Ανεπαρκής… φαίνεται ότι αποδεικνύεται η σημερινή εκρηκτική άνοδος της ΔΕΗ και της Βιοχάλκο για οδηγηθεί ο γενικός δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο σε υψηλότερα της αντίστασης των 910 μονάδων επίπεδα, καθώς οι πιέσεις σε επιλεγμένους δεικτοβαρείς τίτλους, όπως ο ΟΤΕ, δεν επιτρέπουν μεγαλύτερη ανοδική κίνηση.

Ο γενικός δείκτης παραμένει στη ζώνη των 900 μονάδων, λίγο υψηλότερα μεν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δοκιμάζει να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, προκειμένου να δώσει το μήνυμα ότι η διόρθωση του Σεπτεμβρίου έχει ολοκληρωθεί. Τουναντίον μάλιστα, αν και η σημερινή συνεδρίαση άρχισε με σημαντικά κέρδη, πλέον έχουν εγερθεί ανησυχίες το κατά πόσο μπορεί να κρατήσει το θετικό πρόσημο, το οποίο θα είναι το τρίτο από την αρχή του μήνα.

Το στοίχημα πλέον του γενικού δείκτη είναι να μην δοκιμάσει και πάλι τη στήριξη στις 899-902 μονάδες, η οποία άντεξε στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Μέχρι στιγμής βέβαια ο γενικός δείκτης είναι στις 904 μονάδες με κέρδη 0,35%, με τον τζίρο να ρίχνει ρυθμούς και να μένει στα 32 εκατ. ευρώ, με χρηματιστηριακές πηγές να αναφέρουν στον ot.gr ότι η επιφυλακτικότητα συνδέεται με τη λήξη των παραγώγων επί δεικτών και μετοχών για τον μήνα Σεπτέμβριο την προσεχή Παρασκευή, ενώ στην λήξη της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθούν και οι αναδιαρθρώσεις για τον δείκτη FTSE Russel με κυριότερη προσθήκη αυτή της Τράπεζας Πειραιώς.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ΔΕΗ έχει περιορίσει στο+6,97% τα κέρδη της, με τη Βιοχάλκο και την ΕΛΧΑ να είναι στο +2,96% και +2,17% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, εκτός από το -2,47% της ΕΥΔΑΠ αυτό που προβληματίζει είναι το -1,25% του ΟΤΕ, όπως και το -1,03% της Εθνικής. Όπως άλλωστε και τα αρνητικά πρόσημα σε Coca Cola και Alpha Bank, τα οποία αντισταθμίζουν τα κέρδη σε Eurobank, Μυτιληναίο και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών