Αδύναμη ήταν η σημερινή άνοδος στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς αν και είχε στο πλευρό του τους κλάδους κοινής ωφελείας (λόγω ΔΕΗ) και πρώτων υλών (λόγω Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ), τελικά κατάφερε να προσθέσει κάτι περισσότερο από 4 μονάδες στον γενικό δείκτη. Και πως άλλωστε μπορούσε διαφορετικά, όταν η αγορά είχε 94 πτωτικούς τίτλους, έναντι 43 ανοδικών, με τις συναλλαγές μάλιστα να επιβραδύνουν όσο εξελισσόταν η συνεδρίαση.

Τελικά ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,47% στις 905,37 μονάδες, αν και ενδοσυνεδριακά έφτασε έως και το +1% και τις 910 μονάδες, ήτοι στα επίπεδα της πρώτης αντίστασης. Και το στοιχείο που προβλημάτισε περισσότερο ήταν ότι το ΧΑΑ δεν κατάφερε να διαπεράσει αυτήν την αντίσταση σε μια στιγμή που συνυπήρξαν τρεις θετικοί καταλύτες: τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για το ΑΕΠ του πρώτου εξαμήνου, το υψηλό τίμημα που έλαβε η ΔΕΗ για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ και την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Scope σε BB+ από ΒΒ.

Το στοίχημα πλέον του γενικού δείκτη είναι να μην δοκιμάσει και πάλι τη στήριξη στις 899-902 μονάδες, η οποία άντεξε στις προηγούμενες συνεδριάσεις, με τον καθοριστικό παράγοντα να είναι τραπεζικός κλάδος, χωρίς τη συμβολή του οποίου ο γενικός δείκτης δεν θα δει υψηλότερα επίπεδα. Μέχρι στιγμής βέβαια χρηματιστηριακές πηγές να αναφέρουν στον ΟΤ ότι η επιφυλακτικότητα συνδέεται με τη λήξη των παραγώγων επί δεικτών και μετοχών για τον μήνα Σεπτέμβριο την προσεχή Παρασκευή, ενώ στην λήξη της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθούν και οι αναδιαρθρώσεις για τον δείκτη FTSE Russel με κυριότερη προσθήκη αυτή της Τράπεζας Πειραιώς.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ΔΕΗ σημείωσε άλμα 6,06%, με τη Βιοχάλκο και την ΕΛΧΑ να την ακολουθούν με +3,07% και +2,27% αντίστοιχα. Στο φίνις, ήτοι στις δημοπρασίες ο τραπεζικός κλάδος κατάφερε να ανατρέψει το αρνητικό πρόσημο και να κλείσει θετικά, με τον κλαδικό δείκτη να ολοκληρώνει στις 566 μονάδες, σε μια προσπάθεια κίνησης πάνω από την κοντινή αντίσταση. Βέβαια, δεν έλειψαν τα βαρίδια της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τα οποία όμως περιορίστηκαν στο -2,59% της ΕΥΔΑΠ, στο -2,32% του Ελλάκτωρ και στο -1,06% της Coca Cola. Επίσης, ο ΟΤΕ, από το ενδοσυνεδριακό -1,65% έκλεισε τελικά στο -0,43%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών