Μπορεί ο Νίκολας να υποβαθμίστηκε από τυφώνας σε τροπική καταιγίδα φτάνοντας στις  αμερικανικές ακτές, όμως αυτό δεν εμπόδισε την πρόκληση σημαντικών ζημιών και πλημμυρών, αλλά και τη διατάραξη της αμερικανικής ενεργειακής αγοράς με αποτέλεσμα την άνοδο των διεθνών τιμών σήμερα. Άλλωστε, ο μεγαλύτερος αγωγός καυσίμων της βόρειας Αμερικής έχει διακόψει προσωρινά τη ροή του προς το Τέξας και την Ανατολική Ακτή.

Είναι χαρακτηριστικό πως το Brent ανεβαίνει στα 73,63 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό WTI κυμαίνεται στα 70,49 δολάρια το βαρέλι. Τα futures δε, του αργού διατηρούνται σταθερά πάνω από το όριο των 70 δολαρίων από τις αρχές του μηνός.

Η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας σε σημερινή έκθεση της υποστήριξε πως οι αγορές θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Οκτώβριο για να δουν και πάλι αυξημένες ροές στα επίπεδα προσφοράς, καθώς ήδη οι προηγούμενες απώλειες στην αμερικανική παραγωγή από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Άιντα έχουν καλύψει την αύξηση που είχε δρομολογήσει για το διάστημα αυτό ο ΟΠΕΚ+. Αν και την ίδια ώρα η παγκόσμια ζήτηση έχει αρχίσει να παρουσιάζει τάσεις υποχώρησης από τον Ιούλιο, σαν αποτέλεσμα της αναζωπύρωσης της πανδημίας και των νέων περιορισμών που δρομολογήθηκαν στην Ασία.

Επίσης, η Κίνα που την περασμένη εβδομάδα δήλωσε πως, για πρώτη φορά στα χρονικά, θα προχωρήσει σε πώληση πετρελαίου από τα εθνικά στρατηγικά της αποθέματα με αποκλειστικό σκοπό να παρέμβει στην πορεία των διεθνών αγορών των commodities και να ρίξει τις τιμές, ανακοίνωσε πως η πώληση θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου. Και μάλιστα θα αφορά 7,38 εκατ. βαρέλια αργού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές