Πτώση κατά 7% κατέγραψαν οι πωλήσεις παραγόμενων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2020, και διαμορφώθηκαν σε 311 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την Eurostat, μεταξύ των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας που πωλήθηκαν από χώρες της ΕΕ το 2020, ο κλάδος των φαρμακείων πήρε τη μερίδα του λέοντος, με τη συνολική πωλούμενη παραγωγή να διαμορφώνεται σε 97 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τον τομέα των φαρμακείων ακολούθησαν οι τηλεπικοινωνίες ηλεκτρονικών (67 δισ. Ευρώ), τα επιστημονικά όργανα (55 δισ. Ευρώ), η αεροδιαστημική (36 δισ. Ευρώ), οι υπολογιστές και οι μηχανές γραφείου (17 δισ. Ευρώ), η χημεία (14 δισ. Ευρώ), τα μη ηλεκτρικά μηχανήματα (13 δισ. Ευρώ), ηλεκτρικά μηχανήματα (9 δισ. Ευρώ) και εξοπλισμός (4 δισ. Ευρώ).

Μεταξύ 2010 και 2020, το φαρμακείο κατέγραψε τον υψηλότερο μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης για την παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας (+11,7%). Επιπλέον, η παραγωγή οπλισμού αυξήθηκε κατά 5,7%, ακολουθούμενη από αύξηση της παραγωγής επιστημονικών οργάνων (+4,4%), ηλεκτρικών μηχανημάτων (+3,7%) και αεροδιαστημικών (+1,2%).

Αντίθετα, η παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας μειώθηκε στη χημεία (-0,6%), τους υπολογιστές και τις μηχανές γραφείου (-0,7%), τα ηλεκτρονικά-τηλεπικοινωνίες (-1,3%) και τα μη ηλεκτρικά μηχανήματα (-3,1%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή