
Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών τίθεται σε ισχύ από την Τετάρτη στη Γαλλία. Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά 2,7 εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά αντιμετωπίζει σθεναρή αντίθεση από μια μειοψηφία.
Νοσοκομεία, οίκοι ευγηρίας, αυτοαπασχολούμενοι υγειονομικοί, βοήθεια στο σπίτι, πυροσβέστες, προσωπικό ασθενοφόρων: για να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους, όλοι οι επαγγελματίες της υγείας υποχρεούνται να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19 πριν από την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου.
Έληξε το τελεσίγραφο Μακρόν
Δύο μήνες μετά το τελεσίγραφο που έδωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μια όχι αμελητέα μειοψηφία δεν έχει ακόμη εισαχθεί στο εμβολιαστικό σχήμα. Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των αρχών, στις 7 Σεπτεμβρίου λίγο περισσότεροι από το 88% των υγειονομικών είχαν λάβει τουλάχιστον μια δόση στα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας και σχεδόν το 94% των αυτοαπασχολούμενων.
Γιατί η CGT μιλάει για «υγειονομική καταστροφή»
Το CGT, ένα από τα κύρια συνδικάτα, το οποίο κάλεσε σήμερα σε διαμαρτυρία κατά της υποχρέωσης εμβολιασμού, προειδοποίησε κατά μιας «υγειονομικής καταστροφής», αν το προσωπικό που δεν έχει συμμορφωθεί δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.
Από την πλευρά του το συνδικάτο FO-Santé ζήτησε από την κυβέρνηση «επιπλέον χρόνο» προκειμένου να λυθούν «μη διαχειρίσιμες καταστάσεις» σε ορισμένα νοσοκομεία, όπου «αντιμετωπίζεται το ενδεχόμενο κλεισίματος υπηρεσιών και κατάργησης κλινών» λόγω του ανεπαρκούς αριθμού εμβολιασμένου προσωπικού.
Ακόμη και ο πρώτος στην ιεραρχία του μεταρρυθμιστικού συνδικάτου CFDT Λοράν Μπερζέ ζήτησε την Πέμπτη «να αποφευχθεί στο μέγιστο να τιμωρηθεί κόσμος». Η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της. «Δεν θα κάνουμε πίσω», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ στα τέλη Αυγούστου, ενώ ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δεσμεύτηκε για «συστηματικούς ελέγχους».
Η κυβέρνηση είναι συντονισμένη: «Δεν θα διστάσουμε αν πρέπει να υπάρξουν αναστολές», δήλωσε η διευθύντρια της περιφερειακής υπηρεσίας υγείας (ARS) της περιφέρειας του Παρισιού Αμελί Βερντιέ. «Ελπίζουμε ότι αυτοί που εξακολουθούν να διστάζουν θα πειστούν από την αποφασιστικότητα που υπάρχει», πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Η Ελλάδα ανακήρυξε ΑΟΖ στο Ιόνιο έως το Ταίναρο - Τι αναφέρεται στο Προεδρικό Διάταγμα
Το Προεδρικό Διάταγμα λαμβάνει υπόψη τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Ελλάδας – Ιταλίας του 2020

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Πότε θα υπογραφεί η τελική συμφωνία
Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον

Αδειάζει η Αθήνα - Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια και έκτακτα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ
Το αδιαχώρητο επικρατεί από νωρίς στο λιμάνι του Πειραιά, απ’ όπου χιλιάδες εκδρομείς του Πάσχα αναχωρούν για νησιωτικούς προορισμούς

Το TikTok του Μητσοτάκη: «Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί, ποτέ»
Το μήνυμα για τους εκδρομείς του Πάσχα και την ασφάλεια στους δρόμους

Η Μελόνι σε ρόλο... γεφυροποιού μεταξύ ΕΕ - Τραμπ
Η Μελόνι έχει περιγράψει τους δασμούς του Τραμπ στα αγαθά της ΕΕ ως «λάθος», αλλά φαίνεται να ακολουθεί μια πιο προσεκτική προσέγγιση

Η Nissan σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή στις ΗΠΑ λόγω δασμών
Πέρυσι, η Nissan παρήγαγε σχεδόν 525.600 οχήματα στις ΗΠΑ αρκετά μακριά απο τη δυνατότητα του ενός εκατομμυρίου που έχουν οι εγκαταστάσεις της

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μπάρα πρωτεΐνης
Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει για την ανάκληση προϊόντος στο οποίο ανιχνεύτηκε γλουτένη, ενώ στη συσκευασία αναγράφεται ότι είναι «χωρίς γλουτένη»

Η «μάχη» του χάρτη Ελλάδας – Τουρκίας – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και η σημασία του
Τι δεν είναι ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και ποια η σχέση του με το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου – Η σημασία του χρόνου ανακοίνωσης και η προθεσμία της ΕΕ

Βρέθηκε η ισχυρότερη ένδειξη εξωγήινης ζωής από το τηλεσκόπιο James Webb
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι ένας γιγαντιαίος πλανήτης σε απόσταση 124 ετών φωτός από τη Γη έδωσε την ισχυρότερη μέχρι σήμερα ένδειξη ότι μπορεί να υπάρχει εξωγήινη ζωή

Οπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι - Σε ισχύ έκτακτα μέτρα
Με σχεδόν 100% πληρότητα αναχωρούν τα πλοία καθώς συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα – Γεμάτα και τα ΚΤΕΛ – Σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας