Για μια ακόμα χρονιά τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη των Πανεπιστημίων από τον διεθνή φορέα αξιολόγησης Quacquarelli Symonds (QS).
Πιο συγκεκριμένα, το ΠΜΣ:
· στο Μάρκετινγκ & Επικοινωνία κατατάχθηκε στην 76η θέση παγκοσμίως
· στην Επιχειρηματική Αναλυτική κατατάχθηκε στην 78η θέση παγκοσμίως
· στη Λογιστική & Χρηματοοικονομική κατατάχθηκε στην 97η παγκοσμίως, και διατήρησε την υψηλότερη θέση μεταξύ των αντίστοιχων Ελληνικών ΠΜΣ
· στη Διοικητική των Επιχειρήσεων με Διεθνή Προσανατολισμό ( MBA ) κατατάχθηκε μεταξύ των θέσεων 111-120 παγκοσμίως, και στην 36η θέση στην Ευρώπη. Επίσης αναδείχθηκε στην υψηλότερη κατάταξη μεταξύ των αντίστοιχων Ελληνικών ΠΜΣ
Τα κριτήρια κατάταξης για τις προαναφερθείσες αξιολογήσεις είναι η φήμη του Ιδρύματος στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα (thought leadership), η προοπτική απασχόλησης των αποφοίτων (employability), η απόδοση της επένδυσης των ΠΜΣ (return on investment), η άποψη στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων που συνεργάζονται με ΠΜΣ (Alumni Outcomes) και τα ποσοστά γυναικών και αλλοδαπών σε φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό των ΠΜΣ (Class & Faculty Diversity).
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προαναφερθέντα ΠΜΣ του ΟΠΑ συγκέντρωσαν σημαντικά υψηλότερη βαθμολογία από τον παγκόσμιο μέσο όρο στα περισσότερα κριτήρια.
Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Καθηγητής Βασίλειος Βασδέκης δήλωσε: «Τα αποτελέσματα αυτά αναδεικνύουν το υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό έργο που προσφέρεται από την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΟΠΑ και χαρακτηρίζει την επίμονη προσπάθεια που καταβάλλεται από κάθε μέλος της για την υλοποίηση της στρατηγικής επιδίωξης του Ιδρύματος για Αριστεία».
Latest News
Σπύρος Μπλαβούκος: Ο «πρόεδρος της Ευρώπης» και η εξωτερική πολιτική
Ο Σπύρος Μπλαβούκος, καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
Η δύσκολη πρόκληση της ΕΚΤ στην πολιτική μείωσης των επιτοκίων
Η ΕΚΤ καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στη στήριξη της οικονομίας και στη διατήρηση σταθερού πληθωρισμού
Γιώργος Αλογοσκούφης: Πριν και Μετά τη Μεταπολίτευση Θεσμοί, Πολιτική και Οικονομία στην Ελλάδα
O Γ. Αλογοσκούφης εξετάζει, αναλύει και ερμηνεύει την εξέλιξη του κράτους και της οικονομίας της μεταπολεμικής Ελλάδας, πριν και μετά τη μεταπολίτευση του 1974
Πού βλέπουν 28 οίκοι το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό το 2025 και 2026
Σύμφωνα με τη Focus Economics o ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ προβλέπεται το 2025 να κυμανθεί κοντά στην πρόβλεψη του 2024