Η αύξηση τoυ ωρομισθίου στα 18 δολάρια κατά μέσο όρο, 3 δολάρια πάνω από το βασικό, που ανακοίνωσε η Amazon, μπορεί να είναι καλά νέα για τους εργαζόμενους, ωστόσο μπορεί να επιδεινώσει τον πονοκέφαλο στη Fed σε σχέση με τις πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία.

Η έλλειψη εργαζομένων κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει ήδη αναγκάσει τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου να αυξήσει τις αμοιβές. Προσφέρει διπλάσιο κατώτατο μισθό στις ΗΠΑ, γεγονός που του έδωσε ώθηση να διπλασιάσει το προσωπικό του κατά το τελευταίο έτος.

Χθες, η Amazon ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει επιπλέον 125.000 υπαλλήλους και θα δώσει μπόνους 3.000 δολαρίων σε συγκεκριμένες περιοχές.

Λίγες μέρες νωρίτερα, η Walmart, ο μεγαλύτερος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα στις, ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τους μισθούς κατά τουλάχιστον 1 δολάριο την ώρα.

Δεδομένου ότι η προσφορά εργασίας είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση, οι εργαζόμενοι έχουν κάθε κίνητρο να προσπαθήσουν να διασφαλίσουν ότι οι αμοιβές τους δεν θα υπολείπονται κατά πολύ του πληθωρισμού, ο οποίος ήταν στο 5,3% τον Αύγουστο.

Όσο περισσότερο και σε μεγαλύτερη έκταση στην αγορά εργασίας κρατήσει αυτό, τόσο πιο περίπλοκη θα είναι η δουλειά της Fed, επισημαίνει το Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή