![Ο «εμπρηστής του Κρυονερίου» που… έσβηνε φωτιές στη Βαρυμπόμπη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/09/thumbnail_1631574009579-e1631690674319.jpg)
Σειρά ερωτημάτων για την ορθότητα της έρευνας της Πυροσβεστικής σχετικά με τον δράστη εμπρησμού στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης, στις καταστροφικές πυρκαγιές των αρχών Αυγούστου, εγείρονται από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που παρουσιάζει «Το Βήμα».
Στις εν λόγω φωτογραφίες διακρίνεται ένας 43χρονος, μέλος περιβαλλοντικών συλλόγων και ορειβατικού συλλόγου, ο οποίος συνελήφθη ως αυτός που κατέκαψε δάση κυρίως κοντά στο Κρυονέρι, να συμμετέχει το ίδιο χρονικό διάστημα σε σωτήριες -για κατοικίες- κατασβέσεις πυρκαγιών!
Επιπλέον ο εν λόγω κατηγορούμενος για εμπρησμό φαίνεται να είναι ένας από αυτούς που έσωσε άλογα από τοπικό Ιππικό Ομιλο και σε μία από τις φωτογραφίες φαίνεται να απομακρύνει ένα από αυτά από την πύρινη λαίλαπα.
Τα στελέχη της Πυροσβεστικής με την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν στην σύλληψη (σ.σ. ακολούθως προφυλακίσθηκε) του 43χρονου που διαμένει στην Ν. Ιωνία και εργάζεται στα αστικά λεωφορεία με βάση τις καταθέσεις ιδιωτών. Οι μάρτυρες αυτοί φέρεται να είδαν το δίτροχό του να κινείται ύποπτα σε σημεία απ’ όπου ξεπηδούσαν φλόγες στο Κρυονέρι όπου έφθασε κάποια στιγμή στις 5 Αυγούστου το πύρινο μέτωπο από την αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη.
Ακόμη θεωρήθηκε κι ως «ύποπτος» για την έναρξη της πρώτης φωτιάς στην Βαρυμπόμπη, το μεσημέρι της 4ης Αυγούστου, για την οποία όμως εξετάζεται πλέον να οφείλεται σε βραχυκύκλωμα στο δίκτυο υψηλής τάσης. Με την πλευρά του κατηγορουμένου -εκπροσωπείται νομικά από τον δικηγόρο Αθηνών κ. Νίκο Λουκόπουλο- να αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία, να αναφέρεται σε σύγχυση ορισμένων μαρτύρων με άλλη μοτοσυκλέτα και ότι ο 43χρονος δεν είχε καμιά σχέση με τον αναφερόμενο εμπρησμό .
Όμως το εντυπωσιακό είναι ότι στην εν λόγω δικογραφία έχουν ενταχθεί μαρτυρίες κατοίκων της Βαρυμπόμπης, αλλά και βιντεοληπτικό υλικό από τους ίδιους, ότι ο 43χρονος τους βοηθούσε για ώρες στην προσπάθεια να κατασβήσουν τις φωτιές που είχαν πλησιάσει επικίνδυνα τα σπίτια τους, τα οποία τελικά σώθηκαν. Καθώς κι ότι η βοήθεια του 43χρονου που δήλωνε ότι είχε πάει εθελοντικά στο πύρινο μέτωπο, ήταν κρίσιμα, σε στιγμές που δεν υπήρχε οποιαδήποτε βοήθεια από την Πυροσβεστική.
Όπως κατέθεσε ένας από τους μάρτυρες «έλιωσαν οι σόλες του των παπουτσιών του από τις υψηλές θερμοκρασίες και συνέχισε να μας βοηθάει για πέντε ώρες ξυπόλητος. Διαθέτω και οπτικό υλικό με την βοήθεια που μας προσέφερε και το οποίο δείχνει ότι η Πυροσβεστική μας είχε αφήσει αβοήθητους».
Οι μάρτυρες φέρεται μάλιστα να έχουν πει σε αστυνομικούς και δικαστικούς λειτουργούς ότι «ο 43χρονος έδωσε ψυχή και σώμα για να μας βοηθήσει». Τις ίδιες απορίες εξέφρασαν σε αστυνομικούς κι άτομα που γνώριζαν τον 43χρονο τον οποίο προσδιόρισαν σαν το «πρότυπο του φυσιολάτρη» και ο οποίος συμμετείχε σε δενδροφυτεύσεις.
Μάλιστα για τις ενέργειές του αυτές έχουν δώσει σχετικές καταθέσεις και προϊστάμενοι δασαρχείων που ήξεραν την δραστηριότητά του. Ο 43χρονος έχει ζητήσει να κληθούν να καταθέσουν δύο πυροσβέστες, μέλη πληρώματος οχήματος που συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιάς στο Κρυονέρι και οι οποίοι είχαν δει τις προσπάθειές του να βοηθήσει στην κατάσβεσή της. Χωρίς όμως αυτό να έχει γίνει δεκτό μέχρι τώρα…
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Άκης Τσελέντης: Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tselentis-1024x682-1-600x400.jpg)
Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου ο Άκης Τσελέντης
Ο Άκης Τσελέντης παραιτήθηκε από την Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου καταγγέλλοντας ότι σε αυτή συμμετέχουν επιπλέον μέλη χωρίς ΦΕΚ
![Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός: Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/european_commission_hq-flags_web-3-600x375.jpg)
Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται στον προϋπολογισμό
Οποιαδήποτε προσπάθεια για αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού θα συναντήσει πιθανώς τη σκληρή αντίσταση από τους μεγαλύτερους καθαρούς συνεισφέροντες στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
![Google: Ο «Κόλπος της Αμερικής» έφτασε στην εφαρμογή Χάρτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Gulf-of-America-600x364.jpg)
Τέλος απο τους χάρτες της Google ο Κόλπος του Μεξικού - Ήρθε ο «Κόλπος της Αμερικής»
Η αλλαγή της ονομασίας σε «Κόλπος της Αμερικής» έγινε μετά από εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που μετονομάζει την περιοχή
![Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tseln-600x390.jpg)
Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ
![Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Συγκαλείται την Τρίτη – Ποιο είναι το κεντρικό θέμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/T2212-600x400.jpg)
Συγκαλείται την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Το κεντρικό θέμα
Σήμερα, Τρίτη, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη
![Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santor-600x400.jpeg)
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Αισθητός στην Αθήνα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης έγινε αισθητός στην Αθήνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.
![Πέθανε ο Τάκης Οικονομόπουλος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Takis-Oikonomopoulos-600x400.jpg)
Πέθανε ο Τάκης Οικονομόπουλος
Το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίστηκε ξανά στο πένθος, καθώς έφυγε από την ζωή ο παλιός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Τάκης Οικονομόπουλος
![ΕΚΠΑ: Πάνω από 12.800 σεισμοί σε Σαντορίνη και Αμοργό](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-03_14-47-12-2-2-1200x900-1-600x450.jpg)
ΕΚΠΑ: Πάνω από 12.800 σεισμοί σε Σαντορίνη και Αμοργό
Που υπάρχουν κατολισθήσεις
![Μητσοτάκης: Επαφές με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι – Στο επίκεντρο τα data centers](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/sdf-600x400.jpg)
Επαφές Μητσοτάκη με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι - Στο επίκεντρο τα data centers
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης είχε συνάντηση μεταξύ άλλων με τον Demis Hassabis, Νομπελίστα, συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deepmind, εταιρείας η οποία ανήκει στην Google
![Σαντορίνη: Σύσκεψη Κεφαλογιάννη με τους τουριστικούς φορείς για το νησί – Τα μέτρα που έπεσαν στο τραπέζι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Το μήνυμα Κεφαλογιάννη για τη Σαντορίνη στη σύσκεψη με τουριστικούς φορείς
Στο επίκεντρο τα μέτρα για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος στη Σαντορίνη