![ΕΛΣΤΑΤ – Αυξητικά κινήθηκε ο δείκτης μισθών και ημερομισθίων το β’ τρίμηνο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/07/mist-1.jpg)
Αυξητικά κινήθηκε ο δείκτης μισθών και ημερομισθίων στη συντριπτική πλειονότητα των βασικών τομέων της οικονομίας και στο λιανικό εμπόριο το β’ τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με την έρευνα δεικτών απασχόλησης της ΕΛΣΤΑΤ.
Ειδικότερα, ο εν λόγω δείκτης αυξήθηκε σε: Δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (46,7%), Επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες (17,1%), Χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσικλετών (15,7%), Διοικητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες (14,9%), Μεταποίηση (13,8%), Μεταφορά και αποθήκευση (11,2%), Ενημέρωση και επικοινωνία (9,6%) και Παροχή νερού, επεξεργασία Λυμάτων, διαχείριση αποβλήτων και δραστηριότητες εξυγίανσης (9,4%).
Aντίθετα μειώθηκε σε: Κατασκευές (4,2%), Ορυχεία και λατομεία (3,7%) και Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αεριού, ατμού και κλιματισμού (3,6%).
Όσον αφορά στον δείκτη απασχολούμενων ατόμων, αυτός αυξήθηκε σε: Χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσικλετών (4,1%), Μεταποίηση (3,5%) και Ορυχεία και λατομεία (0,8%). Στον αντίποδα μειώθηκε σε: Κατασκευές (20,5%), Διοικητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες (11,5%), Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αεριού, ατμού και κλιματισμού (6,5%), Δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (5,2%), Ενημέρωση και επικοινωνία (5%), Μεταφορά και αποθήκευση (4,5%), Παροχή νερού, επεξεργασία Λυμάτων, διαχείριση αποβλήτων και δραστηριότητες εξυγίανσης (1,5%) και Επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες (1,2%).
Ενώ, ο δείκτης ωρών εργασίας αυξήθηκε σε: Δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (23,3%), Μεταποίηση (11,9%), Επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες (10,8%), Χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσικλετών (10,3%), Παροχή νερού, επεξεργασία Λυμάτων, διαχείριση αποβλήτων και δραστηριότητες εξυγίανσης (4,1%), Μεταφορά και αποθήκευση (3,1%), Διοικητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες (2,4%) και Ενημέρωση και επικοινωνία (0,7%). Και μειώθηκε σε: Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αεριού, ατμού και κλιματισμού (16,3%), Κατασκευές (7,4%) και Ορυχεία και λατομεία (0,7%).
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Σαντορίνη: Ειδικά μέτρα για τους εργαζόμενους – Τι περιλαμβάνουν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στη Σαντορίνη
Όλες οι επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα δύνανται να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους για την περίοδο από 1η Φεβρουαρίου έως 3η Μαρτίου 2025
![Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Από 1η Μαρτίου υποχρεωτικήσε τουρισμό και εστίαση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/karta-ergasias3-600x352.jpg)
Νέο τοπίο σε τουρισμό και εστίαση - Ποιες αλλαγές έρχονται με την ψηφιακή κάρτα
Aπό την 1η Μαρτίου του 2025, η ψηφιακή κάρτα εργασίας θα ενταχθεί στον τουρισμό και την εστίαση. Το μέτρο έχει τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2024, παρέχοντας στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και τον τουρισμό ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Eννέα ερωτήσεις […]
![Εφορία: Νέο κύμα διασταυρώσεων σε φορολογούμενους με εισοδήματα φτώχειας που ζουν πλουσιοπάροχα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/influencers-1-600x400.jpg)
Σε ελεγκτικό κλοιό 20 influencers - Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί 800 φορολογούμενων
Ειδικές ελεγκτικές ομάδες με τη χρήση ειδικού αλγόριθμου και κριτήρια ανάλυσης κινδύνου θα συντάξουν λίστα ελέγχων για φορολογούμενους
![Δήμας: Ένα σημαντικό βήμα νοικοκυρέματος για τους έμμεσους φόρους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/10.02.2025_ΧΡΙΣΤΟΣ-ΔΗΜΑΣ-600x399.jpg)
Βήμα για «νοικοκύρεμα» στους έμμεσους φόρους - Τι είπε ο Δήμας
Το προτεινόμενο σχέδιο Κώδικα, που εισάγεται αύριο προς ψήφιση στην Ολομέλεια, προορίζεται ώστε να αντιμετωπίζεται πλέον η αδυναμία της πολυπλοκότητας της φορολογικής νομοθεσίας
![Πιτσιλής στην HORECA: Διασφαλίζουμε ένα διαφανές και ανταγωνιστικό περιβάλλον για το επιχειρείν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_1000026221-600x493.jpg)
Πιτσιλής στην HORECA: Διασφαλίζουμε ένα διαφανές και ανταγωνιστικό περιβάλλον για το επιχειρείν
Ο κ. Πιτσιλής ανέδειξε τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού της φορολογικής διοίκησης ως καταλύτη για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
![Συντάξεις: Πότε θα πληρωθούν για Μάρτιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/atm-1524871_640-600x400.jpg)
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Μαρτίου
Αναλυτικά οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεις για μισθωτούς και μη μισθωτούς
![Ψηφιακό πελατολόγιο: «Μάτι» στα αυτοκίνητα αποκτά η ΑΑΔΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/myaadeapp-600x359.jpg)
«Μάτι» στα αυτοκίνητα αποκτά η ΑΑΔΕ με το ψηφιακό πελατολόγιο
Θα «βλέπει» την είσοδο και την έξοδο κάθε οχήματος σε πάρκινγκ, πλυντήρια, συνεργεία, εταιρείες ενοικίασης – Ακολουθούν εταιρείες εκδηλώσεων
![Τσακλόγλου: Μεγάλο στοίχημα η αναμόρφωση των ΚΕΠΑ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/tsakloglou-2-600x412.jpg)
Τσακλόγλου: Μεγάλο στοίχημα η αναμόρφωση των ΚΕΠΑ
Μένουν ακόμα πολλά να γίνουν τόσο σε νομοθετικό και οργανωτικό επίπεδο όσο και στο πεδίο της υλικοτεχνικής υποδομής, είπε ο Πάνος Τσακλόγλου όσον αφορά τα ΚΕΠΑ
![Φορολογικές δηλώσεις: Οι προθεσμίες για τους φορείς, οι αλλαγές για τους φορολογουμένους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/forologia-2-600x400-1.jpg)
Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις - Οι προθεσμίες για τους φορείς, οι αλλαγές για τους φορολογουμένους
Το σύστημα για τις φορολογικές δηλώσεις ανοίγει στις 17 Μαρτίου και κλείνει στις 15 Ιουλίου - Δεν θα δοθεί παράταση φέτος, διαμηνύει το υπουργείο Οικονομικών
![e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι έχουν λαμβάνειν την εβδομάδα 10 – 14 Φεβρουαρίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/ot_lefta_misthoi8-600x352.png)
Ποιοι πάνε ταμείο την εβδομάδα 10-14 Φεβρουαρίου - Πότε πληρώνονται οι συντάξεις
Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι των πληρωμών e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ - Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων