Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό (USN) ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την Boeing εκτελέστηκε με επιτυχία ο πρώτος εναέριος ανεφοδιασμός μαχητικού αεροσκάφους F-35 από μη επανδρωμένο αεροσκάφος ανεφοδιασμού.

Ο πρώτος ανεφοδιασμός αυτού του τύπου έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Unmanned Carrier Aviation (PMA-268) του Ναυτικού και χρησιμοποιήθηκε το δοκιμαστικό σκάφος T1 ιδιοκτησίας Boeing, τύπου MQ-25. Το εν λόγω πρόγραμμα είναι μέρος μίας ευρύτερης πρωτοβουλίας του USN για υιοθέτηση περισσότερων μη επανδρωμένων μέσων που θα βελτιώσουν τις μαχητικές ικανότητες του στόλου.

Η εκτέλεση του εναέριου ανεφοδιασμού έγινε στην τρίτη κατά σειρά παρόμοια δοκιμαστική πτήση του T1. Κατά τη διάρκεια της τρίωρης πτήσης ένα F-35C (η έκδοση του μαχητικού που επιχειρεί από αεροπλανοφόρα) της Πτέρυγας Αεροπορικών Δοκιμών και Αξιολόγησης προσέγγισε το T1, εκτελώντας αξιολογήσεις σχηματισμού και συνδέθηκε με τον σωλήνα παροχής καυσίμου του MQ-25 με ταχύτητα 225 κόμβων και σε ύψος 10.000 ποδιών (περίπου 3.000 μέτρα). Στη συνέχεια, από τον επίγειο σταθμό ελέγχου του drone ενεργοποιήθηκε η μεταφορά καυσίμου από το T1 στις δεξαμενές του F-35C.

Από τη στιγμή που τα σκάφη ανεφοδιασμού MQ-25 καταστούν επιχειρησιακά θα αναλάβουν ρόλο υποστήριξης για τα αεροσκάφη που μεταφέρονται από τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ. Για να γίνει αυτό θα πραγματοποιηθούν ανάλογες δοκιμές σε συνδυασμό και με τους υπόλοιπους τύπους αεροσκαφών που επιχειρεί το αμερικανικό Ναυτικό.

Νωρίτερα, μέσα στο καλοκαίρι, είχε πραγματοποιηθεί επιτυχώς ανεφοδιασμός ενός μαχητικού F/A-18 Super Hornet και ενός αεροσκάφος έγκαιρη προειδοποίησης (ιπτάμενο ραντάρ) E-2D Advanced Hawkeye.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Παρουσίασε νέο μικροτσίπ και «έλυσε» ένα χρόνιο πρόβλημα των κβαντικών υπολογιστών
Τεχνολογία |

Αποκαλυπτήρια για το «αλάνθαστο» κβαντικό μικροτσίπ της Google

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η Google είπε ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδυάζει τα Qubits του τσιπ Willow, έτσι ώστε τα ποσοστά σφαλμάτων να μειώνονται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Qubits

Έρευνα BrokerChooser: Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης
Τεχνολογία |

Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης - Η θέση της Ελλάδας

Η έρευνα βασίζεται σε ένα σύνολο δεδομένων που περιλαμβάνει πάνω από 30.000 γνωστές απατηλές οντότητες, αναλύοντας τα μοτίβα αναζήτησης της Google σε περιεχόμενο της BrokerChooser σε 56 γλώσσες