![ΟΠΕΚΑ-ΛΑΕ – Διπλασιάζονται οι διανυκτευρεύσεις στη Βόρεια Εύβοια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/09/aidipsos.jpg)
Στο πλαίσιο των μέτρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για την στήριξη πολιτών και επιχειρήσεων που επλήγησαν κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, ο ΟΠΕΚΑ διπλασιάζει τον αριθμό των διανυκτερεύσεων από πέντε (5 ) σε δέκα (10) για όσους δικαιούχους κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού ΛΑΕ-ΟΠΕΚΑ έτους 2021, από όλη τη χώρα επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων κοινωνικού – ιαματικού τουρισμού σε συμβεβλημένες με τον ΟΠΕΚΑ τουριστικές επιχειρήσεις των περιοχών που κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας.
Επιπλέον διπλασιάζει και τον αριθμό των δωρεάν λούσεων από πέντε (5) σε δέκα (10) για τους δικαιούχους του προγράμματος ιαματικού τουρισμού – παράλληλα με τις δέκα (10) διανυκτερεύσεις -σε συμβεβλημένες με τον ΟΠΕΚΑ, νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτήρια των ανωτέρω Δήμων της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας.
Τυχόν δικαιούχοι, οι οποίοι φιλοξενούνται ήδη σε συμβεβλημένα καταλύματα των ανωτέρω Δήμων δύνανται να αξιοποιήσουν την αύξηση του αριθμού των διανυκτερεύσεων από πέντε (5) σε δέκα (10) στον κοινωνικό και ιαματικό τουρισμό και τον αριθμό λούσεων από πέντε (5) σε δέκα (10) στον ιαματικό τουρισμό, εφόσον το επιθυμούν.
Ο κατάλογος με τα συμβεβλημένα καταλύματα και υδροθεραπευτήρια των ανωτέρω περιοχών, αναρτάται ΕΔΩ
Οι διακοπές μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 30 Μαΐου 2022 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από το κατάλυμα).
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Τουρισμός: Πώς θα κινηθεί σε Ευρώπη και Ελλάδα- Τι δείχνει έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_tourismos_nisia-600x352.png)
Πώς θα κινηθεί ο τουρισμός σε Ευρώπη και Ελλάδα - Τι δείχνει έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ
Ο εισερχόμενος τουρισμός και οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και στις αγορές απασχολεί το ΙΝΣΕΤΕ
![Limnos Resort: Η επένδυση των 171 εκατ. ευρώ που θα αλλάξει την εικόνα της Λήμνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_boubouras-3-600x438.jpg)
Βίλες, 2 πεντάστερα και μαρίνα - Η μέγα επένδυση της οικογένειας Μπούμπουρα στη Λήμνο
Σε διαβούλευση η επένδυση Limnos Resort - Τι περιλαμβάνει - Ποια είναι η οικογένεια Μπούμπουρα
![Από το Σαρακήνικο μέχρι τη Σαντορίνη: Οι 5 πληγές που γεννούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/sarakiniko05-600x400.jpg)
Σαρακήνικο, Σαντορίνη, Μύκονος: Οι 5 πληγές που γεννούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες
Οι χρόνιες πολεοδομικές ασθένειες αναδεικνύονται από τις υποθέσεις δόμησης στο Σαρακήνικο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο - Ειδική σύσκεψη στο Μαξίμου εντός της εβδομάδας
![Σαντορίνη: Σύσκεψη Κεφαλογιάννη με τους τουριστικούς φορείς για το νησί – Τα μέτρα που έπεσαν στο τραπέζι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Το μήνυμα Κεφαλογιάννη για τη Σαντορίνη στη σύσκεψη με τουριστικούς φορείς
Στο επίκεντρο τα μέτρα για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος στη Σαντορίνη
![Ξενοδοχεία: Πόσο συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία – Η Σαντορίνη… αντιστέκεται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/XEE-600x395.jpg)
Πόσα προσφέρουν τα ξενοδοχεία στα κρατικά ταμεία - Ανθεκτική η Σαντορίνη [γραφήματα]
Τι έδειξε έρευνα του ΙΤΕΠ για τα ξενοδοχεία και την συμβολή τους στην ελληνική οικονομία - Καμία ακύρωση στη Σαντορίνη παρά το σεισμικό φαινόμενο
![Αεροδρόμια: Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους ξένους τουρίστες [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/el.venizelos_aerodromio_680562846-1-600x386.jpg)
Τα ελληνικά αεροδρόμια που απογείωσαν οι ξένοι τουρίστες [γράφημα]
Η νέα μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ καταγράφει αναλυτικά top αεροδρόμια της χώρας και τις κύριες αγορές τουρισμού το 2024
![Σαντορίνη: Χωρίς ακυρώσεις οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santo-600x407.jpeg)
Το αισιόδοξο μήνυμα για τη Σαντορίνη - Αμείωτη η ροή των κρατήσεων στα ξενοδοχεία
«Καμία ακύρωση από τους τουρίστες στη Σαντορίνη, συνεχίζονται οι κρατήσεις» λέει στον ΟΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων
![Τουρισμός: Ιούλιος, ο «καλύτερος» μήνας του 2024 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/tourismos-600x401.jpg)
Νέο ρεκόρ στον τουρισμό - Ποιος ήταν ο «καλύτερος» μήνας το 2024 [γράφημα]
Η αύξηση των αφίξεων αεροπορικώς επιβεβαιώνει την δυναμική που έχει ο ελληνικός τουρισμός
![Σαντορίνη: Πόσο μπορούν να πλήξουν τα Ρίχτερ τα τουριστικά έσοδα της χώρας [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/07_02_ot_toyrist_ESODA_EXO-600x352.png)
Η Σαντορίνη σείεται - Τα Ρίχτερ στα τουριστικά έσοδα της χώρας [γράφημα]
Η Σαντορίνη δίνει το 4% των τουριστικών εσόδων της χώρας – Η πρώτη εκτίμηση σε ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τους σεισμούς
![Τουρισμός: Στα 29,3 εκατ. οι διεθνείς αφίξεις του 2024 – Οι top5 κύριες αγορές [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/touris-600x400.jpg)
Πόσοι τουρίστες ήρθαν πέρυσι - Το top5 των χωρών που «ψήφισαν» Ελλάδα [γράφημα]
Με εντυπωσιακούς ρυθμούς κινήθηκε ο τουρισμός πέρυσι - Τι δείχνει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ για τις «Διεθνείς Αεροπορικές Αφίξεις: 2023-2024»