Από τη Δευτέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο θα προσφέρεται το φάρμακο Ronapreve για τους πιο ευάλωτους ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας) και που δεν μπορούν να αναπτύξουν φυσικά αντισώματα απέναντι στον ιό.
Η «καινούργια» αυτή θεραπεία κατά του κορωνοϊού, που πήρε έγκριση μόλις πριν ένα μήνα από την MHRA (Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας), δεν είναι και τόσο άγνωστη για την ιατρική κοινότητα καθώς είναι η μέθοδος η οποία δόθηκε πέρυσι – και ενώ βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο – στον τότε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.
Πρωτοποριακό κοκτέιλ αντισωμάτων
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πρώτη χώρα επί ευρωπαϊκού εδάφους, που έκανε δεχτή τη συγκεκριμένη θεραπεία, με τον υπουργό Υγείας Σάντζιτ Τζάβιντ μάλιστα να υπερτονίζει ότι «η χώρα είναι παγκόσμιος ηγέτης στο να αναγνωρίζει και να διαθέτει φάρμακα που σώζουν ζωές».
Το φάρμακο θα διατεθεί κατά προτεραιότητα στους ασθενείς άνω των 50 ετών που δεν έχουν αναπτύξει τα απαραίτητα αντισώματα αλλά και σε ασθενείς ηλικίας 12 έως 49 ετών με επιβαρυμένο ανοσοποιητικό, όπως για παράδειγμα άτομα με συγκεκριμένους τύπους καρκίνου και αυτοάνοσων νοσημάτων.
Η θεραπεία με το σκεύασμα Ronapreve αποτελεί κοκτέιλ τεχνητών αντισωμάτων, η οποία σε αντίθεση με τις άλλες θεραπείες κατά του κοροναϊού, είναι η μόνη που επιτίθεται απευθείας και εξουδετερώνει τον ιό. Σύμφωνα με μελέτες μειώνει τη θνησιμότητα κατά 1/5.
Η βρετανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για τον χειμώνα
Εδώ και μήνες η βρετανική κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ότι η χώρα πρέπει να μάθει να ζει με τον Covid. Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν θα μπει ξανά σε καθεστώς λοκντάουν, καθώς πρέπει να ανακάμψει οικονομικά και να επιστρέψει στην κανονικότητα.
Τα κρούσματα κυμαίνονται σταθερά γύρω στις 30.000 την ημέρα, με τις εισαγωγές να αγγίζουν τις 1000 ημερησίως, ενώ αναμένεται οι αριθμοί αυτοί να αυξηθούν μέσα στον χειμώνα.
Η εβδομάδα που έρχεται είναι κομβική για την πορεία της χώρας στη μάχη απέναντι στον κοροναϊό, καθώς όχι μόνο ξεκινά η συγκεκριμένη θεραπεία αλλά και ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη στο προσωπικό του NHS δίνεται η αναμνηστική δόση του εμβολίου και μένει να φανεί τελικά αν όλα αυτά θα είναι αρκετά για το σχέδιο Τζόνσον.
Πηγή: Deutsche Welle
Latest News
Κινηματογραφική σύλληψη του προέδρου της Νότιας Κορέας - Τι θα ακολουθήσει
Ο Γιουν είπε ότι ότι συμφώνησε να πάει για ανάκριση προκειμένου να αποφευχθεί η «αιματοχυσία» στη Νότια Κορέα
Βαλτική Θάλασσα: Φρεγάτες και περιπολίες του ΝΑΤΟ
To NATO ξεκινά μια νέα αποστολή για την προστασία των υποθαλάσσιων καλωδίων στην περιοχή
Καραμολέγκος: Άγνωστα τα αίτια της πυρκαγιάς
Η πρώτη ανακοίνωση της εταιρείας μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο Κορωπί
ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε τροπολογία για αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας – Τι προβλέπει
Η τροπολογία, που φέρει πρώτη την υπογραφή του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού
Φωτιά στο εργοστάσιο της Καραμολέγκος: Τι λένε πηγές της εταιρείας στον ΟΤ
Η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις και στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Χαλάρωση σε ρυθμίσεις για την πράσινη μετάβαση ζητά ο Μητσοτάκης – Επιστολή σε φον ντερ Λάιεν
Για τις τιμές ρεύματος και αερίου που είναι αυξημένες 78% στην Ευρώπη σε σχέση με το 2019 έστειλε επιστολή ο πρωθυπουργός στην πρόεδρο της Κομισιόν
Κακοκαιρία: Δεμένα τα πλοία σε πολλά λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων
Κλειστή είναι η γραμμή Αρκίτσα-Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνου Θάσου ενώ στη γραμμή Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο από το πλοίο «Άναξ»
Κάτω από το μηδέν η θερμοκρασία – Χιόνια και σε χαμηλό υψόμετρο
Επιμένει η κακοκαιρία με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα και θυελλώδεις άνεμους
«Είμαστε έτοιμη για συνεργασία με τον Τραμπ», διαμηνύει η Γροιλανδία
Ο πρωθυπουργός στη Γροιλανδία έχει υποστηρίξει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία του νησιού από τη Δανία
Έτος διαχείρισης κρίσεων το 2025 για την Ευρώπη - Τι προβλέπει ο Economist
Η ήπειρος βρίσκεται στο πιο ευαίσθητο σημείο της εδώ και δεκαετίες - Υπάρχει ο κίνδυνος διαιρέσεων εντός του ευρωπαϊκού μπλοκ