
Θετικά έκρινε την πρώτη εξειδίκευση της πρωθυπουργικής εξαγγελίας για μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων με στόχο την ενθάρρυνση της επιχειρηματικής συνεργασίας ο Γιώργος Κορομηλάς, φοροτεχνικός, πρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, συνεργάτης του ot.gr μιλώντας στο περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ.
Ο κ. Κορομηλάς τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές ατομικές επιχειρήσεις σε σχέση με την ΕΕ. «Ένα από τα βασικότερα κίνητρα για να γίνουν εταιρικές μορφές μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης», είπε ο κ. Κορομηλάς. Συμπλήρωσε, όμως, ότι «το θέμα είναι να πείσουμε τον Έλληνα να πάψει να βλέπει “το μαγαζάκι” του και να συνεργαστεί με άλλους, με κοινή επιδίωξη να αναπτύξουν τη δουλειά τους που σημαίνει ανάπτυξη της οικονομίας».
Εξάλλου, όπως υπογράμμισε, οι ΜμΕ, πολύ μικρότερες από τα ευρωπαϊκά μεγέθη, παραμένουν η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, καθώς έχουν τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα σε θέσεις εργασίας. «Κοινά θα μπορέσουν να τραβήξουν καλύτερα. Στον 21ο αιώνα δεν “περπατάει” το να θέλει ο καθένας “το μαγαζάκι του” και “να διαφεντεύει την τσέπη του”. Άρα πρέπει να σκεφτούμε σωστά τις συνέργειες», είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά την κατάργηση της φορολόγησης της γονικής παροχής, ο κ . Κορομηλάς εξέφρασε την άποψη ότι εάν το όριο διαμορφωνόταν στα 500.000 ευρώ αντί για 800.000 που εξαγγέλθηκε, δεδομένου ότι η μέση περιουσία που μεταβιβάζεται είναι 400.000 ευρώ, θα μπορούσε η εκάστοτε κυβέρνηση να έχει ένα δημοσιονομικό όφελος από τις μεταβιβάσεις από εκεί και πάνω, ώστε να κάνει κάτι άλλο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, υπογράμμισε, πολλοί Έλληνες θα έχουν όφελος από αυτό.
Σε σχέση με το επενδυτικό περιβάλλον, ο έμπειρος φοροτεχνικός είπε ότι η Ελλάδα είναι πολύ πιο φιλική στον επενδυτή από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια. «Σιγά-σιγά, με την ψηφιοποίηση, με τις υηρεσίες μια στάσης κ.λπ., έχουν φύγει εμπόδια. Επίσης, είχαμε μειώσεις φορολογικών συντελεστών, από το 29% πήγαμε στο 22% και πιθανό να υπάρχει στόχευση και για πιο κάτω», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «αν φύγουν βαρίδια όπως τεκμήρια διαβίωσης, πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πόλο προσέλκιυσης επενδύσεων όχι μόνο από ημεδαπούς αλλά και από ξένους».


Latest News

Πώς έφτασε στην κορυφή το Minecraft Movie
Η προσαρμογή του βιντεοπαιχνιδιού Minecraft πέτυχε αυτό που ο κινηματογράφος πάντα θέλει: να πουλήσει μπόλικα εισιτήρια και να δελεάσει τους νέους στις αίθουσες

Γιατί το κοινό σνομπάρει τις πρωτότυπες ταινίες του Χόλιγουντ
Το Χόλιγουντ βγάζει νέες ταινίες βασισμένες σε φρέσκες ιδέες οι οποίες βυθίζονται στα ταμεία

Ο Βασιλεύς των Βασιλέων: Το νέο βιβλικό animation κάνει ρεκόρ στο box office
Η απρόσμενη εισπρακτική επιτυχία του ανεξάρτητου animation Βασιλεύς Των Βασιλέων δείχνει ότι η showbiz μπορεί να κερδίσει πολλά επενδύοντας σε προϊόντα θρησκευτικού χαρακτήρα -ειδικά σήμερα

Ο Μούσα και ένα «χρυσό» deal: «Υπογράφει συμβόλαιο για τρία χρόνια με 10.000.000»
Δημοσίευμα από το εξωτερικό κάνει λόγο για αποχώρηση του Μούσα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και υπογραφή πλουσιοπάροχου συμβολαίου με τη Dubai BC

H «ηλεκτρική καρέκλα» του Γουόρχολ σε δημοπρασία – Ίσως αγγίξει τα 30 εκατ.
Ο πίνακας του Άντι Γουόρχολ προέρχεται από την πολύτιμη συλλογή των εκλιπόντων Βέλγων καλλιτεχνών Roger Matthys και Hilda Colle.

Τιτανικός: Στο σφυρί το βιολί από την ταινία που «βούλιαξε» τα ταμεία
Ακόμη ένα αντικείμενο από την ταινία-φαινόμενο του Τζέιμς Κάμερον, Τιτανικός, αναμένεται να σπάσει τη μπάνκα

Να παραιτηθεί σκοπεύει ένας στους δύο εργαζόμενους της Gen Z
Τι δείχνει μελέτη της ManpowerGroup

Γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τα δικαιώματα της Formula 1
Η Formula 1 της Liberty Media αναζητά 150 έως 180 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για το ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα

Οι Beatles ζωντανεύουν στην μεγάλη οθόνη
Η επερχόμενη βιογραφική ταινία για τους Beatles αναζωπυρώνει τον ενθουσιασμό και επιβεβαιώνει τη διαχρονική τους γοητεία

Ούτε τον βασικό μισθό ο Κάρολ!
Από τα χρυσά συμβόλαια της Premier League στον βασικό μισθό της Γαλλίας: Η απίθανη πορεία του Άντι Κάρολ