
«Διεκδικούμε πακέτο από την Ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε τις αυξήσεις στην ενέργεια», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Όπως τόνισε, αυτό ήταν ένα από τα σημεία στα οποία συμφωνήσαν οι 9 ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου που συμμετείχαν εχθές στην Σύνοδο Κορυφής που διεξήχθη στην Αθήνα, καθώς κάλεσαν τις Βρυξέλλες να πάρουν μέτρα για τις αυξήσεις στην ενέργεια.
Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιδοτήσεις στην ενέργεια για το επόμενο τρίμηνο μέχρι το τέλος του έτους, επειδή τότε λήγει το οικονομικό έτος και υπογράμμισε ότι το μέτρο θα συνεχιστεί και μετά εάν συνεχιστούν και οι διεθνείς αυξήσεις.
Επιστρεπτέα
Αναφερόμενος στην επιστρεπτέα προκαταβολή επισήμανε ότι όσοι επιχειρηματίες έχουν μείωση τζίρου από το 2019 στο 2020 άνω του 70% θα επιστρέψουν μόνο το 25% των χρημάτων που έχουν λάβει, σημειώνοντας ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι το πιο μεγάλο από τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση.
Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι κάθε αναβάθμιση της οικονομίας της χώρας μας από οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης, μας φέρνει ένα βήμα πιο μακριά από τα μνημόνια, καθώς μπορούμε να δανειστούμε από μόνοι μας από τις αγορές.
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η οικονομία πηγαίνει καλά αναφέροντας ως παράδειγμα την αύξηση του τζίρου στην εστίαση η οποία συμφωνά με την ΕΛΣΤΑΤ τον Ιούλιο του 2021 ήταν κατά 170% αυξημένη σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020.
Όπως σημείωσε αυτό έγινε επειδή οι επιχειρήσεις ήταν ανοιχτές και η κυβέρνηση ήταν εκεί να τις στηρίζει.
Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι «η κυβέρνηση δε θα αφήσει κανένα μόνο του, η οικονομία πηγαίνει καλά και θα έχουμε χρήματα να δώσουμε αν χρειαστεί εκεί που πρέπει, λελεγισμένα», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε πως ο νέος εργαζόμενος θα παίρνει 600 ευρώ από την κυβέρνηση και ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να αυξάνεται ανάλογα με την ανάπτυξη.


Latest News

Αρίστος Δοξιάδης: «Εγώ είμαι ο πρωτάρης της κυβέρνησης»
«Έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό έργο να συνεχίσουμε» είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Ανάπτυξης

eGov-KYB: Στοιχεία επιχειρήσεων με ένα κλικ
Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο στην κατεύθυνση του περιορισμού της γραφειοκρατίας και της εξοικονόμησης χρόνου.

Ο «χάρτης» των πληρωμών - Πότε θα καταβληθούν επιδόματα και συντάξεις
Αναλυτικά οι πληρωμές και οι δικαιούχοι

Μητσοτάκης για Moody’s: Πλήρως προσηλωμένοι στις μεταρρυθμίσεις
«Η αναβάθμιση της Ελλάδας σε Baa3 της Moody's σηματοδοτεί το τελευταίο βήμα για την αποκατάσταση της επενδυτικής μας βαθμίδας από όλους τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης», επισημαίνει.

Με προϊόντα made in Greece γεμίζουν το καλάθι τους οι καταναλωτές - Τι δείχνει έρευνα
Οι καταναλωτές συνεχίζουν να επιλέγουν για τις αγορές τους προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (private label)

Ποιος Ευρωπαίος ζει περισσότερο - Η πρωταθλήτρια περιοχή στην Ελλάδα
Οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες κατά 3-10 χρόνια, ανάλογα με τη χώρα

Πού ψάχνουν πολυτελή ακίνητα τα βαριά πορτοφόλια - Οι περιοχές
Τα πολυτελή ακίνητα κερδίσουν συνεχώς νέο έδαφος - H Ελλάδα κατατάσσεται στις 10 πρώτες χώρες παγκοσμίως στις προβλεπόμενες καθαρές εισροές εκατομμυριούχων για το 2024

Τρία στοιχήματα για 5 οικονομικά υπουργεία - Το guidance Μαξίμου μέχρι τις εκλογές
Η κυβέρνηση θέλει σε βάθος 2ετίας να ανακοινώνει σταδιακά τα θετικά μέτρα που αφορούν το εισόδημα, τις αλλαγές στις κλίμακες φορολογίας και να επιταχύνει τις δράσεις για υποδομές και τις συγκοινωνίες.

Ολοκληρώθηκε το παζλ της επενδυτικής βαθμίδας - Τι σημαίνει ο «χρησμός» της Moody's
Η Moody’s Ratings αναβάθμισε την ελληνική οικονομία σε Baa3 από Ba1. Η προοπτική έχει αλλάξει σε σταθερή από θετική

Παπαθανάσης: Η Ελλάδα έχει αφήσει οριστικά πίσω της την κρίση χρέους
«Η Ελλάδα, παρά τις διεθνείς πολυεπίπεδες αναταράξεις, έχει αλλάξει σελίδα», τόνισε ο κ. Παπαθανάσης