Σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας δυο εικόνες, δυο ιστορίες…
Εικόνα 1η: Κατεβαίνοντας από τον καταπέλτη του πλοίου στο Διακόφτι στα Κύθηρα έμεινα από συμπλέχτη. Ωραίος …τρόπος να ξεκινάς τις διακοπές σου…
Πως λύθηκε το πρόβλημα; Να’ ναι καλά ο Χάρος (!).
Μην πάει το μυαλό σας στο κακό. Ο «δικός μου» Χάρος ένας γλυκύτατος άνθρωπος 32 χρόνων, μηχανικός αυτοκινήτων στο επάγγελμα που έδωσε αμέσως λύση στο πρόβλημά μου και επέτρεψε σε εμένα και την οικογένειά μου να κάνουμε διακοπές σε αυτό το μαγευτικό νησί.
Και έπειτα έγινε ανέκδοτο με τους φίλους μου: « Πήγα με το αυτοκίνητο στον Χάρο…». «Παγωμάρα» η πρώτη αντίδραση. Μετά γέλια…
Συμπέρασμα: Μην στέκεστε στις πρώτες εντυπώσεις. Συνήθως παραπλανούν…
Στους παλαιότερους είναι γνωστή η ατάκα: «Ο κυβερνήτης Χάρος και το πλήρωμα σας εύχονται καλό ταξίδι…». Παγωμάρα η πρώτη αντίδραση αλλά μετά την πτήση χειροκροτήματα… Ακόμη τον θυμούνται οι συνάδελφοί του. Καταπληκτικός πιλότος…
Εικόνα 2η: Στα Κύθηρα είδα ανθρώπους τον έναν πάνω στον άλλο χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης για τον κορωνοϊό να συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει αύριο. Και όταν τους ρωτούσες « δεν φοβάστε;» σού απαντούσαν πως « είμαστε covid fee νησί»…
Ποιοι είναι τώρα οι … επικίνδυνοι; Αυτοί που έχουν το όνομα ή αυτοί που οι πράξεις τους σε οδηγούν στον πραγματικό Χάρο;
Γιατί τα σκέφτομαι όλα αυτά; Επειδή από τη Δευτέρα ισχύουν τα νέα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της διασποράς του κορωνοιού. Η προσωπική μου άποψη είναι πως άργησαν να έρθουν…
Η ζημιά που έχει γίνει το καλοκαίρι είναι μεγάλη. Με όποιον μιλούσα, μου έλεγε πως οι άνθρωποι στους τουριστικούς προορισμούς συμπεριφέρονταν σαν να μην υπάρχει αύριο… Δεν ξέρω τι φταίει. Θεωρώ πως έπαιξε σημαντικό ρόλο το μήνυμα που πέρασε πως οι εμβολιασμένοι είναι άτρωτοι…
Σας περιγράφω τη δική μου εμπειρία: σε συναυλία που έγινε στο νησί με περίπου 2.000 ανθρώπους, αυτοί που φορούσαν μάσκα δεν ξεπερνούσαν τα δάχτυλα του ενός χεριού… Και έπειτα πολλοί από αυτούς, έλεγαν πως η κατάσταση έχει ξεφύγει και πως είναι σίγουρο πως θα μας κλείσουν και πάλι μέσα το Φθινόπωρο… Ειρωνεία, ε; Ειρωνεία.
Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά; Γιατί (προσωπικά πάντα μιλάω και αναφερόμενος στο μέρος που έκανα διακοπές) πρέπει κάποιοι στιγμή να μην στηρίζουμε την υγεία μας μόνο στην ατομική ευθύνη. Ας τελειώνουμε με αυτό. Βολεύει πολλούς. ..
Δεν μπορεί για παράδειγμα έξω από το πλοίο να σου ζητάνε ένα σωρό χαρτιά ( και καλά κάνουν) και μόλις μπαίνεις μέσα να είναι ο ένας πάνω στον άλλο χωρίς κανείς να παρεμβαίνει. Δεν είμαστε όλοι πλούσιοι να ταξιδεύουμε πρώτη θέση… Καταλαβαίνω λοιπόν πως για να γίνεται αυτό, κάποιος το επιτρέπει…Και δεν αναφέρομαι στον απλό εργαζόμενο που φοβάται πως αν πει κάτι θα χάσει τη δουλειά του…
Δεν μπορεί στα εστιατόρια ( σε αυτά που εγώ πήγα) να μην υπάρχει καμία απόσταση και κανείς να μην περνάει για έλεγχο. Είπαμε να δουλέψει ο τουρισμός αλλά όχι σε βάρος της δημόσιας υγείας. Κάποιοι δουλεύουν μόνο το καλοκαίρι, αλλά κάποιοι άλλοι πρέπει να δουλεύουμε όλο το χρόνο…
Γι’ αυτό σας λέω: μην στέκεστε στις πρώτες εντυπώσεις. Τα άλλα να φοβάστε. Ξέρετε εσείς…
ΥΓ: Όχι και covid free νησιά ρε παιδιά, αφήστε το παραμύθι…
Latest News
Ερχεται Dunkelflaute
Πριν από μερικούς μήνες το πρόβλημα των υψηλών τιμών έπληξε την Ελλάδα και τις γειτονικές βαλκανικές χώρες
Προβλήματα καθημερινότητας
Προφανώς χωρίς σχέδιο, με λύσεις βιαστικές και εκ του προχείρου... δουλειά δεν γίνεται
Αυξάνεται η αποταμίευση στην Ευρωζώνη, παραμένει αρνητική στην Ελλάδα – Οι λόγοι [γραφήματα]
Η τρέχουσα άνοδος αποδίδεται κυρίως στην αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων, στις υψηλές αποδόσεις αποταμίευσης, στη μείωση της πραγματικής καθαρής περιουσίας και στη συγκρατημένη καταναλωτική εμπιστοσύνη
Πώς θα πετάξουν φέτος οι τουρίστες προς την Ελλάδα
Η ανάκτηση των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων φτάνει στη χώρα μας το 127% σε σχέση με το 2019
Οι 4+1 εποχές του τραπεζικού συστήματος
Η βαθύτερη κατανόηση της πορείας του τραπεζικού συστήματος και κυρίως της αλληλεπίδρασης μεταξύ πιστωτικής επέκτασης και επάρκειας καταθέσεων παρουσιάζει μια σειρά από προκλήσεις
Το έλλειμμα της οικονομίας
Δεν έχουμε βρει τον τρόπο να ανατρέψουμε την πιο ολέθρια για την ελληνική οικονομία συνθήκη
Ποιος ο ρόλος για τη μεταλλευτική βιομηχανία
Αν η Ελλάδα θέλει να ενισχύσει την «ενδογενή» ανάπτυξη της, αλλά με την απαραίτητη παραγωγική εξωστρέφεια, ο ορυκτός πλούτος της αποτελεί μεγάλη ευκαιρία
Κάτι ψήνεται
Η πολιτική αβεβαιότητα που περιβάλει την επιστροφή Τραμπ
Τι πρέπει να περιμένουν οι ελληνικές τράπεζες το 2025
Το έτος 2025, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες
Ποιοι κερδίζουν από τα ασφάλιστρα υγείας
Σύντομα θα έχουμε θέμα και με τις χρεώσεις των ιδιωτικών νοσοκομείων, καθώς οι ασφαλιστικές πετούν στα ιδιωτικά θεραπευτήρια τον «μουτζούρη» των αυξήσεων