Όπως επισημαίνει ο υπουργός Υγείας «αναφέρθηκε σε χρηματοδότηση του ΕΣΥ με 2 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και αύξηση των μισθών ξεχνώντας ότι ως πρωθυπουργός άφησε τους προϋπολογισμούς του ΕΣΥ σε ιστορικό χαμηλό.

Αναφέρθηκε σε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης 1 δισ. ευρώ χωρίς να γνωρίζει ότι ήδη η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει για το υπουργείο Υγείας 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναφέρθηκε σε προσλήψεις 5.500 υγειονομικών τη στιγμή που ήδη έχει ενισχυθεί το ΕΣΥ με πάνω από 12.000 υγειονομικούς και εκκρεμούν προκηρύξεις μόνιμων θέσεων 534 ιατρών, 4.000 νοσηλευτών και 910 λοιπών υγειονομικών».

Στην συνέχεια ο κ. Πλεύρης τονίζει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε το ΕΣΥ με λιγότερες από 550 κλίνες ΜΕΘ και τις υπερδιπλασίασε. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε όλες τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην ενίσχυση του ΕΣΥ, στον εξορθολογισμό του ΕΟΠΥΥ, στην αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, στην δυνατότητα προληπτικών εξετάσεων σε όλους τους Έλληνες και στην ομαλή συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Απέναντι στον λαϊκισμό των ανέξοδων παροχών του πρώην Πρωθυπουργού, που άφησε το ΕΣΥ ανοχύρωτο, προχωρούμε τις μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν το ΕΣΥ και θα στηρίξουν τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Η «μάχη» του χάρτη Ελλάδας – Τουρκίας – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και η σημασία του
Επικαιρότητα |

Η «μάχη» του χάρτη Ελλάδας – Τουρκίας – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και η σημασία του

Τι δεν είναι ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και ποια η σχέση του με το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου – Η σημασία του χρόνου ανακοίνωσης και η προθεσμία της ΕΕ

Ουκρανία: Δύο νεκροί και 16 τραυματίες σε επίθεση της Ρωσίας
Επικαιρότητα |

Ουκρανία: Δύο νεκροί και 16 τραυματίες σε επίθεση της Ρωσίας

Χτυπήθηκαν σπίτια και δημόσια κτίρια στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της Ντνιπροπετρόφσκ, δημοσιοποιώντας προκαταρκτικό απολογισμό που έκανε λόγο για δύο νεκρούς και 16 τραυματίες

Μαλδίβες: Απαγόρευση σε είσοδο Ισραηλινών στη χώρα ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη
Επικαιρότητα |

Μαλδίβες: «Μπλόκο» σε είσοδο Ισραηλινών στη χώρα ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

«Οι Μαλδίβες δηλώνουν εκ νέου την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό αγώνα» ανέφερε σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του προέδρου της νησιωτικής χώρας, Μοχάμεντ Μουίζου.

Τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικά στελέχη και οι… συμπτώσεις με τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ
Επικαιρότητα |

Τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικά στελέχη και οι… συμπτώσεις με τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ

Όταν τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικούς που άσκησαν κριτική, εμμέσως αποκαλύπτουν σχέσεις με τον κομματικό μηχανισμό. Ο δικηγόρος που τα υπογράφει είχε δικηγορικό γραφείο μαζί με τον Παύλο Μαρινάκη, και διαθέτει πλούσιο πορτφόλιο σε συμβάσεις παροχής δικηγορικών υπηρεσιών προς φορείς του Δημοσίου.