Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για την ανάδειξη της μεσογειακότητας των προϊόντων των Ιονίων Νήσων παρέχει ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά».
Το πρόγραμμα που θα έχει διάρκεια έξι μηνών αφορά το σύνολο των ιδιοτήτων που αφορούν τη γαστρονομική, διατροφική, περιβαλλοντική, ιστορική και πολιτισμική αξία των προϊόντων που παράγονται στη Μεσόγειο και έχει ειδικά χαρακτηριστικά στα Ιόνια Νησιά.
Η υλοποίησή του γίνεται μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Την επιστημονική ευθύνη έχει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ συνεργάζονται το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Δίκτυο Συνεργασίας Κεφαλονιάς Ιθάκης και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει τη δυνατότητα σε 40 νέους ανέργους, εργαζόμενους ή επιχειρηματίες από τους κλάδους της αγροδιατροφής, του τουρισμού και της εστίασης να δημιουργήσουν ή να επεκτείνουν τις τοπικές επιχειρήσεις, να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα και να ανακαλύψουν τις προοπτικές προώθησής τους σε εγχώριες ή διεθνείς αγορές.
Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία παρακολούθησης επιστημονικών διαλέξεων από καθηγητές και ειδικούς επιστήμονες αλλά και διαδικτυακών συζητήσεων με τη συμμετοχή έμπειρων επαγγελματιών από τα Ιόνια Νησιά και την κοινότητα της διασποράς. Επίσης, θα μπορούν να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με παραγωγούς και εστιάτορες, καθώς και να συμμετέχουν σε εικονικές επισκέψεις σε μονάδες παραγωγής και εστίασης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Οι διαλέξεις έχουν συνολική διάρκεια 65 ωρών, θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά και οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος του προγράμματος.
To συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης είναι ένα από τα 14 προγράμματα του 4ου κύκλου δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» θα υλοποιήσει σε σύμπραξη με μια πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής.
Αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2021.
Latest News
Στη Θεσσαλία ο πρώτος ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στην Αγροδιατροφή
Ο κόμβος μαζί με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη όχημα για την ανάπτυξη της γεωργίας στη Θεσσαλία, τόνισε ο περιφερειάρχης Δ. Κουρέτας
Πώς τα στρατηγικά σχέδια της ΚΑΠ συμβάλλουν στην επίτευξη των κλιματικών στόχων
Τα στρατηγικά σχέδια κατανέμουν το 32% του προϋπολογισμού της ΚΑΠ σε δράσεις για περιβάλλον, κλίμα και καλή διαβίωση των ζώων
Τσίμπησαν κατά 7,9% σε αξία οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών – Ποια πρωταγωνιστούν [πίνακες]
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εξαγωγές σε φρούτα και λαχανικά μέχρι τον Σεπτέμβριο 2024 - Πώς θα αντιμετωπιστούν οι διαταραχές στην αγορά
Τι λένε οι παραγωγοί φέτας για την τιμή της – Οι παράγοντες που την καθορίζουν
Για το διαχρονικό πρόβλημα με τις παράνομες ελληνοποιήσεις με αποκορύφωμα τη νοθεία στη φέτα κάνει λόγο ο κτηνοτρόφος Δημήτρης Μόσχος
Oι Γερμανοί αγρότες ξανά στο Βερολίνο
Με αιτήματα για ενεργειακή ασφάλεια, επενδύσεις, λιγότερους φόρους αλλά και ειρήνη κατευθύνονται στο Βερολίνο οι Γερμανοί αγρότες
Πού θα κλειδώσουν τιμές και παραγωγή στο ελαιόλαδο - Αλλάζει το σκηνικό διεθνώς [γραφήματα]
Τι δείχνουν τα στοιχεία για παραγωγή και τιμές στο ελαιόλαδο τη νέα ελαιοκομική χρονιά - Νέα έκθεση για τη σεζόν 2024/25 από τον FAO
Σταμενίτης: Σωστός σχεδιασμός το κλειδί απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής
Στην αγροτική παραγωγή και την ανθεκτικότητα των αγροδιατροφικών συστημάτων, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Διονύσης Σταμενίτης
Θα εξαντληθεί κάθε όριο για να καταβληθούν οι συνδεδεμένες βάμβακος και καλαμποκιού
Θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που δημιουργεί η μειωμένη παραγωγή λόγω Daniel, είπε ο Κώστας Τσιάρας
Εξομοίωση ομάδων παραγωγών με την αγροτική εκμετάλλευση - Τι αλλάζει
Τα μέλη στις ομάδες παραγωγών έχουν δικαίωμα εγγραφής και ως μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων
Συμφωνία για στήριξη της αμπελουργίας και των δενδρωδών καλλιεργειών του Τυρνάβου
Η αμπελουργία και το αρδευτικό πρόβλημα στη Θεσσαλία τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων της Περιφέρειας με Αγροτικούς Συνεταιρισμούς