Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, ανακάμπτοντας από το χθεσινό sell off, αλλά συντηρώντας τις ανησυχίες για την κινεζική Evergrande και το πιθανό μείγμα της πολιτικής της Federal Reserve, η οποία συνεδριάζει μέχρι αύριο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 1% υψηλότερα με όλους τους κλάδους του σε θετικό έδαφος, ειδικά εκείνος των ταξιδίων που ξέρδισε 3,2%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε άνοδο 1,12% στις 6.980 μονάδες, ο DAX κέρδισε 1,43% στις 15.348 μονάδες και ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,50% στις 6.552 μονάδες.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε επίσης η μετοχή της Universal Music, η οποία κατέγραψε άνοδο 36% στην πρώτη ημέρα μετά τη δημόσια εγγραφή της στην Ευρώπη. Η τιμή της μετοχής έφτασε στα 25,25 ευρώ, από 18,5 ευρώ που ήταν η τιμή εισαγωγής.

Εκτός από τις εξελίξεις γύρω από τον κινεζικό κολοσσό ακινήτων Evergrande, οι ευρωπαϊκές αγορές ταρακουνήθηκαν επίσης από την απότομη πτώση στις ΗΠΑ τη Δευτέρα, όπου οι πιέσεις ήταν ιδιαιτέρως αυξημένες εν μέσω φόβων για την Κίνα, τη Fed και τον Covid.

Κορυφή της ατζέντας για τους επενδυτές σήμερα ήταν η έναρξη της πολυαναμενόμενης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη στο τέλος της διήμερης συνάντησης με τους επενδυτές να επιχειρούν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές