Στο κενό έπεσε η προσπάθεια αντίδρασης στη Wall Street, καθώς οι εστίες αβεβαιότητας παρέμειναν και οι επενδυτές προτίμησαν να τηρήσουν στάση αναμονής για τις αποφάσεις της Federal Reserve, η οποία συνεδριάζει μέχρι αύριο.

Ειδικότερα, ο Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,15% στις 33.919 μονάδες, με τον S&P 500 να κλείνει στο -0,08% και στις 4.354 μονάδες.

Ο Nasdaq έκλεισε στις 14.746 μονάδες με κέρδη 0,22%.

Επί της ουσίας ο Dow Jones έχασε τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη, τα οποία έφτασαν ακόμη και στις 300 μονάδες, με τους επενδυτές να μην θέλουν να προσθέσουν κίνδυνο, ενόψει των αποφάσεων της Fed. Ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, θα αναλύσει την Τετάρτη σχετικά με τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας να μειώσει το ρυθμό των αγορών των ομολόγων και πότε θα συμβεί αυτό. Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Powel είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι βλέπει τη Fed να επιβραδύνει τις μηνιαίες αγορές των 120 δισ. δολαρίων εντός του έτους.Την ίδια ώρα, οι ανησυχίες για τον κινεζικό όμιλο Evergrande παραμένουν, καθώς έγινε γνωστό από το Bloomberg ότι δεν έκανε τουλάχιστον δυο πληρωμές τόκων που έληγαν χθες 20/9 στις τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg δεν είναι ξεκάθαρο αν οι τράπεζες θα κηρύξουν επίσημα την Evergrande σε «πτώχευση», αλλά το επόμενο κρίσιμο ορόσημο είναι την Πέμπτη, όταν πρέπει να πληρώσει τους τόκους για δυο ομόλογα.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street