Οι επενδυτές ρίχνουν χρήματα στο χρηματιστήριο της Ινδίας, η αξία του οποίου θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια για να γίνει το πέμπτο μεγαλύτερο στον κόσμο μέσα σε τρία χρόνια, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Οι ινδικές νεοσύστατες εταιρείες έχουν συγκεντρώσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω IPO μέχρι στιγμής φέτος-περισσότερα χρήματα από όσα συγκεντρώθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια, ανέφερε η επενδυτική τράπεζα σε έκθεση της 19ης Σεπτεμβρίου.

Και ο αγωγός για μελλοντικές δημόσιες εγγραφές φαίνεται να παραμείνει ισχυρός για τα επόμενα δύο χρόνια, ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman. Με βάση την ανάλυση της Goldman, έως και 150 ιδιωτικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν ενδεχομένως να εισαχθούν στο χρηματιστήριο τους επόμενους 36 μήνες.

«Εκτιμούμε ότι σχεδόν 400 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ θα μπορούσαν να προστεθούν από νέα IPO τα επόμενα 2-3 χρόνια», γράφουν οι αναλυτές της Goldman.

Και αναφέρουν ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τη συνολική χρηματιστηριακή αξία της Ινδίας από 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σήμερα σε πάνω από 5 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024. Αυτό είναι πιθανό να κάνει τη χώρα της Νότιας Ασίας την πέμπτη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, ξεπερνώντας το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Sony: Αυξημένα κέρδη τριμήνου λόγω αύξησης των εσόδων από το gaming
Διεθνή |

Αυξημένα κέρδη για τη Sony λόγω αύξησης των εσόδων από το gaming

Το τρίμηνο του Δεκεμβρίου είναι μια βασική περίοδος για τη Sony, καλύπτοντας την εορταστική περίοδο αγορών που είναι συχνά μια κερδοφόρα περίοδος για τις εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης

ΗΠΑ: Από την Ουκρανία, μέχρι τη Γροιλανδία – Οι ωμοί εκβιασμοί Τραμπ και η «δίψα» για σπάνιες γαίες
Διεθνή |

Από την Ουκρανία, μέχρι τη Γροιλανδία – Οι ωμοί εκβιασμοί Τραμπ και η «δίψα» των ΗΠΑ για σπάνιες γαίες

Κομβικές στην τεχνολογική ανάπτυξη, οι ανά τον κόσμο σπάνιες γαίες μπαίνουν στο «κάδρο» του αναθεωρητισμού του Ντόναλντ Τραμπ, με φόντο τον γεωπολιτικό ανταγωνισμό των ΗΠΑ με την Κίνα