![Συμφωνία Pepsico με NU Aqua – Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο μεταλλικού νερού στο Λουτράκι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/09/pepsico.jpg)
Η στρατηγική συνεργασία του Ομίλου της PepsiCo Hellas με την N.U. AQUA ανακοινώθηκε σήμερα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παρουσία του Υπουργού, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Στόχος της σημαντικής αυτής συνεργασίας αποτελεί η άμεση επαναλειτουργία της εμβληματικής μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού, Λουτρακίου Κορινθίας. Η επένδυση είναι ύψους 20 εκατ. ευρώ ενώ στην πλήρη ανάπτυξη της θα υπερβεί τα 55 εκατ.
Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο ανήκε στην Pepsico HBH Λουτράκι και έκλεισε τον Ιανουάριο του 2013 λόγω των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε η αμερικανική πολυεθνική στην ελληνική αγορά.
Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, η αγοράστρια εταιρία, N.U. AQUA με νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και διαδικασίες, πρόκειται να προχωρήσει στην παραγωγή ενός νέου φυσικού μεταλλικού νερού. Ταυτόχρονα η PepsiCo Hellas, μέσα από το ισχυρό, πανελλαδικό εμπορικό της δίκτυο, θα διανέμει σε ολόκληρη την επικράτεια το νέο φυσικό μεταλλικό νερό, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ευρύτατη γκάμα των προϊόντων της και επεκτείνοντας την παρουσία της στην αγορά και ειδικά στον τομέα της εστίασης.
Η συνεργασία αυτή θα ενισχύσει σημαντικά την επιχειρηματικότητα της περιοχής του Λουτρακίου και της Κορίνθου, θα δημιουργήσει ευρύτερα νέες θέσεις εργασίας και αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Όπως υπογράμμισαν όλες οι πλευρές, δημιουργούνται οι βάσεις για μία ισχυρή συνεργασία με ακόμη μεγαλύτερες επιχειρηματικές προοπτικές στο άμεσο μέλλον.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Η Ελλάδα με τη σημερινή συμφωνία PepsiCo Hellas με την N.U. AQUA και την επένδυση στη μονάδα του Λουτρακίου, δείχνει για άλλη μια φορά πόσο έχει αλλάξει σελίδα. Από την εποχή που τα εργοστάσια στην Ελλάδα, το ένα μετά το άλλο, έκλειναν, τώρα αυτά που έκλεισαν, το ένα μετά το άλλο, ανοίγουν. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ως Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας βοήθησα ενεργά στο να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία και το εργοστάσιο στο Λουτράκι να πάρει μπρος ώστε να έχουμε νέες θέσεις εργασίας και μεγαλύτερη ελληνική παραγωγή».
Από την πλευρά της η Γενική Διευθύντρια της PepsiCo Hellas, κ. Δέσποινα Τσαγγάρη, τόνισε: «Η σημαντική αυτή συνεργασία με την N.U. AQUA, δίνει ιδιαίτερη αναπτυξιακή πνοή στην ευρύτερη περιοχή αλλά και συνολικά στην αγορά του κλάδου των τροφίμων και ποτών. Είναι αναμφίβολα μια σημαντική επένδυση με πολλαπλά οφέλη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό για την παρουσία του σήμερα εδώ αλλά και για τη συμβολή του στη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Για εμάς στην PepsiCo Hellas πρόκειται για την υλοποίηση ενός σημαντικού στόχου, την επαναλειτουργία ενός ιστορικού εμφιαλωτηρίου, όπου παραγόταν το εμβληματικό φυσικό μεταλλικό νερό ΗΒΗ Λουτράκι. Παρά την οικονομική κρίση και τις πρωτοφανείς συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, η PepsiCo Hellas συνεχίζει την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδίου με πυξίδα την ενίσχυση των επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας τόσο για την ανάπτυξη και παραγωγή νέων προϊόντων όσο και για την αναβάθμιση και ενίσχυση του δικτύου διανομής και πωλήσεών της στην αγορά».
Ο Πρόεδρος της N.U. AQUA, κ. Δημήτρης Μπαμπάκος, ανέφερε κατά τη συνάντηση: «Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση και μια εξίσου σημαντική συνεργασία με έναν παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα τροφίμων και ποτών, με ισχυρή παρουσία και στη χώρα μας. Η επαναλειτουργία του εργοστασίου εμφιάλωσης στο Λουτράκι μέσα από τη συνεργασία της N.U. AQUA και της PepsiCo Hellas θα δώσει ώθηση στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας αλλά θα αποτελέσει και ένα ζωντανό παράδειγμα για ώθηση στην ανάπτυξη, η οποία με σωστά βήματα μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και στην δύσκολη αυτή περίοδο, μετά και τις πρωτοφανείς ανατροπές που έφερε η πανδημία. Θα ήθελα ακόμα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη που στηρίζει αυτή την συνεργασία. Η συνδρομή του είναι κομβική, στην υλοποίηση του επενδυτικού μας πλάνου ενισχύοντας την παρουσία μας σε σημαντικούς παραγωγικούς κλάδους της εθνικής οικονομίας».
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Τράπεζες: Αγοράζουν ξανά «ασημικά»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/bl29bankingvirtualpix-600x375.jpg)
Αγοράζουν ξανά «ασημικά» οι τράπεζες
Αντιστρέφοντας τις τάσεις εσωστρέφειας προχωρούν σε επεκτατικές ενέργειες με συνεχή αναζήτηση ευκαιριών - Η Πειραιώς προχωρεί σε deal με το CVC για την εξαγορά του 70% της Εθνικής Ασφαλιστικής - Τα σχέδια των άλλων συστημικών ομίλων
![HELLENiQ ENERGY: «Κύμα ζεστασιάς» για μαθητές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/HELLENIQ-ENERGY-1024x683-1-600x400.jpg)
«Κύμα ζεστασιάς» από την HELLENiQ ENERGY
Για 16η συνεχή χρονιά προσφέρει δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε περισσότερα από 160 σχολεία σε Δυτ. Αττική, Δυτ. Θεσσαλονίκη και Κοζάνη
![Lamda Developement: Στηρίζει τους μαθητές των νησιών που πλήττονται από τις σεισμικές δονήσεις στις Κυκλάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/santorini-416136_1920-1-600x378.jpg)
Στήριξη LAMDA στους μαθητές που πλήττονται από τους σεισμούς στις Κυκλάδες
Από τις αρχές του 2025, η LAMDA Development διαθέτει συνδρομές του brainy σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου, μονοθέσιων και διθέσιων σχολείων ανά την Ελλάδα
![BENETH: Ανοίγει ξανά το Jackson Hall στο Κολωνάκι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/εξω-600x400.jpg)
Ανοίγει πάλι το Jackson Hall στο Κολωνάκι - Το σχέδιο της «ΒΕΝΕΤΗ»
Η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ μίσθωσε το κτήριο συνολικής επιφάνειας 845 τ.μ. το 2015 - H συνολική επένδυση ανήλθε στα 7 εκατ. ευρώ
![METLEN: Ξεκινά την κάλυψη η Bank of America με σύσταση buy και τιμή στόχο στα 45 ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/240515105918_mytilineos-600x395.webp)
BofA για METLEΝ: Τιμή στόχος στα 45 ευρώ και σύσταση buy – Ισχυρός καταλύτης η εισαγωγή στο LSE
Σύμφωνα με τη BofA, η συνύπαρξη Ενέργειας και Μετάλλων αποτελεί βασικό πλεονέκτημα για τη METLEN – Στις κορυφαίες επιλογές και για τη Citi η μετοχή
![Καφούνης: Σημαντική ευκαιρία το «Shopping in Greece» για Εμπόριο και Τουρισμό](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Photo_-Kafounis_-Συνέδριο-ΞΕΕ_-1-600x400.jpg)
Καφούνης: Σημαντική ευκαιρία το «Shopping in Greece» για Εμπόριο και Τουρισμό
Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Σταύρος Καφούνης μίλησε στο συνέδριο που διοργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος
![ΕΒΕΑ: Προκηρύσσει τα βραβεία 2025 για επιχειρήσεις – Οι 10 κατηγορίες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ebea-600x386.jpg)
Τα βραβεία 2025 για επιχειρήσεις προκήρυξε το ΕΒΕΑ - Οι 10 κατηγορίες
Το ΕΒΕΑ στοχεύει με τα ετήσια βραβεία που έχει καθιερώσει στην ανάδειξη της επιχειρηματικής αριστείας και των αξιών του επιχειρείν.
![Resolute Cepal Capital: Ενισχύει την παρουσία του στον κλάδο του real estate](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_Logo-RCC-600x305.jpg)
Resolute Cepal Capital: Ενισχύει την παρουσία του στον κλάδο του real estate
Η ίδρυση της νέας θυγατρικής, Resolute Cepal Capital, αποτελεί ένα στρατηγικό βήμα για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου παρεχόμενων υπηρεσιών και της θέσης του, ως σημείο αναφοράς στον κλάδο διαχείρισης ακίνητης περιουσίας
![Δασμοί Τραμπ: Tο «δασμολογικό χάος» στις ΗΠΑ φοβίζει τους εξαγωγείς τροφίμων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/ot_exports_conteiners-600x352.png)
Tο «δασμολογικό χάος» στις ΗΠΑ φοβίζει τους εξαγωγείς τροφίμων
Προσδοκίες ότι το «αμερικανικό όνειρο» δεν θα εξελιχθεί σε «εφιάλτη» και τα αγροδιατροφικά ελληνικά προϊόντα θα εξαιρεθούν από τα μέτρα Τραμπ
![Metlen: H Fairfax αύξησε στο 6,43% τη συμμετοχή της στην εταιρεία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/10/Prem-Watsa-600x404.jpg)
Η Fairfax του Γουάτσα αύξησε στο 6,43% τη συμμετοχή της στη Metlen
Τι αναφέρει σε ανακοίνωση η Metlen - Ενισχύει τη συμμετοχή του ο Ινδο-Καναδός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας