Κοντά στην έκδοση του πρώτου πράσινου ομολόγου βρίσκεται το κρατικό fund της Σαουδικής Αραβίας σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις επενδύσεις του με κριτήρια ESG και να βελτιώσει το περιβαλλοντολογικό του προφίλ.

Η ανακοίνωση έγινε σήμερα σε διαδικτυακή εκδήλωση από το διοικητή του ύψους 430 δισ. δολαρίων Public Investment Fund (RIF), Γιασίρ Αλ-Ρουμαγιάν, χωρίς όμως να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες για το ύψος και την ημερομηνία της έκδοσης.

Πάντως, ο κ. Αλ-Ρουμαγιάν, ο οποίος είναι και πρόεδρος του πετρελαϊκού κολοσσού της Aramco, αποκάλυψε επίσης πως το RIF συνεργάζεται με την BlackRock Inc. για τη δημιουργία ενός πλαισίου επενδύσεων με κριτήρια ESG.

Ειδικά την τελευταία διετία ο κλάδος των εκδόσεων πράσινων ή ESG ομολόγων έχει παρουσιάσει έκρηξη και φέτος αναμένεται να ξεπεράσει το ένα τρισ. δολάρια.

Η έκδοση πράσινου ομολόγου, όταν αυτή δρομολογηθεί, θα είναι η πρώτη για το μεγαλύτερο κρατικό fund της Μέσης Ανατολής και θα έρθει σε ένα διάστημα που το Ριάντ προσπαθεί να χαράξει μια νέα πολιτική σε περιβαλλοντολογικά θέματα, προκειμένου να αμβλύνει την εικόνα του ως η νούμερο ένα χώρα εξαγωγής πετρελαίου παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο αυτό το RIP έχει ήδη αυξήσει τις επενδύσεις του σε project με πράσινο αποτύπωμα, όπως η αύξηση του μεριδίου του στην ACWA Power International, η επένδυση του στη βιομηχανία ηλεκτροκίνησης Lucid, ενώ έχει δρομολογήσει σημαντικά κονδύλια σε προγράμματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κυρίως ηλιακής και υδρογόνου.

Επίσης η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει τον ερχόμενο μήνα, εν όψει και της Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα, στη Γλασκόβη, τα σχέδια του νέου περιβαλλοντολογικού πλάνου της χώρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Vodafone Ελλάδας: Μείωσε κατά 93% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία της
Green |

Vodafone Ελλάδας: Μείωσε κατά 93% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία της

Η Vodafone Ελλάδας έχει επιτύχει 100% προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, το 100% των αποβλήτων του δικτύου ανακυκλώνεται ενώ παραμένει ο στόχος μηδενισμού των καθαρών εκπομπών έως το 2028

Ασφάλειες: Η Ευρώπη «δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων
Κλιματική αλλαγή |

Η Ευρώπη «δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων

Η υπεύθυνη της ρυθμιστικής αρχής της ΕΕ για τις ασφαλίσεις λέει ότι οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες θα δυσκολευτούν να πληρώσουν για τις φυσικές καταστροφές που προκαλεί η κλιματική κρίση