Έντονη νευρικότητα εμφάνισαν σήμερα οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας, καθώς οι πληροφορίες και οι εξελίξεις γύρω από την Evergrande επηρεάζουν την επενδυτική εμπιστοσύνη. Έτσι ο Shanghai Composite και ο Shenzhen Component, έκλεισαν με μικρές μεταβολές, μετά από απώλειες άνω του 1% ενδοσυνεδριακά.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης CSI 300 που παρακολουθεί τις μεγαλύτερες μετοχές στην ηπειρωτική χώρα μειώθηκε 0,56%, ενώ οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ παρέμειναν κλειστοί λόγω αργίας.

Πέραν της Κίνας, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 0,39% ενώ ο δείκτης Topix μειώθηκε κατά 0,73%. Ο Taiex στην Ταϊβάν υποχώρησε 2,06%. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S & P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,7%.

«Οι επενδυτές θα αναζητήσουν σημάδια παρέμβασης από την κυβέρνηση της Κίνας για να αποτρέψουν μια άτακτη αθέτηση πληρωμών από την εταιρεία ακινήτων Evergrande. Η αναταραχή στην αγορά γύρω από τον όμιλο ακινήτων εντάθηκε στις προηγούμενες ημέρες καθώς οι επενδυτές ερμήνευσαν τη μέχρι τώρα σιωπή της κυβέρνησης απέναντι στην προβληματική εταιρεία ως έλλειψη επίσημης υποστήριξης», σχολίασε σε σημείωμά της η τράπεζα της Σιγκαπούρης, DBS.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η μετοχή της Evergrande σημειώνει απώλειες 85% από την αρχή του έτους. Ίσως όμως σταδιακά να εξομαλυνθούν οι ανησυχίες, καθώς η μονάδα Evergrande Hengda ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει το κουπόνι για τα εγχώρια ομόλογά της την Πέμπτη. Βέβαια, ακόμα παραμένουν τα ερωτήματα για το αν θα καλυφθούν τα κουπόνια για το ομόλογο εκφρασμένο σε δολάρια ΗΠΑ, που επίσης λήγει την Πέμπτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές