Με σημαντικά κέρδη κινούνται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να μοιράζουν την προσοχή τους αφενός στις εξελίξεις γύρω από την Evergrande και αφετέρου τη σημερινή απόφαση για τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται κατά 0,79% υψηλότερα με όλους τους κλάδους του σε θετικό έδαφος. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει άνοδο 1% στις 7.015 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,57% στις 15.436 μονάδες και ο CAC 40 ενισχύεται κατά 1,13% στις 6.626 μονάδες.

Με τις αποφάσεις της Federal Reserve να αναμένονται μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, οι ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν να δημιουργούν κάποιες προσδοκίες από την συμφωνία που υπήρξε μεταξύ Evergrande και ορισμένων ομολογιούχων. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Evergrande θα αποπληρώσει έτσι 232 εκατ. γιούαν (30,5 εκατ. ευρώ) που όφειλε να καταβάλει μέχρι αύριο Πέμπτη για το ομόλογο αυτό, με επιτόκιο 5,8%, που είχε διατεθεί στην εσωτερική αγορά.

Αύριο Πέμπτη όμως είναι η προθεσμία και για άλλες αποπληρωμές και ο Evergrande δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει το πώς λογαριάζει να τιμήσει τις υποχρεώσεις του. Και εκεί αναμένεται η αγορά να επηρεαστεί, καθώς σε περίπτωση αθέτησης η κρίση του κινεζικού ομίλου θα “εξαχθεί” εκτός συνόρων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές