Μετά τη χθεσινή αποτυχία, η Wall Street κάνει νέα προσπάθεια να ανακάμψει σήμερα, χωρίς βέβαια να αποδεσμεύεται από την αναμονή των αποφάσεων της Federal Reserve, οι οποίες αναμένονται και από ολόκληρο τον πλανήτη.

Ειδικότερα, ο Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,51% στις 34.093 μονάδες, με τον S&P 500 να είναι στο +0,39% και στις 4.371 μονάδες, ενώ ο Nasdaq επιχειρεί στις 14.777 μονάδες με κέρδη 0,21%.

Οι αμερικανικοί δείκτες προσπαθούν να περιορίσουν τις απώλειες του Σεπτεμβρίου, με τον S&P 500 να χάνει ήδη 3,7% από την αρχή του μήνα, με τον Dow να είναι στο -4%. Και αυτή η εικόνα έρχεται την ώρα που η Federal Reserve ετοιμάζεται για τη σύσφιγξη της πολιτικής της, όπως εκτιμά και η πλειονότητα των αναλυτών.

Ωστόσο, τα δύο τρίτα των οικονομολόγων που ερωτήθηκαν από το Bloomberg, αναμένουν ότι η Fed θα προβεί σε επίσημη ανακοίνωση αγοράς περιουσιακών στοιχείων κατά την επόμενη συνεδρίασή της τον Νοέμβριο και περισσότεροι από τους μισούς προβλέπουν ότι το tapering θα αρχίσει από τον Δεκέμβριο. Και αυτό διότι, ενώ ο πληθωρισμός τρέχει πολύ πάνω από τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν εκατομμύρια θέσεις εργασίας κενές σε σχέση με εκείνες που ήταν πριν από την πανδημία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street