Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, η καρδιά της διεθνούς γαστρονομίας χτυπά στο Λονδίνο, στον διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό «Great Taste Awards», που διοργανώνεται από τον οίκο «Guild of Fine Food».

Τα βραβεία «Great Taste Awards» είναι διεθνώς αναγνωρισμένα για την αντικειμενικότητα και την εγκυρότητά τους, καθώς αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη γεύση των προϊόντων, χωρίς αναφορά στη συσκευασία, το λογότυπο ή το branding τους, αφού δεν κρίνεται το αποτέλεσμα του μάρκετινγκ, αλλά η γεύση και η ποιότητα των προϊόντων. Λογίζονται μάλιστα σαν τα αστέρια Michelin των βραβευμένων εστιατορίων.

Φέτος, περισσότεροι από 355 εξειδικευμένοι γευσιγνώστες αξιολόγησαν τα προϊόντα μέσα από μια «τυφλή» διαδικασία γευσιγνωσίας, κατά την οποία αποφασίζουν ποια προϊόντα είναι άξια για διάκριση.

Επί 180 ημέρες – από τον Μάρτιο μέχρι τα τέλη Αυγούστου – δοκίμασαν απόλυτα επαγγελματικά, τον απίστευτο αριθμό των 14.000  υψηλής ποιότητας προϊόντων, από 120 χώρες του κόσμου για να απονείμουν τα βραβεία – χρυσά αστέρια, που προσφέρουν στο κάθε βραβευμένο προϊόν διεθνή αναγνώριση.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, έχοντας ήδη τιμηθεί στο παρελθόν με 31 συνολικά Χρυσά Αστέρια από τον διαγωνισμό Great Taste Awards, συμμετείχαν για άλλη μια χρονιά με τα καινοτόμα ελαιοπροϊόντα τους και τιμήθηκαν με 2 υψηλές αλλά και μοναδικές βραβεύσεις  χρυσών αστεριών, συμπληρώνοντας έτσι το μοναδικό αριθμό 33 βραβείων Great Taste Awards συνολικά.

Αναλυτικά, βραβεύτηκε το ελαιόλαδο «Flavored gourmet ENIGMA» που ανήκει στην καινοτομική σειρά Olive oil Jewels των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, κατακτώντας την υψηλότερη θέση στην κατηγορία του και την πολύ τιμητική βράβευση των 2 χρυσών αστεριών, συγκεντρώνοντας εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία, την οποία δεν έφτασε κανένα άλλο ελαιόλαδο από τις συμμετοχές όλων των χωρών. Επίσης βραβεύτηκαν οι επιτραπέζιες «Ανάλατες ελιές» κατακτώντας το βραβείο του ενός χρυσού αστεριού και υπέροχες κριτικές από τους ειδικούς κριτές, chef και γευσιγνώστες του φημισμένου διαγωνισμού.

Η συγκεκριμένη βράβευση για την ποιότητα και την γεύση των ανάλατων ελιών, είναι η μοναδική που έχει επιτευχθεί ιστορικά μέχρι σήμερα παγκοσμίως σε επιτραπέζιες ελιές χωρίς αλάτι, και έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα και κύρος από τέτοιο διαγωνισμό.

Ταυτόχρονα, τα 2 συγκεκριμένα βραβεία των χρυσών αστεριών στα Great Taste Awards του Λονδίνου συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 357 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες  Σακελλαρόπουλου, σε αναγνωρισμένους διαγωνισμούς υψηλού κύρους ανά τον κόσμο, σηματοδοτώντας  ένα παγκόσμιο ρεκόρ βραβεύσεων για ελαιοπαραγωγό  που καλλιεργεί, παράγει και τυποποιεί αποκλειστικά τα δικά του βιολογικά ελαιοπροϊόντα (Single Estate organic producer).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO