Τη δυνατότητα υπαγωγής στη νέα ρύθμιση οφειλών που έχουν βιοτέχνες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες γνωστοποίησε προς τα μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, Φώτης Κουρμούσης, σε διαδικτυακή εκδήλωση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΒΕΠ, Γεώργιος Παπαμανώλης – Ντόζας ανέφερε, κατά την ομιλία του, πως «πρόκειται για μια δεύτερη ευκαιρία» και πως «πρέπει να υπάρξει ενημέρωση των βιοτεχνιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνολικά για κάθε νέα εξέλιξη όσον αφορά στις ρυθμίσεις οφειλών, σε έως και 240 δόσεις προς το Δημόσιο και σε 420 δόσεις προς τις τράπεζες». Μίλησε μάλιστα για «σφοδρή οικονομική πίεση που ασκείται στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά από τις ειδικές συνθήκες που έχουν προκαλέσει τόσο η υγειονομική κρίση από τον κορονοϊό, όσο και οι αυξήσεις στα καύσιμα», επισημαίνοντας πως στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς γίνεται προσπάθεια ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι έχουν ανάγκη στήριξης και κατεύθυνσης ώστε να εξυπηρετηθούν ρυθμίσεις αλλά και να εξυγιανθούν επιχειρήσεις.

«Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης επέφερε καινοτόμες παρεμβάσεις υπέρ της επιχειρηματικότητας αφού αντιμετωπίζει με τα σημερινά δεδομένα ζητήματα όπως ο εκσυγχρονισμός του πτωχευτικού Δικαίου, η απλούστευση των διαδικασιών και η κατάργηση της γραφειοκρατίας, δόθηκε εχέγγυα ώστε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και επιχειρήσεις να έχουν την αποκαλούμενη ‘δεύτερη ευκαιρία’», κατέληξε ο πρόεδρος του ΒΕΠ.

Κατά την ομιλία του ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών Φώτης Κουρμούσης ανέλυσε τα κύρια χαρακτηριστικά και τις στρατηγικές κατευθύνσεις που έχει η νέα ευνοϊκή ρύθμιση.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως η ρύθμιση αφορά τους εξής πέντε άξονες:

– Για χρέη προς το Δημόσιο προβλέπονται ως και 240 δόσεις με εξόφληση ως 20 χρόνια.

– Για χρέη προς Τράπεζες προβλέπεται εξόφληση ως και σε 35 χρόνια με ανώτατο όριο δόσεων τις 420.

– Οι αιτήσεις αξιολογούνται στην ειδική πλατφόρμα μέσω αυτόματου αλγόριθμου.

– Με τη ρύθμιση σταματούν όλα τα μέτρα των πιστωτών εναντίον του οφειλέτη (κατασχετήρια και πλειστηριασμοί).

– Αν κάποιος δεν ρυθμίσει τα χρέη ή δεν πληρώσει για δόση ρύθμισης υπάρχει η διαδικασία της δεύτερης ευκαιρίας.

Επισημάνθηκε ωστόσο πως μέσω πτώχευσης διαγράφονται όλα τα χρέη, αλλά παράλληλα γίνεται απώλεια περιουσίας.

Καταλήγοντας στην ομιλία του, ο κ. Κουρμούσης τόνισε πως: «Με αυτήν την ρύθμιση γίνεται εφικτή η προοπτική εξυπηρέτησης και αποπληρωμής του χρέους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Χριστούγεννα: Πόσα θα ξοδέψουν για δώρα οι Έλληνες [γράφημα]
Οικονομία |

Πόσα θα ξοδέψουν για δώρα τις γιορτές οι Έλληνες - Τι θα αγοράσουν [γράφημα]

Η έρευνα δείχνει ότι δεν βιάζονται προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη χαρά της γιορτινής φρενίτιδας στην κορύφωσή της, δηλαδή την εβδομάδα ακριβώς πριν από τα Χριστούγεννα