Με κέρδη έκλεισαν την Πέμπτη οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές τελικά να ξεπερνούν μέρος της αβεβαιότητας από τις εξελίξεις με την κινεζική Evergrande και να αποτυπώνουν την ικανοποίησή τους από την αναβολή της νομισματικής σύσφιγξης της Federal Reserve.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,9% υψηλότερα με όλους τους κλάδους του σε θετικό έδαφος. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε πτώση 0,07% στις 7.078 μονάδες, ο DAX κέρδισε 0,88% στις 15.643 μονάδες και ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,98% στις 6.701 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές αγορές βρήκαν στηρίγματα στην χθεσινή απόφαση της Federal Reserve, η οποία ανέβαλε την απόφαση για σύσφιγξη της πολιτικής που ακολούθησε καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Ωστόσο, η παραδοχή της Τράπεζας της Αγγλίας ότι η ανάπτυξη του γ’3μηνου στη βρετανική οικονομία επηρέασε την πορεία του FTSE 100 στο Λονδίνο.

Η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας διόρθωσε προς τα κάτω τις προσδοκίες για την ανάπτυξη του βρετανικού ΑΕΠ κατά το γ’ τρίμηνο, στο 2,1% από 2,9% που ήταν η πρόβλεψη του Αυγούστου. Η ανανεωμένη πρόβλεψη θα αφήσει το ΑΕΠ της χώρας για το γ’ τρίμηνο περίπου 2,5% κάτω από τα επίπεδα της προ-Covid περιόδου.

Επίσης, η επιχειρηματική δραστηριότητα της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε με τον ασθενέστερο ρυθμό των τελευταίων πέντε μηνών τον Σεπτέμβριο, με τον δείκτη Composite Purchasing Managers, να υποχωρεί στο χαμηλό πεντάμηνου, ήτοι στις 56,1 μονάδες, τον Σεπτέμβριο από 59,0 μονάδες τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές