Αν και προσπάθησε τις πρώτες ώρες των συναλλαγών, τελικά όχι μόνο δεν τα καταφέρνει να ανέλθει των 900 μονάδων ο γενικός δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο, αλλά χάνει πλέον και τις 890 μονάδες, υποχωρώντας πλέον στην αβεβαιότητα για την τύχη του κινεζικού ομίλου Evergrande, ο οποίος παλεύει για τη διάσωσή του.

Σε αυτό που ομονοούν πάντως οι περισσότεροι αναλυτές είναι ότι το ΧΑ δείχνει το πόσο ευάλωτο είναι στις αρνητικές διεθνείς εξελίξεις (αυτό δεν σημαίνει ότι υπεραντιδρά και στις θετικές), καθώς η ρηχότητα και το risk aversion από τα ξένα κεφάλαια που δραστηριοποιούνται στη Λ. Αθηνών υπερέχουν. Χρειάζεται δηλαδή ένα πιο ομαλοποιημένο διεθνές περιβάλλον για να μπορέσουν οι αγοραστές να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες και να οδηγήσουν σε υψηλότερα επίπεδα την αγορά.

Αυτό το ομαλοποιημένο διεθνές περιβάλλον βέβαια δεν αναμένεται άμεσα, δεδομένου του ότι το επόμενο τρίμηνο οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα λάβουν αποφάσεις σταδιακής άρσης της στήριξης της οικονομίας, προκειμένου να δαμαστεί ο πληθωρισμός. Το ζητούμενο επομένως είναι το ΧΑ να βρει τις στηρίξεις του ώστε να αφήσει τους τίτλους που θα επωφεληθούν από την ανάκαμψη να κινηθούν υψηλότερα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα ο Μυτιληναίος δέχεται ισχυρές πιέσεις καταγράφοντας απώλειες 4,53%, με τη Βιοχάλκο να είναι στο -4,32%, ενώ άνω του 3% είναι η πτώση σε ΕΛΧΑ και ΔΕΗ. Ισχυρές είναι οι πιέσεις σε Λάμδα, Εθνική, Πειραιώς, Motor Oil, Aegean, ενώ στηρίξεις προσπαθούν να παράσχουν οι Jumbo, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών