Πάνω από 15 μονάδες «στερούν» από τον γενικό δείκτη στο ελληνικό χρηματιστήριο αυτήν την ώρα οι πωλητές, με τη ΔΕΗ, αλλά και τις κατασκευές να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Μάλιστα, ο γενικός δείκτης δοκιμάζει πλέον και τις 870 μονάδες, μια σημαντική στήριξη πριν οδηγηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα, με τις διαθέσεις όμως των long να μην φαίνεται να είναι υπέρ της υπεράσπισης των επιπέδων.

Το αρνητικό επίσης είναι ότι ενώ από τη Δευτέρα το ΧΑ προσπαθούσε να κρατήσει την επαφή του με τις 900 μονάδες, κόντρα σε ένα ευμετάβλητο και ναρκοθετημένο διεθνές περιβάλλον, η τελευταία ημέρα της εβδομάδας προκαλεί αναταράξεις εκ των έσω. Οι εξελίξεις της ΔΕΗ έχουν προκαλέσει ένα κύμα φυγής αρκετών χαρτοφυλακίων, με τη μετοχή να παλεύει πέριξ των 8 ευρώ με απώλειες 11,31%, παρά το γεγονός ότι το πρώτο σχόλιο των αναλυτών είναι ότι μακροπρόθεσμα η αύξηση κεφαλαίου θα βοηθήσει τον όμιλο στο πλάνο μετασχηματισμού του.

Επίσης, η διαδικασία ενδεχομένως να χαρακτηριστεί ως ιστορικό ορόσημο, αφενός διότι το Δημόσιο θα χάσει το 51%, για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας, αφετέρου διότι θα μηδενιστεί, θεωρητικά, το λιγνιτικό αποτύπωμά της.

Πάντως, σε ένα τέτοιο κλίμα, εκτός της ΔΕΗ, η ΓΕΚ Τέρνα χάνει 4,02%, με τις Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ και Εθνική να ακολουθούν με απώλειες που ξεπερνούν το 2%.

Οι πιέσεις έχουν αυξηθεί σε όλο το μήκος του ταμπλό, με μόνους τους κλάδους του εμπορίου και των πρώτων υλών να καταφέρνουν να παραμένουν οριακά θετικοί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Motor Oil – Μάχη για τις 1.400 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Υπό το βάρος της Motor Oil κινείται ο Γενικός Δείκτης - Μάχη για τις 1.400 μονάδες

Η μετοχή της Motor Oil δείχνει να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση της εξόδου αρκετών χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece