
Τριπλασιασμός της παραγωγικής της δυναμικής, ισχυροποίηση της παρουσίας της τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Βουλγαρία, είσοδο σε νέα προϊοντική κατηγορία, καθώς και λειτουργία καταστήματος χονδρικής στην αγορά του Ρέντη περιλαμβάνει το επενδυτικό πλάνο της Eurocatering, συνολικού ύψους 9,5 εκατ. ευρώ.
Το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων, περίπου στα 5,5 εκατ. ευρώ, θα κατευθυνθούν στη δημιουργία νέας μονάδας στην Αθήνα με στόχο τη συνένωση των δραστηριοτήτων της εταιρείας από τις υφιστάμενες μονάδες που διατηρεί σε Αθήνα και Λιβαδειά, καθώς και την αύξηση της παραγωγικής δυναμικής στα 350 χιλ. τεμάχια ημερησίως από 100 χιλ. που είναι σήμερα. Το συγκεκριμένο project εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το 2022.
Είσοδος στους χυμούς
Η είσοδος στην παραγωγή χυμών θα είναι το νέο εγχείρημα της Eurocatering, η οποία ήταν η πρώτη που λανσάρισε στην ελληνική αγορά τις πλυμένες και κομμένες σαλάτες με το brand Φρεσκούλης το 2004. Το ντεμπούτο στους χυμούς θα γίνει μέσω της αξιοποίησης των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων της στη Λιβαδειά.
Παράλληλα, η Eurocatering προχωρά στην λειτουργία χώρου χονδρικής πώλησης στην αγορά του Ρέντη όπου θα φιλοξενούνται οι περίπου 1.600 κωδικοί που διαθέτει.
Κατασκευή μονάδας στη Σόφια
Ταυτόχρονα, μέσω της Eurocatering BG, όπως έχει μετονομαστεί η βουλγαρική εμπορική εταιρεία MS Fresh BG την οποία εξαγόρασε στην αρχή του 2021, η εταιρεία επιδιώκει και την παραγωγική της παρουσία στη γειτονική χώρα, προχωρώντας στην κατασκευή μονάδας 3.500 τ.μ. στη Σόφια.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Χρυσόστομο Μαυρόπουλο, στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της Eurocatering στη Βουλγαρία με ταυτόχρονη προώθηση των προϊόντων της στις βαλκανικές αγορές.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν ήδη προωθηθεί συμφωνίες με βουλγάρικες και ρουμάνικες αλυσίδες για την παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.
Μερίδιο 50% στην ιδιωτική ετικέτα
Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας αγγίζει το 27% στις σαλάτες και περί το 50% στην ιδιωτική ετικέτα, ενώ εμφανίζει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια και το 2020 εμφάνισε πωλήσεις 38,6 εκατ. ευρώ έναντι 35,8 εκατ. ευρώ το 2019.
Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του έτους έχουν εισέρθει στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurocatering συνεπενδύοντας τα δύο funds, EOS Capital Partners και Elikonos 2 S.C.A. SICAR.


Latest News

Motor Oil: Ανθεκτικότητα το 2024 με EBITDA 995 εκατ. – Προτεινόμενο μέρισμα 1,40 ευρώ/μετοχή
Η Motor Oil ανάρτησε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2024 – Ανθεκτικότητα παρά τη μείωση των περιθωρίων διύλισης και τη χαμηλότερη παραγωγικότητα λόγω της πυρκαγιάς στο διυλιστήριο

Profile: Αύξηση τζίρου 33% το 2024 και επενδύσεις 100 εκατ. στην τριετία
H Profile είχε τζίρο 40,1 εκατ. το 2024, ενώ το ανεκτέλεστο ανέρχεται σε 130 εκατ ευρώ - Στόχος ο υπερδιπλασιασμός εσόδων στην τριετία

Νικολακόπουλος (Intralot): Δεν μας επηρεάζουν οι εξελίξεις στις ΗΠΑ – Σημαντικές αγορές Κροατία και Τουρκία
O κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι δεν υφίσταται κίνδυνος από τη δασμολογική πολιτική Τραμπ καθώς η εταιρεία συμμετέχει μέσω θυγατρικής σε διαγωνισμούς που διενεργούνται από πολιτειακές κυβερνήσεις

Βαριά «καμπάνα» σε εταιρεία της Deutsche Bank για greenwashing
Βαρύ το πρόστιμο για την asset manager της Deutsche Bank μετά από μακροχρόνιες έρευνες από τις αρχές των ΗΠΑ και της Γερμανίας

Στάσιμος ο τζίρος στο εμπόριο εν μέσω αβεβαιότητας - Αγκάθι το κόστος [γραφήματα]
Τα αποτελέσματα της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου 2024 για την πορεία που έχει το εμπόριο στη χώρα μας

Στα 52 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο της Metlen η Pantelakis
H Pantelakis θεωρεί ότι η εισαγωγή της Metlen στο LSE είναι ένας βασικός βραχυπρόθεσμος καταλύτης που πιθανόν να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους

Μειώσεις σε φόρους και εισφορές επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος
Πλαφόν 3% στην ετήσια αύξηση των εμπορικών μισθώσεων, ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος στην παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου στην ΕΣΕΕ

ΔΕΗ: Το πρώτο σταθερό διζωνικό τιμολόγιο 24μηνης διάρκειας
ΔΕΗ myHome EnterTwo: Σταθερή διζωνική χρέωση (κανονική: 0,145€/kWh και μειωμένη: 0,095€/kWh) για 24 ολόκληρους μήνες και έκπτωση €50 στον πρώτο λογαριασμό και άλλα €50 έκπτωση στον 6ο μήνα με εγγραφή στο myΔΕΗ

Νέα συνεργασία EY Ελλάδος και Microsoft
Οι δύο επιχειρήσεις ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, παρουσιάζοντας δύο δωρεάν online εκπαιδευτικά προγράμματα

Αλλαγή σκυτάλης στον ΑΔΜΗΕ
Τι αναφέρει η εισηγμένη εταιρεία