
Σε μια ανεξερεύνητη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τουριστική αγορά, αυτή της Λατινικής Αμερικής, στοχεύει η Ελλάδα, με την κυβέρνηση να προωθεί σχέδιο για τη δημιουργία μιας «γέφυρας», ώστε τα επόμενα χρόνια να αυξηθούν οι ροές λατινοαμερικάνων τουριστών προς τη χώρα μας.
Την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει τα τουριστικά ρεύματα από τη Λατινική Αμερική είχε εκφράσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον περασμένο Μάρτιο, σε τηλεδιάσκεψη που είχε πραγματοποιήσει με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Ήδη, στο πλαίσιο του σχεδίου που επεξεργάζεται και υλοποιεί η κυβέρνηση, τον περασμένο Ιούνιο ξεκίνησαν πτήσεις του ισπανικού αερομεταφορέα «Air Europa» από τη Μαδρίτη προς την Αθήνα δύο φορές την εβδομάδα, με απευθείας σύνδεση σε έξι χώρες της Λατινικής Αμερικής (Αργεντινή, Βραζιλία, Περού, Βολιβία, Εκουαδόρ και Παραγουάη).
Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, η πληρότητα τον Αύγουστο άγγιξε το 90%, τον Ιούλιο το 77% και τον Ιούνιο το 60%. Μάλιστα στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, ο ΕΟΤ προχώρησε με την ισπανική εταιρεία σε πρόγραμμα συνδιαφήμισης, η οποία ολοκληρώνεται στο τέλος Σεπτεμβρίου.
«Σημαντικό βήμα για την προσέλκυση τουριστών»
Τη θερινή περίοδο που μας πέρασε, λόγω των περιορισμών της πανδημίας, η στόχευση ήταν κυρίως η ισπανική αγορά, ωστόσο απώτερος στόχος για τα επόμενα χρόνια, είναι η τουριστική αγορά σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική με τη χώρα μας, στη μετά Covid-19 εποχή, να θέλει να διεισδύσει σε τουριστικές αγορές των χωρών της περιοχής, οι οποίες έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και μπορούν να δώσουν σημαντικά οφέλη στην ελληνική τουριστική βιομηχανία.
Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο περίπου 200.000 τουρίστες από τη Λατινική Αμερική, κυρίως από Αργεντινή και Βραζιλία, επισκέπτονται την Ελλάδα.
Την εποπτεία για τη συγκεκριμένη δράση της κυβέρνησης έχει ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής, Ιάσων Πιπίνης, ο οποίος μίλησε στην Κοινωνία Ώρα MEGA.
«Ένα σημαντικό βήμα για την προσέλκυση τουριστών από τη Λατινική Αμερική είναι η αεροπορική γέφυρα μεταξύ τους. Ήδη υλοποιείται από το καλοκαίρι με την ισπανική αεροπορική εταιρεία Air Europa. Με έναν ενιαίο κωδικό και ολιγόωρη στάση στη Μαδρίτη, γίνεται σύνδεση της Ελλάδας με τη Λατινική Αμερική. Στόχος τις επόμενες χρονιές, να προσελκύσουμε μεγαλύτερο αριθμό τουριστών από εκεί, με ένα ελκυστικό πακέτο», ανέφερε.
Ο σχεδιασμός προβλέπει την προβολή διαφόρων μορφών τουρισμού, όπως είναι ο θρησκευτικός τουρισμός, ο γαστρονομικός, ο πολιτιστικός, ο γεωτουρισμός και ο τουρισμός πόλεων.


Latest News

Παράνομη εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τη φορολόγηση του Airbnb - Η απόφαση του ΣτΕ
Το θέμα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αύξηση μόλις 0,5% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις το πρώτο δίμηνο του 2025 - Άνοδος 3,5% στους τουρίστες
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ για τις χώρες προέλευσης των τουριστών - Η μεγάλη άνοδος των Αμερικάνων και οι μηδενικές εισπράξεις από Ρώσους τον Φεβρουάριο - Πάνω από 1,5 εκατ. οι ξένοι τουρίστες

Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη ο νέος προορισμός τριών πολυτελών διεθνών αλυσίδων
Τα σχέδια επέκτασης στην ελληνική αγορά με πολυτελή ξενοδοχεία των Waldorf Astoria της Hilton, Six Sences της IHG Group και Four Seasons
![Ξενοδοχεία: Μεγάλο το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα – Η θέση της Αθήνας [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/Athens-hotels-600x399.jpg)
«Μαγνήτης» επενδύσεων η Ελλάδα στα ξενοδοχεία - Στο top 10 η Αθήνα [γραφήματα]
Η Αθήνα μπήκε στη δεκάδα των ελκυστικών πόλεων και η Ελλάδα διατηρεί την πέμπτη θέση στην Ευρώπη

Οι top χώρες προέλευσης των περισσότερων ξένων ταξιδιωτών στην Ελλάδα
Η θερινή τουριστική περίοδος διαγράφεται θετικά για την Ελλάδα, με τα διαθέσιμα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του κλάδου

Δεν κόβουν το ταξίδι στην Ελλάδα οι Αμερικανοί
Παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα και τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ θα έρθουν και αυτό το καλοκαίρι
![Airbnb: Πτωτικά κινήθηκε η ζήτηση τον Μάρτιο – Τι δείχνουν τα στοιχεία [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/airbnb-gba8e58468_1280-1-600x500.jpg)
Περισσότερα Airbnb, χαμηλότερη πληρότητα - Οι επιλογές των επισκεπτών [γράφημα]
Η προσφορά και η ζήτηση διαμορφώνουν νέες ισορροπίες στην αγορά Airbnb

Επιστρέφει... δριμύτερο το εισιτήριο στη Βενετία για τους τουρίστες
Πέρσι το μέτρο απέφερε απροσδόκητα έσοδα στη Βενετία ύψους 2,4 εκατ. ευρώ - Φέτος ο δήμος ετοιμάζεται

Αύξηση πάνω από 18% στις κρατήσεις για το Πάσχα - Οι πρωταθλητές και οι χαμένοι
Ο ρόλος του Ορθόδοξου και Καθολικού Πάσχα, η περίπτωση της Κρήτης και το momentum Σαντορίνης και Μυκόνου - Τι δείχνουν οι κρατήσεις

Στο 1,5 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο ισοζύγιο το α' δίμηνο - Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών
Την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2025, στην κατηγορία των άμεσων επενδύσεων, οι απαιτήσεις των κατοίκων έναντι του εξωτερικού κατέγραψαν ροές ύψους 1 δισ. ευρώ