![Zooplus – Προσφορά-σφήνα του σουηδικού fund EQT](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/09/Pet_dog.jpeg)
Συνεχίζεται ο πόλεμος προσφορών για τη γερμανική Zooplus, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα προϊόντων για κατοικίδια στην Ευρώπη, με το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον να επιβεβαιώνει τις αναπτυξιακές δυνατότητες που προσφέρει ο κλάδος.
Με νέα σφήνα η σουηδική εταιρεία equity EQT κατέθεσε και νέα προσφορά εξαγοράς έναντι 470 ευρώ ανά μετοχή, ξεπερνώντας την πρόταση της αμερικανικής επενδυτικής Hellman & Friedman, η οποία μέχρι τώρα είχε το προβάδισμα και είχε αποσπάσει ένα πρώτο «ναι» από το διοικητικό συμβούλιο της Zooplus.
Η πρόταση της σουηδικής εταιρείας που υπεβλήθη μέσω της Pet Bidco GmbH είναι κατά 10 ευρώ ανά μετοχή μεγαλύτερη από την τελευταία προσφορά της H&F και αξιολογεί το γερμανικό ιντερνετικό κατάστημα στα 3,36 δισ. ευρώ.
Επίσης, η EQT δεσμεύεται να προχωρήσει σε αναπτυξιακές επενδύσεις στη γερμανική εταιρεία διασφαλίζοντας την περαιτέρω ενδυνάμωση της.
Μόλις στις αρχές του μήνα η H&F είχε βελτιώσει την προηγούμενη προσφορά της κατά 18%, μετά την είδηση του πρακτορείου Bloomberg –την οποία επιβεβαίωσε η διοίκηση της Zooplus- σύμφωνα με την οποία το γερμανικό e-shop είχε ξεκινήσει συνομιλίες και με το μεγάλο αμερικανικό fund KKR & Co, ενώ είχε δεχτεί την προσέγγιση και του EQT. Τελικά το KKR αποσύρθηκε, ωστόσο ο σουηδικός όμιλος παρέμεινε και επέμεινε καταλήγοντας και στην τωρινή πολύ υψηλή προσφορά.
Προοπτικές κερδοφορίας
Το αυξημένο ενδιαφέρον για την απόκτηση του γερμανικού ηλεκτρονικού καταστήματος δεν έχει να κάνει μόνο με τις προοπτικές της ίδιας της Zooplus, αλλά και ευρύτερα του κλάδου των προϊόντων για κατοικίδια που έχει γιγαντωθεί και αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια.
Οι πωλήσεις της Zooplus, παρά την κρίση της πανδημίας, κατάφεραν πέρυσι να αυξηθούν κατά 18% στα 1,8 δισ. ευρώ σε σχέση με τα επίπεδα του 2019 και φέτος κινούνται ακόμη υψηλότερα, καθώς τα lockdowns έφεραν μια θεαματική αύξηση στην απόκτηση κατοικιδίων σε όλη την Ευρώπη, κάτι που αντιστοίχως οδήγησε σε αύξηση των πωλήσεων προϊόντων για κατοικίδια.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η αγορά προμηθειών και προϊόντων για κατοικίδια μόνο στην Ευρώπη εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κάθετα από τα 29 δισ. ευρώ το 2020 στα 49 δισ. ευρώ μέχρι το 2030.
Η ενίσχυση του κλάδου, εν μέσω της πανδημίας, δεν περιορίστηκε μόνο στην Ευρώπη. Παγκοσμίως, οι δαπάνες για κατοικίδια αυξήθηκαν πέρυσι κατά 8,7%, με το Euromonitor International να καταγράφει αύξηση του αριθμού των κατοικιδίων διεθνώς, λόγω των περιοριστικών μέτρων. Μάλιστα, η πορεία του κλάδου αναμένεται να είναι σταθερά ανοδική και τα επόμενα χρόνια, κάτι που αιτιολογεί τον… χορό των μνηστήρων για την απόκτηση της Zooplus.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου