
Από τη Γαλλία ξεκίνησε και πάλι δυναμικά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης της Φέτας ΠΟΠ, με μία άκρως επιτυχημένη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Taste of Paris 2021. Το πρόγραμμα «Feta PDO. Let’s get real!», το οποίο υλοποιεί ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ είχε αναστείλει τις δράσεις του εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.
Επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, chefs, foodbloggers και όλος ο κόσμος της ευρωπαϊκής γαστρονομίας συναντήθηκαν από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021, στο Grand Palais Éphémère του Παρισιού για ένα μοναδικό ταξίδι στη μαγειρική και στη γεύση.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ η διακεκριμένη Ελληνίδα chef από το θεσμό γαστρονομίας Gault & Millau της Γαλλίας κα Ντίνα Νικολάου δημιούργησε μαζί με την ομάδα της κατά τη διάρκεια του live cooking show παραδοσιακές συνταγές συνδυασμένες με μοντέρνα δημιουργική κουζίνα, με τη Φέτα ΠΟΠ να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς αποτελεί ένα βασικό συστατικό της σύγχρονης γαστρονομίας. Η κα Νικολάου παρείχε πληροφορίες, συμβουλές, καθώς και απαντήσεις σε ερωτήσεις του κοινού σχετικά με τη φέτα. Οι συνταγές που παρασκευάστηκαν μοιράστηκαν σε ατομικές μερίδες στο πλήθος των συμμετεχόντων, στους οποίους διανεμήθηκαν και δωρεάν δείγματα Φέτας ΠΟΠ.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021, χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Εμμανουήλ Στάντζος, Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄ στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι, ο οποίος τόνισε τη σημασία της προστασίας της Φέτας ΠΟΠ, καθώς και την εντυπωσιακή αύξηση που καταγράφουν οι ελληνικές εξαγωγές φέτας προς τη Γαλλία τα τελευταία έτη.
Στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη η σεφ κα Ντίνα Νικολάου, η οποία μίλησε για το μοναδικό τρόπο παρασκευής της Φέτας και ευαισθητοποίησε το γαλλικό κοινό αναφορικά με το γεγονός ότι η Φέτα ΠΟΠ είναι η μόνη αυθεντική φέτα και παράγεται αποκλειστικά στην Ελλάδα.


Latest News

Ανεκμετάλλευτο το «εργαλείο» των οικολογικών σχημάτων - Τι αποκαλύπτει έκθεση
Τα οικολογικά σχήματα εντάχθηκαν στη λίστα των αγροτικών επιδοτήσεων από το 2023 με την εφαρμογή της ΚΑΠ 2023-2027

Ο Θ. Γεωργόπουλος πρόεδρος της Νομικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της OIV
Ο Θεόδωρος Γεωργόπουλος έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Οργανισμού από το 2021

Χωρίς υποχρέωση παράδοσης προϊόντος στις πληγείσες περιοχές η συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος
Το βαμβάκι «είναι ένα δυναμικό προϊόν το οποίο αντιπροσωπεύει το 80% της ευρωπαϊκής παραγωγής», ανέφερε ο Κώστας Τσιάρας από την Καρδίτσα

Τι αλλάζει στη χορήγηση της ειδικής συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι
Οι αλλαγές αφορούν τους όρους επιλεξιμότητας για τη χορήγηση της ειδικής συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι

Τσιάρας: Ενισχύουμε τη θερμοκηπιακή καλλιέργεια με γενναία χρηματοδότηση
Το νέο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στον αγροτικό κόσμο να προσδώσει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα, είπε ο Κώστας Τσιάρας από την Καρδίτσα

Τσιάρας - ΣΕΒΤ: Εντείνουν τη συνεργασία για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων
Ποια θέματα τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας και του ΔΣ του ΣΕΒΤ

Στα 16 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις σε μηλοπαραγωγούς - Οι δικαιούχοι
Σε εννέα περιφερειακές ενότητες θα καταβληθούν οι ενισχύσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές σε καλλιέργειες μήλου

Καινοτομία, τεχνολογία και χρηματοδοτικά εργαλεία στον πρωτογενή τομέα
Τι είπαν στην Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης οι Σπυρίδων Κίντζιος, Έρη Νίκα και Ιωάννης Χανιωτάκης

Στο ΦΕΚ de minimis ύψους 7 εκατ. ευρώ – Οι δικαιούχοι και τα ποσά
Σε ποιες περιοχές και σε ποια αγροτικά προϊόντα, τα οποία έχουν υποστεί ζημία θα καταβληθούν οι ενισχύσεις de minimis

Στις 6.829 οι αιτήσεις στήριξης για νέους αγρότες - Ολοκληρώθηκε η υποβολή
Η αιτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 241.289.000 ευρώ - Ακολουθεί η αξιολόγηση των αιτήσεων για ένταξη στην παρέμβαση «νέοι αγρότες»