
Από τη Γαλλία ξεκίνησε και πάλι δυναμικά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης της Φέτας ΠΟΠ, με μία άκρως επιτυχημένη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Taste of Paris 2021. Το πρόγραμμα «Feta PDO. Let’s get real!», το οποίο υλοποιεί ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ είχε αναστείλει τις δράσεις του εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.
Επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, chefs, foodbloggers και όλος ο κόσμος της ευρωπαϊκής γαστρονομίας συναντήθηκαν από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021, στο Grand Palais Éphémère του Παρισιού για ένα μοναδικό ταξίδι στη μαγειρική και στη γεύση.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ η διακεκριμένη Ελληνίδα chef από το θεσμό γαστρονομίας Gault & Millau της Γαλλίας κα Ντίνα Νικολάου δημιούργησε μαζί με την ομάδα της κατά τη διάρκεια του live cooking show παραδοσιακές συνταγές συνδυασμένες με μοντέρνα δημιουργική κουζίνα, με τη Φέτα ΠΟΠ να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς αποτελεί ένα βασικό συστατικό της σύγχρονης γαστρονομίας. Η κα Νικολάου παρείχε πληροφορίες, συμβουλές, καθώς και απαντήσεις σε ερωτήσεις του κοινού σχετικά με τη φέτα. Οι συνταγές που παρασκευάστηκαν μοιράστηκαν σε ατομικές μερίδες στο πλήθος των συμμετεχόντων, στους οποίους διανεμήθηκαν και δωρεάν δείγματα Φέτας ΠΟΠ.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021, χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Εμμανουήλ Στάντζος, Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄ στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι, ο οποίος τόνισε τη σημασία της προστασίας της Φέτας ΠΟΠ, καθώς και την εντυπωσιακή αύξηση που καταγράφουν οι ελληνικές εξαγωγές φέτας προς τη Γαλλία τα τελευταία έτη.
Στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη η σεφ κα Ντίνα Νικολάου, η οποία μίλησε για το μοναδικό τρόπο παρασκευής της Φέτας και ευαισθητοποίησε το γαλλικό κοινό αναφορικά με το γεγονός ότι η Φέτα ΠΟΠ είναι η μόνη αυθεντική φέτα και παράγεται αποκλειστικά στην Ελλάδα.


Latest News

ΕΘΕΑΣ: Άμεση ανάγκη για μέτρα πρόληψης από τον αφθώδη πυρετό
Τι ζητά με επιστολή της η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Πληρωμή από τον ΕΛΓΑ Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων 2,4 εκατ. ευρώ
Το ποσό που θα πληρώσει ο ΕΛΓΑ ανέρχεται στα 2.398.057,42 ευρώ και αφορά 525 δικαιούχους παραγωγούς

Ανεξάρτητοι Οινοποιοί προς την Ευρώπη: Μην περιφρονείται το κρασί
Οι Ανεξάρτητοι Οινοποιοί της Γαλλίας στέλνουν μήνυμα στην Ευρώπη καλώντας την να μην δίνει προτεραιότητα μόνο στον βιομηχανικό τομέα

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι οι ελληνικές εξαγωγές επιτραπέζιας από την επιβολή δασμών Τραμπ
Στην αποτίμηση των επιπτώσεων των νέων μέτρων που θα φέρουν οι δασμοί Τραμπ στην ανταγωνιστικότητα του προϊόντος προχώρησε η ΠΕΜΕΤΕ

Ελαιόλαδο όπως ράβδοι... χρυσού - Έλεγχος ταυτότητας με δακτυλικά αποτυπώματα
Η γνώση της χώρας προέλευσης προϊόντων, όπως το ελαιόλαδο, επηρεάζει σημαντικά τις αγοραστικές αποφάσεις των καταναλωτών και τις τιμές

Οι ευκαιρίες για τα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα από τη συμφωνία ΕΕ- MERCOSUR
Ο συνολικός όγκος των εμπορικών συναλλαγών των δυο πλευρών ανέρχεται, σύμφωνα με στοιχεία του 2023 σε 110 δισ. ευρώ

Ισπανοί ελαιοπαραγωγοί πάνε... ΗΠΑ για να αποφύγουν τους δασμούς Τραμπ
Η Ισπανία έχει μερίδιο παραγωγής 40% στο παγκόσμιο ελαιόλαδοκαι εξάγει ετησίως περίπου 180.000 μετρικούς τόνους στις ΗΠΑ

Κέλλας: Κλιμακώνονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου προϊόντων
«Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες», είπε από τον Προμαχώνα στις Σέρρες ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Κέλλας

Η νέα ελληνική ποικιλία ρίγανης «Αρέθουσα» διαθέσιμη για τους παραγωγούς
Σε ειδική ημερίδα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τη συμμετοχή της ΕΘΕΑΣ, παρουσιάστηκε η νέα ποικιλία ρίγανης «Αρέθουσα»

Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις συγκομιδής ελαιοκάρπου – Τα πρόστιμα και η διαδικασία
Όλοι οι νόμιμοι κάτοχοι ελαιοτεμαχίων είναι υπόχρεοι δήλωσης συγκομιδής για την ελιά - Πώς λειτουργεί το Ελαιοκομικό Μητρώο