
Την εκτίμηση ότι στη διάρκεια της ενεργειακής μετάβασης οι τιμές των commodities και της ενέργειας θα είναι υψηλές έκανε ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων.
Ο Ανδρέας Σιάμισιης μιλώντας στο 6ο Ενεργειακό Συμπόσιο που διοργανώνει η ΗΑΕΕ είπε ότι «θα έχουμε και θα περιμένουμε υψηλές τιμές στην ενέργεια κατά τη μετάβαση της Ευρώπης στην πράσινη ενέργεια και τις τεχνολογίες καθαρότερης μορφής ενέργειας».
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «η βιομηχανία προβληματίζεται με το πακέτο των ρυθμίσεων Green Deal, Fit for 55 Package κλπ. Ωστόσο είμαι πεπεισμένος ότι το 2030 θα έχουμε χαμηλότερες τιμές και καθαρότερο ενεργειακό χαρτοφυλάκιο».
Ο κ. Σιάμισιης σημείωσε επίσης πως «αν αυτά τα μέτρα είχαν ληφθεί 10 χρόνια νωρίτερα δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα. Και για αυτό πρέπει να προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται τις αλλαγές που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο σχέδιο ενεργειακού μετασχηματισμού των ΕΛ.ΠΕ σημειώνοντας πως «ένας από τους πυλώνες των αλλαγών είναι να κάνουμε τα διυλιστήρια και τα προϊόντα πετρελαιοειδών πιο φιλικά στο περιβάλλον με τη χρήση νέων τεχνολογιών παραγωγής, όπως το μπλε υδρογόνο».
Ο κ. Σιάμισιης υπενθύμισε επίσης πως πάνω από το 50% των επενδύσεων του ομίλου στην προσεχή δεκαετία θα αφορά σε ΑΠΕ και καθαρότερες μορφές ενέργειας.


Latest News

Η αγορά ουρανίου «παγώνει» - Οι δασμοί Τραμπ απειλή για τις εταιρείες πυρηνικής ενέργειας
Tα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο ουράνιο μειώνονται κατά περίπου 40% από την κορύφωση που κατέγραψαν το 2024

Πρεμιέρα για το θερινό τιμολόγιο ρεύματος - Οι νέες ώρες με τις χαμηλές χρεώσεις
Τι αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ

Επικοινωνία Παπασταύρου με τον ΥΠΕΣ των ΗΠΑ Doug Burgum - Τι συζήτησαν
Έμφαση δόθηκε στην αποδοχή από την ελληνική Κυβέρνηση του ενδιαφέροντος της αμερικανικής εταιρείας Chevron για τα θαλάσσια οικόπεδα «Νότια Κρήτη Ι και ΙΙ»

Κίνα: Ανακαλύφθηκε τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου στη Νότια Σινική Θάλασσα
Κοίτασμα αργού πετρελαίου εντόπισε κινεζική πετρελαϊκή εταιρεία στη Νότια Σινική Θάλασσα, το οποίο περιέχει αποθέματα που αποδεδειγμένα ξεπερνούν τους 100 εκατομμύρια τόνους.

Τα 14 χρόνια περιπέτειας για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου - Ισραήλ
Η ιστορία για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, από τη σύλληψη του project το 2011, την ανάληψη του από τον ΑΔΜΗΕ το 2023 και τις σημερινές προκλήσεις

Ρεκόρ κερδών για τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου και αερίου της Ασίας
Η PetroChina ελέγχεται από το κινεζικό κράτος παρήγαγε 941,8 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου το 2024

Oι ΗΠΑ «κόβουν» τις πληρωμές πετρελαίου από Βενεζουέλα - Eπιβεβαίωση από Eni
Οι ΗΠΑ είχε ενημερώσει την Eni για την επικείμενη ακύρωση των αδειών που τους επιτρέπουν να εξάγουν πετρέλαιο και υποπροϊόντα της Βενεζουέλας

Χατζηδάκης για Chevron: «Εθνική επιτυχία» το ενδιαφέρον για έρευνες στην Κρήτη
Η πρωτοβουλία της Chevron αναγνωρίζει την Ελληνική ΑΟΖ στην περιοχή, τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης

Τραμπ: Ανακαλεί τις άδειες των δυτικών ενεργειακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Βενεζουέλα
Η κυβέρνηση Τραμπ αυξάνει την πίεση στη Βενεζουέλα

Οι περικοπές πράσινης ηλεκτροπαραγωγής θα αυξάνονται με τη διείσδυση ΑΠΕ
Βασική ευθύνη του ΑΔΜΗΕ είναι η ασφάλεια του συστήματος και με αυτό το κριτήριο χορηγούνται και θα χορηγούνται προσφορές σύνδεσης στα νέα έργα ΑΠΕ