Σημαντικές αλλαγές στις εργασιακές μας συνήθειες προκάλεσε η πανδημία, με τη σημαντικότερη από όλες να θεωρείται η τηλεργασία, η οποία, πιθανότατα, ήρθε για να μείνει. Πλέον, μπορείτε να εργάζεστε από οπουδήποτε, αρκεί να έχετε καλή σύνδεση στο Διαδίκτυο, ενώ το φαινόμενο της «εργασίας από τον δρόμο» θα γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, όχι μόνο εν όψει των επαγγελματικών ταξιδιών, αλλά και των τουριστικών αποδράσεων.
Βρετανικά πρωτεία
Σύμφωνα με το Bloomberg, υπάρχει λύση στη νέα αυτή «εργασιακή τρέλα» και αυτή είναι η επιλογή της κατάλληλης ζώνης ώρας, με τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία να κατέχουν τα πρωτεία στην επιλογή αυτή. Οι βρετανικές νήσοι θεωρούνται οι κατάλληλες περιοχές από τις οποίες μπορεί κανείς να εργάζεται, καθώς έχουν μόνο 5 ώρες διαφορά με τις ΗΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι ένα meeting που γίνεται στις 4 μ.μ. στις ΗΠΑ, θα λαμβάνει χώρα στις 9 μ.μ. για κάποιον που βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία ή την Ιρλανδία, μία διαφορά ώρας που θεωρείται εύκολα διαχειρίσιμη.
Παράλληλα, ο αρθρογράφος του Bloomberg υποστηρίζει ότι, παρόλο που συνεργάζεται με εταιρείες στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, ο ίδιος προτιμάει να εργάζεται στη βρετανική ζώνη ώρας, καθώς, έτσι, έχει τα πρωινά του κενά και, όταν ξεκινήσει να εργάζεται, δεν του ασκείται κανένα είδος πίεσης, αφού οι συνεργάτες του στις ΗΠΑ είτε κοιμούνται ή θα ετοιμάζονται για ύπνο.
Σε ό,τι αφορά την Ασία, η συνεργασία, από θέμα ώρας, μπορεί να καθίσταται λίγο πιο δύσκολη, θεωρείται, όμως ήπειρος με την οποία μπορεί να συνεργάζεται κάποιος που κατοικεί στις βρετανικές νήσους, καθώς έχει 7 ώρες διαφορά με την Ευρώπη ενώ, παράλληλα, οι εργάσιμες μεταξύ των δύο αυτών ηπείρων συμπίπτουν μερικώς.
Η Αφρική και η Μέση Ανατολή, παράλληλα, θεωρούνται, επίσης, περιοχές που μπορεί να υπάρξει κάποιου είδους συγχρονισμός με όσους εργάζονται από τις βρετανικές νήσους.
Τα δεδομένα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την άνθιση του κλάδου των ακινήτων στη Βόρεια Ιρλανδία, με πολλά από αυτά τα ακίνητα «διαμάντια» στις ακτές της, τοποθετημένα στην καλύτερη ζώνη ώρας και με υπέροχη θέα, να μην έχουν αξιοποιηθεί ακόμη όπως θα έπρεπε.
Ποιες είναι οι χώρες με τη χειρότερη ζώνη ώρας;
Με τη Χαβάη να βρίσκεται 6 ώρες πίσω από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και να έχει 11 με 12 ώρες διαφορά με την Ευρώπη, οποιουδήποτε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα με τη χώρα αυτή καθίσταται δύσκολη.
Η Ινδία βρίσκεται, επίσης, μεταξύ των χωρών με τη χειρότερη ζώνη ώρας, καθώς έχει 4μιση ώρες διαφορά με το Λονδίνο, 9μιση με τη Νέα Υόρκη και 12μιση με τη Δυτική Ακτή. Το γεγονός αυτό, προς το παρόν, δεν αποτελεί πρόβλημα για τους εργαζόμενούς της, καθώς έχουν συνηθίσει να εργάζονται ασυνήθιστες ώρες, ώστε να αμείβονται καλύτερα, αλλά όσο η Ινδία γίνεται πλουσιότερη, τόσο η ζώνη ώρας της θα μετατρέπεται σε «πονοκέφαλο».
«Πονοκέφαλος» μπορεί να χαρακτηριστεί, παράλληλα, και η συνεργασία με χώρες όπως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, καθώς οι ώρες τους δεν συμπίπτουν καθόλου με τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του κόσμου.
Latest News
Πού πήγαν όλοι οι μάνατζερ;
Η προσπάθεια των εταιρειών να εκκαθαρίσουν την κορυφή της ιεραρχίας φέρνει ευκαιρίες απασχόλησης και προαγωγών. Η αγορά εργασίας πρέπει να προσαρμοστεί αναλόγως
Γιατί οι εργαζόμενοι δεν εμπιστεύονται πλέον τους προϊσταμένους τους
Το 67% απολάμβανε την εμπιστοσύνη προς τον προϊστάμενό του ότι θα λάβει ορθές επιχειρηματικές αποφάσεις τον Μάιο του 2020 - To ποσοστό αυτό έχει μειωθεί
Αυξάνεται η εργασία εν κινήσει - Αεροδρόμια και σταθμοί τρένων γίνονται... χώροι δουλειάς
Η έξαρση της υβριδικής εργασίας στην πανδημία, ωθεί ολοένα και περισσότερους εργαζόμενους και επαγγελματίες σε τηλεργασία εν κινήσει
Μόλις ένας στους πέντε είναι ικανοποιημένος από την εργασία του στις ΗΠΑ, λέει έκθεση της Gallup
Στην εργασία τους πολλοί εργαζόμενοι δεν είναι ευχαριστημένοι και οι περιορισμένες επιλογές τους για μια νέα συμβάλλουν σε μια εποχή που η Gallup αποκαλεί «Η μεγάλη αποσύνδεση»
Θα είναι το 2025 χρονιά ορόσημο για την μεγάλη επιστροφή στο γραφείο;
Ολοένα και περισσότερες μεγάλες εταιρείες απαιτούν την επιστροφή των εργαζομένων
Ποιος είναι ο καλύτερος CEO της χρονιάς - Οι ικανοί, οι τυχεροί και μία ηχηρή απουσία
Η ετήσια αξιολόγηση του Economist για τους μεγάλους επιχειρηματίες του κόσμου
Εργασία και κοινωνική ζωή - Πόσο μπλέκονται μεταξύ τους;
Μήπως η δουλειά έχει μπει για τα καλά στην κοινωνική ζωή σας; Τι θα πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις για το δικαίωμα στην αποσύνδεση
Η καταιγίδα της παραπληροφόρησης πλήττει τώρα περισσότερο τις εταιρείες
Οι κυβερνήσεις διαμαρτύρονται εδώ και καιρό για την παραπληροφόρηση που υπονομεύει τις εκλογές, υποκινεί αναταραχές και βαθαίνει τις κοινωνικές διαιρέσεις - Οι επιχειρήσεις βρίσκονται τώρα επίσης στο στόχαστρο
Παγκόσμιο Βαρόμετρο: 1 στους 3 εργαζόμενους σκέφτεται να αλλάξει άμεσα εργασία
Τι αποκαλύπτει έρευνα της ManpowerGroup η οποία συγκέντρωσε δεδομένα από περισσότερους από 12.000 εργαζόμενους
Με ρυθμούς ρεκόρ και χρυσά μπόνους αποχωρούν οι Αμερικανοί CEOs
Η άνοδος των χρηματιστηρίων επιτρέπει στους επικεφαλής των εταιρειών να εξαργυρώσουν τα κέρδη και να αποχωρήσουν