
Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε σήμερα το ασήμι διευρύνοντας τις απώλειες του στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και πάνω από ένα χρόνο, με φόντο την ενίσχυση του δολαρίου. Σταθεροποιητικά κινήθηκε σήμερα και ο χρυσός.
Συγκεκριμένα η τιμή του ασημιού βρέθηκε να χάνει 4,6% στα 21,42 δολάρια την ουγγιά, που ήταν η χαμηλότερη τιμή του από τον Ιούλιο του 2020. Αν και αργότερα κατάφερε να ανακτήσει λίγο από το χαμένο έδαφος με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να υποχωρεί κατά 4,26% στα 21,51 δολάρια η ουγγιά. Αντιστοίχως, ο χρυσός χάνει 0,58% στα 1.727 δολάρια την ουγγιά.
Με την επίδοση του αυτή, το ασήμι οδεύει να συμπληρώσει τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του εδώ και ένα χρόνο, ενώ ο χρυσός διαγράφει το χειρότερο μήνα του από τον Ιούνιο.
Την ίδια ώρα ο δείκτης δολαρίου ενισχύεται περαιτέρω κατά 0,51% στα 94,24, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και δέκα μήνες.
Τα πολύτιμα μέταλλα έχουν βρεθεί στο στόχαστρο φέτος, καθώς οι κεντρικές τράπεζες, η μία μετά την άλλη, έχουν στείλει… σήμα περικοπής των μέτρων στήριξης και των προγραμμάτων αγοράς ομολόγων.
Η Fed κατά την τελευταία συνεδρίαση της επιβεβαίωσε πως το tapering θα δρομολογηθεί πριν τα τέλη της χρονιάς, με τον ίδιο τον Τζερόμ Πάουελ να υποστηρίζει πως η απόφαση θα «κλειδώσει» στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου. Η ΕΚΤ αποφάσισε τροποποίηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας άφησε ανοιχτό το παράθυρο για αύξηση των επιτοκίων ίσως και μέσα στη χρονιά.
Μέσα στο κλίμα αυτό, αναλυτές του κλάδου εκτιμούν πως το ασήμι σαφώς θα σημειώσει χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με το χρυσό καθώς τα… απόνερα από την έναρξη του tapering θα επιβαρύνουν περισσότερο το λευκό μέταλλο.


Latest News

Στις αγορές με 10ετές ομόλογο βγαίνει το Δημόσιο
Το σχέδιο του ΟΔΔΗΧ για την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

Με 4x4 έτρεξε το ΧΑ - Διαπέρασε και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση

Νευρικότητα και ήπια κέρδη στη Wall Street
Η Wall Street αξιολογεί τη νέα δέσμη των εταιρικών αποτελεσμάτων

Συντηρεί τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Χαμηλά ακόμη οι συναλλαγές
To Xρηματιστήριο Αθηνών δίνει το μήνυμα ότι χρειάζεται τις ήπιες συνεδριάσεις

Άνοδος με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο - Προσεκτικοί οι αγοραστές
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,83% στις 1.639,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια

Κέρδη στις ευρωαγορές - «Βαραίνει» το Παρίσι η LVMH
Παρά το θετικό κλίμα, η μετοχή της LVMH σημειώνει βουτιά 8%

Κέρδη στην Ασία, μικρές απώλειες στις αγορές της Κίνας
Μέσα στη μέρα αναμένεται να ανακοινώσει η Ινδία τα στοιχεία για τον πληθωρισμό για τον Μάρτιο

Ανοδική «ανάσα» για τη wall Street έφεραν οι εξαιρέσεις τους δασμούς - Η αβεβαιότητα παραμένει
Οι επενδυτές αναθάρρησαν μετά την εξαίρεση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών ωθώντας υψηλότερα τη Wall Street

Σε αχαρτογράφητα ύδατα οι διεθνείς αγορές και… το δολάριο
Τι αναφέρει η Deutsche Bank για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τη δυναμική των διεθνών αγορών

Φρένο στο πενθήμερο sell off των αμερικανικών ομολόγων
Οι αποδόσεις μειώθηκαν κατά 3 έως 8 μονάδες βάσης σε όλες τις διάρκειες