Τάσεις ανάκαμψης παρουσιάζει σήμερα η Wall Street, με την τάση στα futures να δείχνει βελτιωμένο επενδυτικό κλίμα μετά τις χθεσινές απώλειες.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones ενισχύονται κατά 152 μονάδες, τα futures του S&P 500 κερδίζουν 26 μονάδες και τα futures του Nasdaq σημειώνουν άνοδο κατά 114 μονάδες.

Χθες το σύνολο των δεικτών έκλεισε στο… βαθύ κόκκινο, με τον Nasdaq ειδικά να καταγράφει τη χειρότερη συνεδρίαση του από τον περασμένο Μάιο, με πτώση κατά 2,83% λόγω της κάθετης ενίσχυσης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Η απόδοση του 10ετούς εκτινάχθηκε έως και στο 1,56%, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο της από τον Ιουνίου, πριν «μαζευτεί» κάπως σήμερα γύρω στο 1,51%. Στον αντίποδα την ανιούσα έχει πάρει σήμερα το δολάριο με την ισοτιμία με το ευρώ να βρίσκεται γύρω στο 1,165.

Δεδομένου πως δύσκολα το χαμένο έδαφος μπορεί να καλυφθεί μέσα στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Σεπτεμβρίου, άνευ συγκλονιστικού απροόπτου το σύνολο των επιμέρους δεικτών της αμερικανικής αγοράς θα κλείσουν το μήνα στο «κόκκινο». Οι μέχρι τώρα απώλειες για τον Dow και τον S&P κυμαίνονται στο 3%, ενώ η μηνιαία κάμψη του Nasdaq ξεπερνά το 4,5%!

Αν και παραδοσιακά ο Σεπτέμβριος (όπως και ο Οκτώβριος) δεν είναι καλή περίοδος για τις αγορές, το μέγα ερώτημα είναι αν η Wall Street έχει εισέλθει σε μια τροχιά σοβαρής διόρθωσης με φόντο την αναζωπύρωση της πανδημίας, την επιβράδυνση της ανάκαμψης και τη σταδιακή απόσυρση των μέτρων στήριξης της Fed.

Μεγάλη πηγή ανησυχίας αποτελεί βέβαια και το μείζον ζήτημα του ορίου του χρέους και η ορατή πιθανότητα το αμερικανικό Δημόσιο να οδηγηθεί σε ένα υποχρεωτικό shutdown γύρω στα τέλη Οκτωβρίου, αν δεν επιτευχθεί τώρα συμφωνία στο Κογκρέσο. Και δυστυχώς για την ώρα λύση στο Κογκρέσο δεν διαφαίνεται, παρά τις νέες αυστηρές προειδοποιήσεις της υπουργού Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, όπως και αξιωματούχων της Fed. Σημειωτέον πως το deadline για να ψηφιστεί τυχόν παράταση της χρηματοδότησης της κυβέρνησης πέραν της ολοκλήρωσης του δημοσιονομικού έτους λήγει αύριο το βράδυ.

Στην αγορά των commodities, η αλματώδης άνοδο του μαύρου χρυσού ανεκόπη με το Brent να υποχωρεί σήμερα κατά 0,46% στα 78,73 δολάρια και το αμερικανικό WTI να χάνει 0,35% στα 75,03 δολάρια το βαρέλι. Στον αντίποδα ανοδικά κινείται ο χρυσός, που σημειώνει άνοδο κατά 0,28% στα 1.742 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street