Οι μαζικές αγορές ομολόγων της Federal Reserve βοήθησαν στη σταθεροποίηση των αγορών στην αρχή της πανδημίας, αλλά «σύντομα» θα είναι καιρός να αρχίσουν να μειώνονται, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια, Πάτρικ Χάρκερ.

«Βρίσκομαι στο στρατόπεδο που πιστεύει ότι σύντομα θα πρέπει να ξεκινήσουμε αργά και μεθοδικά -ειλικρινά, νωχελικά- να μειώνουμε τις μηνιαίες αγορές των ομολόγων και των ενυπόθηκων τίτλων των 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων», δήλωσε ο Χάρκερ.

Προέβλεψε επίσης, ότι η αμερικανική οικονομία θα αυξηθεί κατά περίπου 6,5% το 2021 και στη συνέχεια η ανάπτυξη θα «μετριαστεί» σε περίπου 3,5% το 2022.

Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό ο αξιωματούχος της Fed εκτίμησε ότι θα είναι περίπου 4% για το 2021 προτού μειωθεί σε λίγο περισσότερο από 2% για το 2022.

Προειδοποίησε επίσης για τις αρνητικές οικονομικές συνέπειες βραχυπρόθεσμα εάν το Κογκρέσο δεν αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους, λέγοντας ότι “«α μπορούσε να βλάψει σημαντικά την οικονομική ανάπτυξη».

Ο Χάρκερ θα ψηφίσει ως αναπληρωματικός στις συνεδριάσεις της Fed για τη νομισματική πολιτική το επόμενο έτος έως ότου επιλεγεί ο αντικαταστάτης του προέδρου της Fed της Βοστώνης, Έρικ Ρόσενγκρεν, ο οποίος ανακοίνωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι θα αποσυρθεί την Πέμπτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή