To πρώτο plug-in υβριδικό Grand Cherokee παρουσίασε την Τετάρτη η Jeep, ξεκινώντας τη μετατροπή των SUV της σε πράσινα οχήματα.

Το νέο 2022 Grand Cherokee 4xe έχει εκτιμώμενη ηλεκτρική αυτονομία 25 μιλίων, προτού στραφεί στον τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα του που τροφοδοτεί με ενέργεια το όχημα. Η εταιρεία θα ολοκληρώσει τη νέα οικογένεια ανασχεδιασμένων SUV Grand Cherokee, όταν θα φτάσει στις εκθέσεις αντιπροσώπων στις αρχές του επόμενου έτους.

«Το Jeep Grand Cherokee είναι η παγκόσμια ναυαρχίδα μας και θα οδηγήσει τη μάρκα Jeep σε μια νέα εποχή υψηλής ποιότητας, καινοτόμου τεχνολογίας, προηγμένων δυνατοτήτων 4×4 και ηλεκτροκίνησης», δήλωσε ο CEO της Jeep, Κριστιάν Μενιέρ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Grand Cherokee 4xe συνδυάζει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, μια μπαταρία 400 βολτ και έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων, τετρακύλινδρο με υπερτροφοδότηση, για να αποδώσει 375 ίππους και 470 λίβρες ροπής. Η συνολική αυτονομία οδήγησης υπολογίζεται σε περισσότερα από 440 μίλια μόλις φορτιστεί πλήρως και γεμίσει με αέριο. Το 2022 Grand Cherokee 4xe θα είναι το δεύτερο plug-in υβριδικό ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας Jeep στις ΗΠΑ, καθώς έρχεται μετά από το ηλεκτρικό Wrangler που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος.

Η Jeep αναμένεται να αποτελέσει βασικό μέρος των σχεδίων ανάπτυξης και μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση της Stellantis, της νέας μητρικής εταιρείας που δημιουργήθηκε νωρίτερα φέτος μέσω της συγχώνευσης της Fiat Chrysler και της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Groupe PSA. Η εταιρεία επενδύει τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ σε ηλεκτρικά οχήματα και υποστηρίζει τεχνολογίες με το βλέμμα στο 2025.

Η Jeep αναμένεται να προσφέρει το πρώτο της πλήρες ηλεκτρικό όχημα το 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή