Ελαφρώς ανοδικά, κατά το… μοντέλο των ευρωπαϊκών αγορών, κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο στο φίνις του Σεπτεμβρίου αλλά και του 9μήνου επιχειρεί να βελτιώσει την εικόνα του. Μια εικόνα που είναι αρνητική στο μήνα, με απώλειες που ήδη ξεπερνούν το 6%, αλλά θετικά στο 9μηνο, με κέρδη άνω του 7%.

Σήμερα ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,74% στις 872,74 μονάδες. Και μπορεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά της αγοράς να έχουν θολώσει, αλλά αυτό που επισημαίνεται από τους εγχώριους αναλυτές είναι ότι η αγορά καταφέρνει να διευρύνει το μαξιλάρι ασφαλείας από το κρίσιμο επίπεδο των 850 – 587 μονάδων, όπου και διέρχονται οι δύο μέσοι των 200 ημερών και οι οποίοι πρέπει να διαφυλαχθούν εάν το ΧΑ δεν θέλει να εισέλθει σε μια νέα περίοδο αβεβαιότητας.

Τώρα σε επίπεδο τίτλων, τα βλέμματα σήμερα είναι στραμμένα στην επαναφορά προς διαπραγμάτευση της μετοχής της Attica Bank, η οποία αν και άρχισε τις συναλλαγές στο -28% τώρα έχει περιορίσει στο -14% και στα 4,12 ευρώ. Η Attica Bank επέστρεψε με νέα προσαρμοσμένη τιμή στα 4,80 ευρώ, μετά το reverse split ( 1 νέα για κάθε 60 παλαιές).

Πέραν της Attica Bank όμως, η Λάμδα σημειώνει κέρδη 2,30%, με τις ΟΠΑΠ, Τιτάν, Eurobank, Alpha Bank και Τέρνα Ενεργειακή να την πλαισιώνουν με άνοδο που ξεπερνά το 1%. Θετική είναι η συμβολή των περισσοτέρων τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου μόνο τρεις τίτλοι, οι ΕΥΔΑΠ, Jumbo και Aegean να βρίσκονται σε ήπια πτωτικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών