
Η ισχυροποίηση της αναγνωρισιμότητας και ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, η διαρκής ποιοτική αναβάθμισή τους και η δημιουργία νέων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες επιλογές του καταναλωτή και αποτελούν τους βασικούς άξονες ανάπτυξης του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου. βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της γενικής γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χριστιάνας Καλογήρου με τον πρόεδρο του Γιάννη Σκούτα, καθώς και με τον υπεύθυνο Παραγωγής Θεόδωρο Χαρμπή.
Στη συνάντηση ο πρόεδρος ενημέρωσε την ΓΓ για την πορεία του ΕΟΣ Σάμου, ενός από τους παλαιότερους Συνεταιρισμούς, που το Οινοποιείο του συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 μεγαλύτερων Οινοποιείων της χώρας μας. Τόνισε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που έχει διαμορφώσει ο COVID-19, τα οικονομικά στοιχεία του ΕΟΣ συνεχώς βελτιώνονται. Το σαμιώτικο κρασί αποτελεί βασικό οινικό πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Ειδικά ο τομέας της παραγωγής φυσικών κρασιών αυξάνει συνεχώς το μερίδιό του στην εγχώρια και ιδίως στη διεθνή αγορά, με κύριες εξαγωγές προς τη Γαλλία.
Ειδική αναφορά έγινε στις δυνατότητες ανάπτυξης του οινοτουρισμού, καθώς το οργανωμένο επισκέψιμο Οινοποιείο του ΕΟΣ μαζί με το Μουσείο Οίνου αποτελούν ελκυστικό προορισμό για τους επισκέπτες του νησιού, που έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευθούν τα υψηλής ποιότητας κρασιά που παράγονται.
Η κυρία Καλογήρου έδωσε τα συγχαρητήριά της στα στελέχη και στους εργαζόμενους του ΕΟΣ για την επιτυχημένη προσπάθεια, που αποτελεί παράδειγμα συλλογικότητας και συνεργασίας. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι θα είναι δίπλα τους και θα συνδράμει στην κάθε τους προσπάθεια


Latest News

Πότε ξεκινά η υποβολή δηλώσεων για την αναδιάρθρωση αμπελώνων – Οι ενισχύσεις
Ποιες δράσεις περιλαμβάνονται στην παρέμβαση για την αναδιάρθρωση και μετατροπή στο αμπέλι - Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Σταμενίτης: Σε εξέλιξη οι αναγγελίες ζημιών από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό
«Έχουμε σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», είπε ο Διονύσης Σταμενίτης από το Αμύνταιο και την Πτολεμαΐδα

Η ακτινογραφία του αμπελοοινικού τομέα το 2024 – Τι δείχνουν τα στοιχεία
Η παγκόσμια παραγωγή κρασιού το 2024, σύμφωνα με τον OIV, υπολογίζεται σε 226 εκατομμύρια εκατόλιτρα, η χαμηλότερη των τελευταίων 60 ετών

Ξεκινά το νέο πρόγραμμα μεταποίησης - Επενδύσεις από 400.001 έως 5 εκατ. ευρώ
Με αρχικό προϋπολογισμό 135 εκατ. ευρώ ξεκινά το πρόγραμμα μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων του ΣΣ ΚΑΠ

Ο αμπελώνας της Σαντορίνης εκπέμπει SOS – Κίνδυνος να μηδενιστεί η παραγωγή μέχρι το 2042
Πώς θα διασωθεί ο αμπελώνας στη Σαντορίνη – Ποια σχέδια δρομολογεί ο Σύνδεσμος Οινοποιών Σαντορίνης

Στα «χαρακώματα» οι παραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς - Οι φόβοι για την επόμενη ημέρα των δασμών
Σε αναβρασμό ο κλάδος για την επιτραπέζια ελιά - «Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε σεντ», λένε οι παραγωγοί στον ΟΤ

Δύσκολη χρονιά για το κρασί και τους παραγωγούς του
Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1961 υποχώρησε η παγκόσμια παραγωγή το 2024 – κάμψη και στη ζήτηση

Πώς κινήθηκαν οι τιμές των αυγών στην ΕΕ τον Μάρτιο - Η τρίτη θέση της Ελλάδας
Η Ελλάδα ήταν τρίτη ανάμεσα στις χώρες που κατέγραψαν μείωση τιμών στα αυγά

Υπεγράφη η συμπληρωματική σύμβαση του έργου για το φράγμα Ασωπού
Η συμπληρωματική σύμβαση για το φράγμα Ασωπού υπεγράφη από τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Στα 134,64 εκατ. ευρώ η νέα πρόσκληση για τη μεταποίηση – Ποια προϊόντα εντάσσονται
Για δύο μήνες θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις για ένταξη στην παρέμβαση της ΚΑΠ - Οι δικαιούχοι και οι προθεσμίες