Η ισχυροποίηση της αναγνωρισιμότητας και ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, η διαρκής ποιοτική αναβάθμισή τους και η δημιουργία νέων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες επιλογές του καταναλωτή και αποτελούν τους βασικούς άξονες ανάπτυξης του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου. βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της γενικής γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χριστιάνας Καλογήρου με τον πρόεδρο του Γιάννη Σκούτα, καθώς και με τον υπεύθυνο Παραγωγής Θεόδωρο Χαρμπή.

Στη συνάντηση ο πρόεδρος ενημέρωσε την ΓΓ  για την πορεία του ΕΟΣ Σάμου, ενός από τους παλαιότερους Συνεταιρισμούς, που το Οινοποιείο του  συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 μεγαλύτερων Οινοποιείων της χώρας μας. Τόνισε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που έχει διαμορφώσει ο COVID-19, τα οικονομικά στοιχεία του ΕΟΣ συνεχώς βελτιώνονται. Το σαμιώτικο κρασί αποτελεί βασικό οινικό πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Ειδικά ο τομέας της παραγωγής φυσικών κρασιών αυξάνει συνεχώς το μερίδιό του στην εγχώρια και ιδίως στη διεθνή αγορά, με κύριες εξαγωγές προς τη Γαλλία.

Ειδική αναφορά έγινε στις δυνατότητες ανάπτυξης του οινοτουρισμού, καθώς το οργανωμένο επισκέψιμο Οινοποιείο του ΕΟΣ μαζί με το Μουσείο Οίνου αποτελούν ελκυστικό προορισμό για τους επισκέπτες του νησιού, που έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευθούν τα υψηλής ποιότητας κρασιά που παράγονται.

Η κυρία Καλογήρου έδωσε τα συγχαρητήριά της στα στελέχη και στους εργαζόμενους του ΕΟΣ για την επιτυχημένη προσπάθεια, που αποτελεί παράδειγμα συλλογικότητας και συνεργασίας. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι θα είναι δίπλα τους και θα συνδράμει  στην κάθε τους προσπάθεια

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
Αγρότες: Μικρές και μεγάλες γεωργικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη
AGRO |

Ανισότητες μεταξύ μικρών και μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων - Κερδισμένοι και χαμένοι

Στην Ευρώπη, οι μεγάλες γεωργικές επιχειρήσεις αποκομίζουν κέρδη ρεκόρ όταν οι τιμές των τροφίμων εκτοξεύονται, ενώ οι μικρές φάρμες παλεύουν με ελάχιστα περιθώρια κέρδους