Τρία νομοσχέδια που βάζουν φρένο στις πρακτικές που χρησιμοποιούν οι φαρμακευτικές εταιρίες για την αύξηση των τιμών και τον περιορισμό του ανταγωνισμού ενέκρινε χθες η Επιτροπή Δικαιοσύνης στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στις ΗΠΑ.

Μεταξύ των νομοσχεδίων συμπεριλαμβάνεται και εκείνο με το οποίο απαγορεύεται να πληρώνονται εταιρείες γενόσημων φαρμάκων, προκειμένου να καθυστερούν την προώθηση φθηνότερων εκδόσεων των φαρμάκων τους στην αγορά.

Παρά το γεγονός ότι η ψηφοφορία δεν ήταν ομόφωνη, τα νομοσχέδια πέρασαν από την επιτροπή με μεγάλη πλειοψηφία. Ένα τέταρτο νομοσχέδιο αναμένεται ότι θα συζητηθεί σήμερα.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Τζερόλντ Νάντλερ δήλωσε ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) έχει εκτιμήσει ότι η απαγόρευση της πρακτικής καταβολής πληρωμών για την καθυστέρηση συμφωνιών αναφορικά με τις πατέντες παραγωγής φαρμάκων, θα εξοικονομήσει για τους Αμερικανούς δαπάνες μεγαλύτερες από μισό δισεκατομμύριο δολάρια μέσα σε μία δεκαετία.

Η εισαγωγή των νομοσχεδίων έγινε στο πλαίσιο μιας σπάνιας ακρόασης με την παρουσία μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, στη διάρκεια της οποίας τόσο Δημοκρατικοί όσο και Ρεπουμπλικάνοι δήλωσαν ότι εισήγαγαν τα νομοσχέδια με στόχο τη μείωση του κόστους της συνταγογράφησης φαρμάκων για τους Αμερικανούς.

Υπό τη λογική αυτή τέσσερα παρόμοια νομοσχέδια εισήχθησαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία.

Η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων ψήφισε χθες προκειμένου να δώσει την απαραίτητη εξουσία στη Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου για την απαγόρευση υποβολής ψευδών μηνύσεων από πολίτες, με τις οποίες οι φαρμακευτικές εταιρίες απαιτούσαν από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) την καθυστέρηση εισόδου στην αγορά ενός ανταγωνιστικού φαρμάκου που παρήγαγε μία εταιρία γενόσημων φαρμάκων.

Τα φάρμακα εγκεκριμένης εμπορικής ετικέτας μπορούν άμεσα να χάσουν ποσοστό μεγαλύτερο από το 80% των εσόδων από τις πωλήσεις τους, από την εισαγωγή και προώθηση στην αγορά πολλαπλών εκδόσεων γενόσημων φαρμάκων.

Τα νομοσχέδια πρέπει στη συνέχεια, να ψηφιστούν από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Επικαιρότητα |

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Οικόπεδα: Μέχρι 30 Απριλίου η προθεσμία για τους καθαρισμούς
Επικαιρότητα |

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα

Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ουκρανία: Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Πότε θα υπογραφεί η τελική συμφωνία
Επικαιρότητα |

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει

Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον