
Απαισιόδοξος με βάση τα υπάρχοντα υγειονομικά δεδομένα παρουσιάστηκε ο Γιώργος Παυλάκης, γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», δήλωσε πως δεν πρέπει να τίθεται θέμα διεξαγωγής παρελάσεων ή εορταστικών εκδηλώσεων. Μάλιστα, τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι να «σωθούν» τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.
Όπως ανέφερε ο γιατρός, κρίνεται επίφοβη η επανάληψη του περσινού χειμώνα στη Βόρεια Ελλάδα και ο κίνδυνος να σημειωθεί, όπως είπε, ένα νέο «τσουνάμι» κρουσμάτων διότι η μισή κοινωνία δεν είναι εμβολιασμένη.
«Να πάρουμε παράδειγμα την Πορτογαλία»
Για την επιβράδυνση στους εμβολιασμούς, επεσήμανε ότι έπρεπε να έχει επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε πολλές περισσότερες ομάδες και η κυβέρνηση να άλλαζε στρατηγική, παίρνοντας παράδειγμα από άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία.
Μάλιστα, ο γιατρός σήμανε συναγερμό για τους ηλικιωμένους και για τα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, τονίζοντας πως δεν έχουμε δει ανάλογες με το εξωτερικό απώλειες σε αυτές τις ηλικίες. «Έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα προστατευθούν από την κοινωνία. Εμείς χρωστάμε στον χάρο που δεν έχουμε θρηνήσει περισσότερα θύματα».

Νέο κύμα του κορωνοϊού
«Απαράδεκτη στάση ορισμένων ακόμα και των ειδικών που λένε βλέποντας και κάνοντας», ανέφερε για το ενδεχόμενο νέο κύμα έξαρσης του ιού στην χώρα. Ο κ. Παυλάκης προειδοποίησε ότι όταν το δούμε να συμβαίνει θα είναι πια αργά, μέτρα και εμβόλια πρέπει να προγραμματίσουμε πριν να συμβεί.
Ωστόσο έστειλε μήνυμα ελπίδας λέγοντας πως αξιοποιώντας τα εμβόλια και τηρώντας τα μέτρα «μπορούμε να περάσουμε έναν καλύτερο χειμώνα από αυτόν», εννοώντας τον περσινό. Τέλος, υπογράμμισε πως με 2-3 χιλιάδες κρούσματα ημερησίως στη χώρα μας, είναι απαράδεκτο να επαναπαυόμαστε.


Latest News

Χατζηβασιλείου: Προσπάθειες για επανεκκίνηση των οικονομικών σχέσεων Αθήνας – Λιβύης
Με τον Πρόεδρο της Αρχής Επενδύσεων της Λιβύης συναντήθηκε ο υφυπουργος Εξωτερικών , Τάσος Χατζηβασιλείου

Κατεπείγουσα προκαταρκτική για το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ ζητάει τώρα ο Άρειος Πάγος
Παράλληλα με την ίδια παραγγελία η κυρία Αδειλίνη ζητά να διερευνηθεί και ο ρόλος που διαδραμάτισε στη διατύπωση του ως άνω συμπεράσματος η Επιτροπή Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών (ΕΔΑΠΟ)

Τσίπρας: Δύσκολες αλλά αναγκαίες συμφωνίες για μείωση δασμών – Ειδάλλως ΕΕ – Κίνα να προχωρήσουν μαζί
Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι αναγκαίος ο διάλογος και η συνεργασία των μεγάλων δυνάμεων «για να μην πέσουμε στον φαύλο κύκλο της αμοιβαίας καταστροφής»

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη
Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι θα συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία στις 9/4

Egg Fraud in Greece: The Scandal Behind Your Easter Eggs
Greece battles egg fraud as Easter demand peaks, with mislabeled imports sold as local products or cage-free.

Ανοίγει η Αυλαία για το 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Επίκεντρο οι Μεγάλες Ανακατατάξεις της Εποχής και το Μέλλον της Ανάπτυξης - Το επίκαιρο περιεχόμενο και οι συμμετέχοντες

Μητσοτάκης για δασμούς: Δεν έχουν νόημα σε λάδι, ελιές και φέτα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ στη σκιά των δασμών, χαρακτήρισε σημαντική τη δημοσιονομική σταθερότητα και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων

Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας
Στα λευκά ντύθηκαν αρκετές περιοχές στη βόρεια Ελλάδα – Πού θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας με χιόνια, βροχές και καταιγίδες
Τσουχτερό κρύο φέρνει ο καιρός σήμερα με την ΕΜΥ να εφιστά την προσοχή για ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές

Η Μελόνι ζητά αναθεώρηση της ευρωπαϊκής πολιτικής για το περιβάλλον
Η ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, προτίθεται να ζητήσει αναθεώρηση των ιδεολογικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας