![Στρατηγική συνεργασία Παπαστράτου – NOBACCO](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/06/papastratos.jpg)
Η Παπαστράτος, θυγατρική της Philip Morris International (PMI), συνάπτει στρατηγική συνεργασία με τη NOBACCO για τη διάθεση προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου, η οποία θα είναι σε ισχύ από την 7η Οκτωβρίου 2021. Η NOBACCO, μέσω του εκτεταμένου δικτύου καταστημάτων της, θα διαθέτει προϊόντα της PMI, όπως συσκευές θέρμανσης καπνού IQOS και ηλεκτρονικές συσκευές ατμίσματος, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2021.
Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης της Παπαστράτος, την οποία η εταιρεία ανακοίνωσε με αφορμή την επέτειο των 90 χρόνων λειτουργίας της. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρώτο πυλώνα της νέας στρατηγικής της που αφορά στην καινοτομία των προϊόντων και στην ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων, η Παπαστράτος στοχεύει στη μείωση του αριθμού των καπνιστών στην Ελλάδα κατά 1,5 εκατομμύριο μέχρι το 2025, ενώ, παράλληλα, έχει δεσμευτεί, μέχρι το 2023, το 75% των εσόδων της να προέρχεται από καινοτόμα προϊόντα εναλλακτικά του τσιγάρου.
Η NOBACCO κατέχει ηγετική θέση στην κατηγορία των προϊόντων ατμίσματος. Από την ίδρυσή της, το 2008, έχει θέσει ως κύρια προτεραιότητά της την προώθηση εναλλακτικών λύσεων στο κάπνισμα. Σήμερα, διαθέτει ένα σύγχρονο δίκτυο 61 φυσικών καταστημάτων και ισχυρή παρουσία στις διαδικτυακές πωλήσεις. Η στρατηγική σύμπραξή της με την Παπαστράτος αναμένεται να ενισχύσει τη δυναμική των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου, παρέχοντας περισσότερες επιλογές σε ενήλικους καπνιστές.
«Ο στόχος για 1,5 εκατομμύριο λιγότερους καπνιστές στην Ελλάδα, μέχρι το 2025, απαιτεί περισσότερες εναλλακτικές και ισχυρές συνεργασίες. Γνωρίζουμε πως όσο περισσότερα εναλλακτικά προϊόντα προσφέρουμε στους καπνιστές τόσο πιο γρήγορα θα φτάσουμε σε αυτόν. Διατηρώντας την καινοτομία και την επιστήμη στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας, αναπτύσσουμε νέες, καινοτόμες πλατφόρμες, και διευρύνουμε, παράλληλα, το δίκτυο διάθεσής τους σε ολόκληρη τη χώρα. Με τη NOBACCO μέχρι χθες μας συνέδεε το όραμα για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο. Από σήμερα ενώνουμε δυνάμεις για να το κάνουμε πραγματικότητα», ανέφερε ο κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος.
«Η στρατηγική μας συνεργασία με την Παπαστράτος είναι απολύτως συνεπής με την αποστολή μας να είμαστε δίπλα σε όλους όσοι σκέφτονται να κάνουν την επιλογή ζωής, και να αφήσουν πίσω τους το παραδοσιακό κάπνισμα. Πλέον, οι διαθέσιμες επιλογές για τους πελάτες μας διευρύνονται με προϊόντα αντάξια της ποιότητας, καινοτομίας και ασφάλειας που χαρακτηρίζει τη γκάμα μας. Θέλω να ευχαριστήσω την Παπαστράτος για την εμπιστοσύνη της, με την οποία αναγνωρίζεται η προσπάθεια 13 ετών να συμβάλλουμε στη μείωση της βλάβης από το κάπνισμα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια αυτή, έχοντας μαζί μας έναν ισχυρό σύμμαχο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της NOBACCO, Μάρκος Μαρκόπουλος.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Τράπεζες: Γιατί φορτώνουν με επιπλέον έξοδα το τελευταίο τρίμηνο του 2024](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_trapezes_flags_NEA_2025-600x352.png)
Γιατί «φορτώνουν» με επιπλέον έξοδα τους ισολογισμούς οι τράπεζες - Ο πήχης για τα μερίσματα
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δημοσιοποίηση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων από τις τράπεζες - Η στρατηγική και ο στόχος για τα μερίσματα
![Miele Hellas: «Bonus» από τους Γερμανούς στην ελληνική εταιρεία – Το στοίχημα των 100 εκατ. ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/miele-1-600x400.jpg)
Το «bonus» των Γερμανών στη Miele Hellas, το στοίχημα των 100 εκατ. και ο Κωτσόβολος
Τι ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Miele Hellas για την πορεία ανάπτυξης – Το μήνυμα των ιδιοκτητών για την ανάθεση του cluster – Πώς θα αναπτυχθεί
![Βιομηχανικές περιοχές: Σύσκεψη βουλευτών της ΝΔ και εκπροσώπων του ΠΑΣΕΒΙΠΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/1213-600x450.jpg)
Διορθωτικές παρεμβάσεις στο νόμο 4982/22 για τις βιομηχανικές περιοχές ζητούν οι επιχειρήσεις των ΒΙΠΕ
Οι βουλευτές της ΝΔ μαζί με εκπροσώπους του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης «ώστε να διαμορφωθεί ενα βιώσιμο μέλλον» για τις βιομηχανικές περιοχές
![Miele Hellas: Επεκτείνεται σε Σλοβενία, Κροατία και Βοσνία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Miele-600x400.jpg)
Η Miele Hellas επεκτείνεται σε Σλοβενία, Κροατία και Βοσνία
Η επιτυχημένη πορεία της Miele Hellas οδηγεί σε ανάληψη της νέας αρμοδιότητας του νέου Miele Cluster Adria Aegean
![Jumbo: Αυξήθηκαν κατά 11% οι πωλήσεις τον Ιανουάριο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/12/jumbo55.png)
Jumbo: Αύξηση 11% στις πωλήσεις τον Ιανουάριο
Αυξημένες 15% οι πωλήσεις στην Ελλάδα τον Ιανουάριο - Τι αναφέρει η διοίκηση της Jumbo
![Κλωστοϋφαντουργία: Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί -Υπόμνημα σε Σκυλακάκη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/klostoyfantoyrgia-768x430-1-600x336.jpg)
Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί - Υπόμνημα σε Σκυλακάκη
Υπεισέρχεται πλέον στο κόστος του προϊόντος περίπου κατά 50%, και είναι 40% υψηλότερο από Ισπανία και Πορτογαλία αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒΚ
![ΑΧΙΑ για Πειραιώς: Μια εύστοχη στρατηγική κίνηση εν μέσω πιέσεων των επιτοκιακών εσόδων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_peiraios_megalou333-600x352.png)
ΑΧΙΑ για Πειραιώς: Μια εύστοχη στρατηγική κίνηση εν μέσω πιέσεων των επιτοκιακών εσόδων
Το σενάριο της απόκτησης της Εθνικής Ασφαλιστικής το 2025 - Βραχυπρόθεσμες προκλήσεις
![Public: Δύο νέα “Public + home” καταστήματα σε Ίλιον και Ηράκλειο Κρήτης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_Publichome_Ηράκλειο-600x400.jpg)
Δύο νέα “Public + home” καταστήματα σε Ίλιον και Ηράκλειο Κρήτης
Τα νέα μεγάλα “Public + home” αποτελούν μέρος του τριετούς επενδυτικού πλάνου των €10 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η εταιρία
![Profile Software: Νέο κέντρο ερευνας και ανάπτυξης στην Πάτρα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/profile-software-600x300.webp)
Νέο κέντρο R&D στην Πάτρα για την Profile Software
Το νέο κέντρο R&D της Profile Software θα εστιάζει στη δημιουργία Χρηματοοικονομικών και Επιχειρησιακών λύσεων με χρήση AI και LLM
![Σούπερ μάρκετ: Αύξηση τζίρου 9% στα online – Τι προτιμούν οι καταναλωτές [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/online-supermarket-768x402-1-600x314.jpg)
«Άλμα» 9% στις πωλήσεις των online σούπερ μάρκετ - Η δημοφιλής ημέρας [γραφήματα]
Ποιες κατηγορίες προϊόντων πρωταγωνιστούν στα online σούπερ μάρετ