Η ΔΕΗ συνεχίζει την υλοποίηση δράσεων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την ανάπτυξη ενός βιώσιμου συστήματος μεταφορών, με τη δημιουργία 14 σημείων φόρτισης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ).

Σε συνεργασία με τον ΔΑΑ, η ΔΕΗ Blue δημιουργεί τον πρώτο δημόσια προσβάσιμο Σταθμό Φόρτισης σε αεροδρόμιο, συνδυάζοντας στον ίδιο σταθμό μια ποικιλία από φορτιστές AC και ταχυφορτιστές DC που φορτίζουν μέχρι 120 kW, και μπορούν να καλύψουν πολλές διαφορετικές ανάγκες Ηλεκτρικών Οχημάτων στο ίδιο σημείο.

Συγκεκριμένα, στο επίσημο Πάρκινγκ του Αεροδρομίου στο χώρο στάθμευσης Μικρής Διάρκειας 1, έχουν τοποθετηθεί:

• 5 διπλοί φορτιστές ισχύος 2 x 22 kW AC
• 1 ταχυφορτιστής υψηλής ισχύος High Power DC 120 kW (ή 2 x 60 kW DC)
• 1 ταχυφορτιστής ισχύος 50 kW DC και 22 kW AC

Με τη δημιουργία 14 σημείων φόρτισης συνολικά, η ΔΕΗ Blue δημιουργεί το μεγαλύτερο hub σημείων φόρτισης στην Ελλάδα, στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας καθιστώντας την ηλεκτροκίνηση προσβάσιμη και εύκολη για τους ταξιδιώτες και επισκέπτες του ΔΑΑ.

Ο Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ Κυριάκος Κοφινάς δήλωσε: «Η ηλεκτροκίνηση απογειώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τη ΔΕΗ Blue να εγκαθιστά το μεγαλύτερο κέντρο δημόσιας φόρτισης στην Ελλάδα, και το σημαντικότερο, με μηδενικό αποτύπωμα για το περιβάλλον χρησιμοποιώντας 100% ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές. Μοιραζόμαστε με το ΔΑΑ την δέσμευση για την προστασία του Περιβάλλοντος και την μείωση των αρνητικών επιπτώσεων, και χαιρόμαστε που αυτή τη δέσμευση την κάνουμε άμεσα πράξη στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με τους δημόσια προσβάσιμους φορτιστές ΔΕΗ Blue που χρησιμοποιούν πράσινη ενέργεια».

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΔΑΑ, κ. Michael O’Connor, δήλωσε: «Ο διαχρονικός στόχος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, ενισχύεται σημαντικά με τη δημιουργία του μεγαλύτερου κέντρου δημόσιας φόρτισης στην Ελλάδα. Το έργο, το οποίο αντανακλά την πρωτοπορία του αεροδρομίου της Αθήνας στην ενθάρρυνση και εξυπηρέτηση της ηλεκτροκίνησης και, συνεπώς, στην προστασία του περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, την οποία ευχαριστούμε θερμά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Vodafone Ελλάδας: Μείωσε κατά 93% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία της
Green |

Vodafone Ελλάδας: Μείωσε κατά 93% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία της

Η Vodafone Ελλάδας έχει επιτύχει 100% προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, το 100% των αποβλήτων του δικτύου ανακυκλώνεται ενώ παραμένει ο στόχος μηδενισμού των καθαρών εκπομπών έως το 2028

Ασφάλειες: Η Ευρώπη «δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων
Κλιματική αλλαγή |

Η Ευρώπη «δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων

Η υπεύθυνη της ρυθμιστικής αρχής της ΕΕ για τις ασφαλίσεις λέει ότι οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες θα δυσκολευτούν να πληρώσουν για τις φυσικές καταστροφές που προκαλεί η κλιματική κρίση