Παρά τις αισιόδοξες τοποθετήσεις σε πλείονες τίτλους, που οδήγησαν τον Δείκτη έως και στο +0,79% ενδοσυνεδριακά, τελικά οι ρευστοποιήσεις δεν απορροφήθηκαν καλά, με αποτέλεσμα να επέλθουν αρνητικά πρόσημα.
Φαινομενικά, η επαφή με τις 872 μονάδες απετέλεσε κόκκινο πανί για τους πωλητές, και σε συνδυασμό με τη μάλλον παθητική προσέγγιση που υπονόησε νευρικότητα, επεκτάθηκαν οι αποεπενδύσεις στο μεγαλύτερο μέρος των δεικτοβαρών.
Το κενό που άφησε ο Δείκτης από την αντίσταση των 878 μονάδων οδηγεί σε δύο παρατηρήσεις. Αφενός, αναδεικνύει μια ανυπομονησία να κλείσουν οι βραχυπρόθεσμες αγοραστικές θέσεις, κάτι που συσχετίστηκε και με τις πιέσεις στις ευρωαγορές.
Αφετέρου, μας δίνει ένα πρώτο σημείο αντιστροφής του πτωτικού momentum, με επόμενο στόχο την περιοχή των 896 μονάδων, με δεδομένο ότι οι όποιες αγορές γίνουν πάνω από τις 878 θα έχουν επιθετικό χαρακτήρα.
Για τη συνέχεια, ο Δείκτης κοιτάει τις 840 μονάδες, ένα επίπεδο που οριοθετεί το κάτω άκρο της υφιστάμενης κίνησης, ενώ παράλληλα είναι συνάλληλο με τη μεσοπρόθεσμη στήριξη του πλαγιοανοδικού σχηματισμού, στις 835 μονάδες.
Και αναγνωρίζοντας ότι τις τελευταίες ημέρες ισχυροποιήθηκε η συσχέτιση του ΧΑΑ με τις διεθνείς αγορές, αναμένουμε κάποιον έξωθεν καταλύτη για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα.
Οι χθεσινοί πρωταγωνιστές στο ταμπλό ήταν σαφώς οι μετοχές των ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, καθώς με την καλή τους εικόνα (+2,92% και +2,5%) βοήθησαν να διατηρηθεί η ψυχραιμία προς αποφυγή των χειρότερων.