Πτωτικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται σε αναμονή για την ανακοίνωση μέσα στη μέρα των στοιχείων που αφορούν τον πληθωρισμό.

Το επιτόκιο του 10ετους αμερικανικού ομολογιακού τίτλου, ο δείκτης της τάσης στην αγορά ομολόγων, υποχώρησε κατά 3 μονάδες βάσης στο 1.496% στις 11:30 ώρα ΕΤ. Το επιτόκιο του 30ετούς ομολόγου επίσης μειώθηκε κατά 2 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,074% . Τα επιτόκια κινούνται αντίστροφα ως προς τις τιμές και 1 μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου  ξεπέρασε το 1,56% νωρίτερα  μέσα στην  εβδομάδα, φθάνοντας  στο υψηλότερο σημείο από τον Ιούνιο, άνοδο που τροφοδοτήθηκε από τις ανησυχίες των επενδυτών για το πληθωρισμό και την αυστηρότερη νομισματική πολιτική. Η απόδοση υποχώρησε από αυτό το επίπεδο τις επόμενες ημέρες, αλλά πολλοί επαγγελματίες της Wall Street εκτιμούν ότι οι αποδόσεις των ομολόγων θα κινηθούν ανοδικά τους επόμενους μήνες.

Πιστεύουμε ότι η αγορά βλέπει πληθωρισμό, λόγω των παραγόντων που ενισχύουν τη ζήτηση (προσφορά χρήματος/νομισματικές συνθήκες) και ακραίων παραγόντων που επιβαρύνουν το  κόστος (απο-παγκοσμιοποίηση, αύξηση των τιμών των κατοικιών, αύξηση των τιμών στα βασικά προϊόντων, επιδείνωση των δημογραφικών στοιχείων, αύξηση του κατώτατου μισθού, αυξανόμενο κόστος της απαλλαγής από τον άνθρακα) », δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της Credit Suisse Αντριου Γκαρθγουέιτ σε σημείωμα προς τους πελάτες. «Συνεχίζουμε να βλέπουμε τον πληθωρισμό να αυξάνεται σε 2,5% μέχρι το τέλος του έτους και 3% έως το τέλος του 2022. Αυτό θα οδηγήσει τις αποδόσεις των ομολόγων στο 1,8% σε προβολή 6 μηνών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές