
Η μετοχή της Merck & Co εμφανίζει τη μεγαλύτερη άνοδο της τιμής της στα 12 χρόνια ύπαρξης της εταιρείας αφού το πειραματικό φάρμακο που παρουσίασε μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου σε ασθενείς με Covid-19 που κινδυνεύουν να επιδεινωθούν.
Το φάρμακο, γνωστό ως μολνουπιραβίρη, μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου έως και κατά 50% σύμφωνα με ενδιάμεση έρευνα κλινικών δοκιμών, όπως ανακοίνωσαν η Merck και η Ridgeback Biotherapeutics LP, σήμερα Παρασκευή.
Τα αποτελέσματα της μελέτης ήταν τόσο ενθαρρυντικά που η Merck και η Ridgeback, σε διαβούλευση με ανεξάρτητους παρατηρητές δοκιμών και την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, επέλεξαν να σταματήσουν την εγγραφή ασθενών και να ξεκινήσουν τη διαδικασία απόκτησης κανονιστικής άδειας.
Η τιμή της μετοχής της Merck ανέβηκε κατά 12% σήμερα στη Νέα Υόρκη, η μεγαλύτερη άνοδος από τις 13 Μαρτίου 2009.
«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Merck, Ρομπ Ντέιβις, στο Bloomberg. «Δεν χρειάζεται να πάτε στο νοσοκομείο, δεν χρειάζεται να πάτε σε ένα κέντρο υγείας για να σας γίνει ένεση. Είναι ένα χάπι που μπορείς να πάρεις στο σπίτι», συμπλήρωσε.
Αντίστοιχες θεραπείες που λαμβάνονται από το στόμα αναπτύσσουν μεταξύ άλλων η Pfizer και η Roche, ωστόσο η Merk προηγείται στις κλινικές μελέτες. Μέχρι σήμερα, τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι η μόνη θεραπεία που έχει εγκριθεί κατά του κοροναϊού σε ΗΠΑ και Ευρώπη.


Latest News

Λαγκάρντ: Ελπίζω ότι ο Τραμπ δεν θα απολύσει τον Πάουελ – Τι λέει για συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ
Η Λαγκάρντ δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει τις επιπτώσεις στις αγορές ενός γεγονότος που ελπίζει πως «δεν βρίσκεται καν στο τραπέζι»

Πρόωρες εκλογές στη Γαλλία εξετάζει ο Μακρόν
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Γάλλος πρόεδρος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αυξημένη δημοτικότητά του που προέρχεται από τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των ευρω-ατλαντικών σχέσεων

Κομισιόν: Νέος κανονισμός για την τόνωση των αμυντικών επενδύσεων
Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι προτεινόμενες αλλαγές θα ενισχύσουν την ικανότητα της ΕΕ και των κρατών μελών να αναπτύσσουν, να κλιμακώνουν και να καινοτομούν σε βασικές αμυντικές ικανότητες

Ποιες ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχουν στο έργο για το κύριο άρμα μάχης (MBT)
Υπο το συντονισμό της Thales, το project για το κύριο άρμα μάχης (MBT) - Μια ελληνική και δυο κυπριακές εταιρείες στην ευρωπαική κοινοπραξία

Γιατί η Samsung επιδιώκει τεχνολογική συμμαχία με κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ
Η πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη μετατόπιση του επιχειρηματικού στόχου της Samsung από ακόλουθο σε πρωτοπόρο

Η δυσκολία των ρομπότ να φτιάξουν παπούτσια και οι δασμοί Τραμπ
Οι δασμοί δεν θα δώσουν δουλειά σε αμερικανικά χέρια, αλλά σε ακούραστες πλην αδέξιες μηχανές - Τι έδειξε το φιάσκο με τα παπούτσια της Nike

Mega deal στο χώρο των ασφαλιστικών εταιρειών - Συγχώνευση Helvetia - Baloise
Η συγχώνευση των Helvetia - Baloise θα δημιουργήσει εναν απο τους 10 μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς ομίλους στις ασφάλειες

Τη μείωση της τιμής των φαρμάκων εξετάζει ο Τραμπ- Ανησυχία στις φαρμακοβιομηχανίες
Σχεδόν τρεις φορές ακριβότερα είναι τα φάρμακα στις ΗΠΑ σε σχέση με άλλες ανεπτυγμένες χώρες -Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να ρίξει τις τιμές
![ΔΝΤ: Σοκ στην οικονομία από τον εμπορικό πόλεμο – Οι προβλέψεις για Ελλάδα, Ευρωζώνη, ΗΠΑ, Κίνα, κόσμο [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/dnt01-600x388.jpg)
Σοκ στην οικονομία - Οι μεγαλύτεροι δασμοί εδώ και ένα αιώνα [γραφήματα]
«Βουτιά» στις προβλέψεις ΔΝΤ για παγκόσμια ανάπτυξη - «Καμπανάκι» για Ευρωζώνη, Γερμανία - Οι προκλήσεις της Κίνας

Επίσκεψη Βανς στην Ινδία: Οι σχέσεις Ουάσινγκτον και Νέου Δελχί θα διαμορφώσουν τον 21ο αιώνα
Η επίσκεψη του Βανς στην Ινδία πραγματοιείται σε μια στιγμή που το Νέο Δελχί επιχειρεί να διαπραγματευθεί τους αμερικανικούς τελωνειακούς δασμούς στα προϊόντα του