![ΕΛΒΕ – Αύξηση 43% στα κέρδη του α’ εξαμήνου – Πτώση στον τζίρο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/05/ελβε.png)
Μειωμένο τζίρο αλλά σημαντική αύξηση στα καθαρά κέρδη κατέγραψαν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου ΕΛΒΕ κατά το α’ εξάμηνο του 2021. Πιο συγκεκριμένα, παρουσίασε:
-πτώση σε πωλήσεις κατά 9,81%, οι οποίες μειώθηκαν σε 13,9 εκατ. ευρώ
-μείωση μικτών κερδών κατά 8,80%
-σημαντική αύξηση προ φόρων κερδών 34%
-ισχυρή άνοδος κατά 43,24% των μετά φόρων κερδών.
Η μητρική εταιρεία το πρώτο εξάμηνο του 2021 εμφάνισε:
-αύξηση κατά 4,41% στον κύκλο εργασιών, ο οποίος ανήλθε σε 6,4 εκατ. ευρώ
-αύξηση μικτών κερδών κατά 6,45%
-σημαντική αύξηση κατά 26,91% στα κέρδη προ φόρων
-άνοδος κατά 34,82% στα κέρδη μετά φόρων.
Τα αποτελέσματα του ομίλου, σύμφωνα με τη διοίκηση, επηρεάστηκαν από τη μείωση του κύκλου εργασιών των θυγατρικών. Η πτώση του τζίρου οφείλεται, συγκεκριμένα, στην αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής, ως απόρροια της πανδημίας.
Από την άλλη, τα αποτελέσματα της μητρικής δεν επηρεάστηκαν αρνητικά από την πανδημία λόγω της φύσης του αντικειμένου της, η οποία είναι η προμήθεια στολών εργασίας και Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).
Τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία του Ομίλου, ταυτόχρονα, διαμορφώθηκαν σε 3,4 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2021, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα ανήλθαν 2,6 εκατ. ευρώ.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Ευάγγελος Μυτιληναίος: «Γιατί επέλεξα την IPO στο Λονδίνο κι όχι στη Νέα Υόρκη»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/05/ot_mytilineos4-600x352.png)
Μυτιληναίος στους FT: Γιατί βάζει τη Metlen στο LSE και όχι στο NYSE
Τι λέει στους FT ο προέδρος και CEO της Metlen για την εξάρτηση της ΕΕ από τα κρίσιμα μέταλλα της Κίνας
![THEON: Νέες παραγγελίες ύψους 53 εκατ. τον Ιανουάριο 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_THEON_THEA-Heads-Up-Display_2-600x600.jpg)
THEON: Νέες παραγγελίες ύψους 53 εκατ. τον Ιανουάριο 2025
Οι παραγγελίες αυτές προστίθενται στο ήδη αυξημένο ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών της THEON, ύψους περίπου €650 εκατ. από τις 31 Δεκεμβρίου 2024.
![ΚΕΕΕ: Συμπαράσταση προς τις επιχειρήσεις της Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/Masoutis-2-768x526-1-600x411.jpg)
Συμπαράσταση ΚΕΕΕ προς τις επιχειρήσεις στη Σαντορίνη
Η σεισμική δραστηριότητα επηρεάζει τη λειτουργία και τη βιωσιμότητά τους
![Titan America: Στα 16 δολάρια ανά μετοχή η αρχική δημόσια προσφορά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/essex-terminal-titan-america-750-600x345.jpg)
Στα 16 δολάρια ανά μετοχή η τιμή διάθεσης της Titan America - Σήμερα στο NYSE
Ο Ομιλος Τιτάν αναμένει να αντλήσει συνολικά κεφάλαια από την εισαγωγή της Titan America της τάξης των 364.800.000 δολαρίων Αμερικής
![Μπρουμίδης (Vodafone): Βλέπω φουλ επενδύσεις στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και πτώση τιμών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/ot_vodafone_broumidis-600x352.png)
Έρχονται μειώσεις τιμών σε κινητά, σταθερά και ίντερνετ – Οι προβλέψεις Μπρουμίδη
Ο Χάρης Μπρουμίδης αποχωρεί από τη θέση του CEO της Vodafone Ελλάδος στις 31 Μαρτίου μετά από 9 χρόνια στη συγκεκριμένη θέση
![Εθνική Ασφαλιστική: Αντίστροφη μέτρηση για το deal με την Πειραιώς – Τι προοπτικές ανοίγονται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_peiraios_megalou333-600x352.png)
Αντίστροφη μέτρηση στο deal της Πειραιώς για την Εθνική Ασφαλιστική - Οι προοπτικές
Τι σημαίνει για την Πειραιώς το κυοφορούμενο deal για την Εθνική Ασφαλιστική - Ερώτημα η πολυετής σύμβαση με την Εθνική Τράπεζα
![Τέλης Μυστακίδης: Έκλεισε και η οικονομική συναλλαγή για την Aegean Baltic Bank](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/telis-mistakidis-600x404.png)
Στον Τέλη Μυστακίδη κι επίσημα η ABBank – Έκλεισε και η οικονομική συναλλαγή
Ο Τέλης Μυστακίδης θα ελέγχει το 48% των μετοχών της ABBank, ενώ στο πλαίσιο της συναλλαγής η τράπεζα αποτιμήθηκε 1,1 φορές τη λογιστική της αξία
![ΓΣΕΒΕΕ: Περιοδεία στην Καβάλα του πρόεδρου της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργου Καββαθά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ΚΑΒΑΛΑ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ-4-2-600x451.jpg)
Νέα βάρη 2,4 δισ. ευρώ για τους επαγγελματίες, βλέπει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ
Το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων, έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια κατά 37,4%, λέει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ
![Trade Estates: Αύξησε η Latsco στο 8,11% τη συμμετοχή της στην εταιρεία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/marianna-latsi-600x427.jpg)
Αύξησε η Latsco στο 8,11% τη συμμετοχή της στην Trade Estates
Η “Latsco Hellenic Holdings S.à.r.L” κατέχει ποσοστό 8,11% της Trade Estates ήτοι 9.780.869 μετοχές - Τι αναφέρει σε ανακοίνωση η Trade Estates
![Softweb: Εξαγορά του 70% της Vitamin Media](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_dimitrakopoulos_SOFTWEB-600x352.png)
Εξαγορά του 70% της Vitamin Media από την Softweb
Στόχος της Softweb με την εξαγορά της Vitamin Media είναι η δημιουργία ενός ομίλου τεχνολογίας και digital marketing